چگونه خود را برای دنیای شغلی آینده آماده کنیم؟
با پیشرفت روزافزون تکنولوژی بسیاری از فرصتهای شغلی از دست میروند و ماشینها کم کم جای نیروی کار انسانی را خواهند گرفت. حال سوال اینجاست چگونه باید خود را برای حضور در دنیای شغلی آینده ...
با پیشرفت روزافزون تکنولوژی بسیاری از فرصتهای شغلی از دست میروند و ماشینها کم کم جای نیروی کار انسانی را خواهند گرفت. حال سوال اینجاست چگونه باید خود را برای حضور در دنیای شغلی آینده آماده کرد و عقب نیافتاد. برخی اعتقاد دارند که یادگرفتن کدنویسی میتواند بهترین گزینه باشد.
البته درست است که دانش کدنویسی چند دههی دیگر جزو ملزومات پیدا کردن شغل خواهد شد اما باید در نظر داشت که دنیای شغلی آینده بیشتر بر پایهی تفکر کامپیوتری و محاسباتی خواهد بود تا داشتن مدرک علوم رایانه.
این مسئله بدین معنی است که اگر شما می خواهید حضور موفقی در دنیای شغلی آینده داشته باشید و به راحتی کار پیدا کنید، باید یاد بگیرید که ماشینها چگونه مشکلات را حل میکنند.
این احتمال وجود دارد که در آیندهای نزدیک مجبور شوید تیمی متشکل از انسانها یا رباتها را مدیریت کنید. بدین ترتیب نیاز خواهید داشت که پیچیدگیها و ریزهکاری ارتباط انسان با تکنولوژی را یاد بگیرید چرا که این مسئله نیازمند مهارتهای بسیار زیادی است. یکی از مهارتهای اولیه این است که از هوش مصنوعی نترسید.
ترس از هوش مصنوعی میتواند مشکل آفرین باشد
بسیاری از کاربران باور دارند که هوش مصنوعی و رباتها در آینده، شغلهای موجود را قبضه خواهند کرد و دیگر کاری برای انسانها باقی نمیماند. حال اگر این اتفاق رخ دهد نیز داشتن چنین باوری میتواند ضرر بسیاری بر روند ذهنی شما بگذارد و موجب میشود که ناخوادآگاه از این محبث فاصله بگیرید. بدین شما شکل نخواهید توانست چیزهایی در مورد ماشینها بیاموزید و ممکن اس موقعیت های شغلی یا توانایی های مفیدی کسب نکنید.
ترس از هوش مصنوعی چگونه به حضورتان در دنیای شغلی آینده ضرر میزند
مسلماً اگر قسمت آمیگدالای مغزتان فعال شود، شما را به محافظه کاری میکشاند و شما دیگر نمی توانید به سرعت یا دقت یک کامپیوتر عمل کرده یا فکر کنید. ترس موجب میشود که فعالیت هیپوتالاموس مغز به مشکل بخورد و دیگر نتواند حالات و حافظهی شما را حفظ نماید.
مسلماً هر تاثیر منفی روی ذهن شما، تاثیری منفی روی کارتان میگذارد و قابلیت های شما را محدود میسازد که این مسئله به طور قطعیت حرفهی شما را دچار مشکل میکند.
البته باید در نظر داشته باشید که رباتها قسمت ناچیزی از فعالیتها را پوشش میدهند. رباتی که جواب تلفن شما را میدهد نمیتواند جراحی کند یا برایتان چای بیاورد. حتی پیچیدهترین هوش مصنوعی نمیتواند سوال سادهی «آیا این یک گربه است؟» را پاسخ دهد. این در حالی است که یک کودک به آسانی سوال یاد شده را جواب میدهد. پس هنوز جای امیدواری وجود دارد و شغلهای بسیاری قرار است برای انسانها باقی بماند.
چگونه میتوانیم تعامل با ماشینها را بیاموزیم
مغز انسان پیچیده، درهم و پر از جزئیات است. به همین دلیل است که اسکن مغز سه بعدی یا مباحث عصب شناسی مختلف هر روز مطالب جدیدی در این باره به ما میآموزد.
بسیاری از تواناییها بر پایهی شبکه عمیق و یکپارچهای از تفکرات انسانی نظیر همدلی بنا شدهاند. قابلیت تصمیم گیری معتدلانه و ترکیب کردن اطلاعات پیچیده هم جزو همان تواناییهاست.
به همین دلیل بعید است که هوش مصنوعی بتواند در این حوزه با انسانها به مبارزه بپردازد. شاید بهترین روش برای حفظ ارزشمندی خود در دنیای شغلی آینده، این باشد که بتوانیم به «سوپر انسان» تبدیل شویم و قابلیتهای انسانی یا احساسی خود را تقویت سازیم.
حال برای تقویت این قابلیتها سه راه کلی وجود دارد که میتوانیم با کمک آنها از حضور خود در دنیای شغلی آینده اطمینان حاصل کنیم؛
۱- به احساساتمان آگاه باشیم
اسکن مغز نشان میدهد که ما پاسخهای عاطفی خود را بر اساس پروسهی پیچیدهی الگو شناسی و تجربه انتخاب میکنیم. شاید این مسئله غیر ارادی به نظر بیاید اما این گونه نیست و ما میتوانیم به احساساتمان آگاه بوده و آنها را بیشتر از قبل کنترل کرده یا حسهایی خاص ایجاد نماییم.
۲- گاهی بر اساس حسمان تصمیم گیری کنیم
هوش مصنوعی با استفاده از دیتا و اطلاعات موجود، الگوریتمهای مختلفی تنظیم میکند و بر اساس آنها تصمیم گیری مینماید. از سوی دیگر ما انسانها شیوه و نگرش نامحسوس، پیچیده و سطح بالایی داریم. بدین ترتیب میتوانیم گاهی اوقات به احساسمان نیز توجه کنیم. شاید به نتیجهای بسیار بهتر از نتایج هوش مصنوعی دست یابیم.
۳- منفی باف نباشیم و خوشبینانه برخورد کنیم
بسیاری از ما در محیط کار نمیتوانیم با دیگران همکاری یا سازش کنیم. این مسئله از منفی بافی ما شکل میگیرد چرا که باور داریم همه چیز به ضرر ما تمام خواهد شد. بنابراین بهتر است منفی بافی در این مسائل را کنار بگذاریم و خوشبینانه برخورد کنیم . گاهی اوقات بهتر است تمامی صحبتها را گوش کنیم تا اینکه مخاطبمان را متقاعد نماییم.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.