کشف روشی تازه برای درمان ناشنوایی
دانشمندان از کشف سازوکار رشد دوباره سلول های دخیل در شنوایی که درون گوش قرار دارند خبر دادند و اعلام نمودند که این کشف در نهایت می تواند به درمان ناشنوایی بیانجامد. براساس نتایج این ...
دانشمندان از کشف سازوکار رشد دوباره سلول های دخیل در شنوایی که درون گوش قرار دارند خبر دادند و اعلام نمودند که این کشف در نهایت می تواند به درمان ناشنوایی بیانجامد.
براساس نتایج این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه راچستر انجام شد میتوان با کمک ویروس ها، عوامل ژنتیکی و حتی داروهای فعلی باعث رشد موهای نازک موجود درون گوش داخلی شد. این موهای نازک نخستین مرحله در دریافت صداها محسوب میشوند و به مرور زمان و سالخوردگی یا قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض صداها کیفیت خود را از دست می دهند و به صورت طبیعی هم دیگر رشد نمی کنند.
در انسان ها زمانی که سلول های مربوط به این موها در گوش میانی از بین می روند دیگر رشد نمی کنند و همین مساله موجب آسیب همیشگی به شنوایی فرد می شود. این سلول های مویی شکل در پاسخ به لرزش ها (که باعث ارسال پالس های عصبی به مغز می شود و در آنجا نیز این پالس ها بعد از تفسیر شدن به صدا تبدیل می شوند) به حرکت در می آیند.
در دیگر جانداران اما (نظیر پرندگان، قورباغه ها و ماهی ها) سلول های پیرامونی درون گوشی میانی آنها قابلیت تبدیل شدن به سلول های مویی را دارند. البته هنوز مشخص نیست که این اتفاق چگونه رخ می دهد اما به نظر می رسد که سیگنال های پروتئینی در این امر نقش داشته باشند.
چه چیزی باعث بروز اختلالات شنوایی می شود؟
دانشمندان در مرحله بعدی اثرات ویروس هایی که به تولید این پروتئین می انجامیدند را مورد بررسی قرار دادند. آنها همچنین موش ها را دستکاری ژنتیکی کردند تا ERBB2 بیشتری در بدنشان تولید شود و بعد داروهایی را به آنها خوراندند که این پروتئین را فعال میکند. تمامی این روش ها در نهایت به تولید هرچه بیشتر سلول های مویی منجر شد که این مساله میتواند در نهایت درمان ناشنوایی را میسر کند. نتایج این تحقیق نیز در نشریه نیوروساینس اروپا به چاپ رسید.
گفتنی است هم اکنون ۳۷.۵ میلیون نفر در آمریکا و ۱۱ میلیون نفر در انگلستان ناشنوا هستند و بروز اختلال شنوایی امری طبیعی در پروسه پیری است با این حال اما عفونت ها، دیابت ها و جراحات گوش هم می توانند این روند را سرعت بدهند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
با تکنولوژی فعلی بعید میدونم بشه ناشنوایی ها یی که بخاطر بالارفتن سن چسبندگی استخوانچه ها اسیب های فیزیکی ، عوارض غیر قابل برگشت اوتیت ها گوش رو درمان کنن بنظر من حداقل تا 100 سال اینده بدلیل اینکه بسیار ساختار ظریف و پیچیده ای داره مخصوصا استخوانچه ها ماهیچه ها و تاندون های متصل به اون حالا دسترسی به اون قسمت ها بصورت کم تهاجمی و بدن اسیب عصب های اون ناحیه بکنار، اما حداقل مطمعنم تا 20 سال اینده علم به قدری پیشرفت میکنه که ناشنوایی روی این کره خاکی کثیف وجود نخواهد داشت با ظهور ایمپلنتهای مغزی و ....