چرا فیفا 19 با قیمت یک میلیون و پانصد هزار تومان به فروش میرسد؟
کمتر از یک هفته تا عرضه رسمی فیفا 19 در بازارهای جهانی باقی مانده اما اگر سری به میدان امام خمینی تهران بزنید، میتوانید این بازی را با قیمتی بین ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار ...
کمتر از یک هفته تا عرضه رسمی فیفا 19 در بازارهای جهانی باقی مانده اما اگر سری به میدان امام خمینی تهران بزنید، میتوانید این بازی را با قیمتی بین ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پیدا کنید. این قیمت نجومی دلایل مختلفی دارد که البته مقصرهای آن فروشندگان یا دلالان بازی نیستند.
یک معادله ساده
افزایش قیمت ارز در ماههای اخیر دست فروشندگان بازی کنسولی در داخل کشور را هم برای بردن سود بیشتر از فروش این عناوین در روزهای ابتدایی عرضه بسته است. قیمت بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان به اندازه کافی برای هر قشری از جامعه سنگین است که دیگر جایی برای افزایش قیمت بیشتر و برداشت سود هنگفت از فروش بازیها باقی نماند.
حال سوال اصلی اینجاست که چرا اصلا باید چنین قیمتی برای یک بازی که معادل و حتی بیشتر از حقوق یک ماه درصد زیادی از افراد جامعه است عادی باشد. آن هم در شرایطی که دقیقا سال گذشته از قیمت ۵۵۰ هزار تومانی فیفا 18 و دیگر بازیهای شناخته شده گله میکردیم. جدا از افزایش قیمت دلار که تاثیر مشخصی روی قیمت بازیها گذاشته، باید به نسخه خاصی از فیفا 19 که در بازار داخل در دسترس است نیز توجه کرد.
به طور کلی، الکترونیک آرتز سه نسخه متفاوت از فیفا 19 را عرضه میکند که جزییات آنها به شرح زیر است:
- نسخه استاندارد با قیمت ۶۰ دلار: شامل خود بازی فیفا 19، در صورت پیشخرید حاوی ۵ پک طلایی، چند لباس برای آلتیمیت تیم و در اختیار داشتن کریستیانو رونالدو به صورت قرضی برای ۷ بازی.
- نسخه Champions با قیمت ۸۰ دلار: شامل خود بازی فیفا 19، ۳ روز دسترسی زودتر نسبت به خریداران نسخه استاندارد، ۲۰ پک طلایی، چند لباس برای آلتیمیت تیم، در اختیار داشتن کریستیانو رونالدو و نیمار به صورت قرضی برای ۷ بازی و باز کردن یک پک لیگ قهرمانان اروپا برای بخش آلتیمیت تیم.
- نسخه Ultimate با قیمت ۱۰۰ دلار: شامل خود بازی فیفا 19، ۳ روز دسترسی زودتر نسبت به خریداران نسخه استاندارد، ۴۰ پک طلایی، چند لباس برای آلتیمیت تیم، در اختیار داشتن کریستیانو رونالدو و نیمار به صورت قرضی برای ۷ بازی و باز کردن یک پک لیگ قهرمانان اروپا برای بخش آلتیمیت تیم.
در حال حاضر دو نسخه Ultimate و Champions (محدودتر نسبت به نسخه آلتیمیت) که به دست خریداران بازی در دوبی رسیده، در داخل بازار ایران یافت می شود. با یک حساب سرانگشتی و با در نظر گرفتن قیمت ۱۵ هزار تومان برای هر دلارو نزدیک به ۴ هزار تومان برای هر درهم، نسخه Champions حداقل ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و نسخه Ultimate حداقل ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باید قیمت داشته باشند و این قیمت در حالی است که هیچ سودی را برای فروشنده بازی در دوبی و خریدار آن در ایران در نظر نگیریم.
آیا باید به قیمت میلیونی بازیها عادت کنیم؟
یکی از فروشندگان قدیمی بازی در توپخانه که حتی رابطه خوبی با فروشندگان بازیهای کنسولی در دوبی دارد و میتواند بسیاری از بازیها را زودتر از موعد برای مشتریهای خود تهیه کند، به دیجیاتو میگوید که دیگر عرضه زودهنگام بازیها برایش به صرفه نیست:
هر چقدر هم که یک عده پول دار باشند، کمتر کسی یک و نیم میلیون برای بازی هزینه میکند. جو بازار هم حالت رو کم کردن گرفته و بعضی از همکارها برای این که مشتریهای خاص را به سمت خودشان جذب کنند، حتی سر فروش بعضی از بازیها ضرر هم میدند.
البته همه اینگونه فکر نمیکنند و یکی دیگر از فروشندگان بازی در پاساژ لبافی نژاد اعتقاد دارد که بازیهایی مانند فیفا، هر قیمتی که داشته باشند، بازهم خریداران خود را خواهند داشت:
کسی برای رضای خدا بازی رو با قیمت ۱ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان وارد نمیکنه. الان تقریبا همه فروشندههای این خیابون فیفا 19 رو آوردند و همهشون هم از صبح تا الان چند نسخه فروختند. درسته که به خاطر قیمت بالای بازی، هنوز هم خیلیها برای خرید فیفا 18 که ارزان شده به مغازه سر میزنن اما کسی که هر سال فیفا بازی میکنه، میدونه که در نهایت باید همچین پولی رو برای بازی هزینه کنه. از کجا معلوم که دوماه دیگه همین قیمتها هم بیشتر نشه.
تعداد دیگری از فروشندگان که هنوز فیفای جدید را موجود نکرده بودند، قول عرضه نسخه استاندارد بازی طی هفته بعدی و با قیمت مناسب نزدیک به ۷۰۰ هزار تومان را میدادند.
شاید برای بسیاری از بازیهای داستان محور و یکی دو بار مصرف بتوان راههای ارزانتری مثل کرایه کردن، استفاده از ظرفیتهای مختلف و هک کردن کنسول را استفاده کرد اما برای عناوینی مانند فیفا، کال او دیوتی و بتلفیلد که هدف اصلی مخاطبشان تجربه بخش آنلاین است و قصد فروش بازی در کوتاه مدت را هم ندارند، پرداخت چنین هزینههایی تا حدی اجتناب ناپذیر است.
جدا از بعضی از فروشندگان که نسخههای ۸۰ دلاری را به جای نسخه ۱۰۰ دلاری بازی به خریداران ناآشنا میفروشند، قیمت بیشتر از ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای یک بازی، نشان از وجود مافیای فروش بازی در داخل کشور و حضور دلالان و فروشندگان بی انصاف نیست، بلکه تنها یکی از حقایق فعلی اقتصاد کشور ماست.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چون گردنشون کلفته. و در ضمن خیلیا هم میخرن