ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

تخصیص ارز نیمایی به خودروسازان و افزایش قیمت + اعلام قیمت جدید جک S5، جک S3 و لیفان X60

بعد از افزایش قیمت ارز و نوساناتی که اتفاق افتاد به یکباره شاهد جهش قیمتی و آشفتگی در بازار خودرو بودیم. در حال حاضر قطعه ساز و خودروساز مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۲ آبان ۱۳۹۷ | ۱۳:۴۵

بعد از افزایش قیمت ارز و نوساناتی که اتفاق افتاد به یکباره شاهد جهش قیمتی و آشفتگی در بازار خودرو بودیم.
در حال حاضر قطعه ساز و خودروساز مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود را با ارز نیمایی تأمین می کند که در نهایت این امر تأثیر منفی بر قیمت تمام شده خودرو گذاشته و بازار شاهد رشد قابل توجه قیمت ها است.
مطابق سیاست‌ های جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز کالاهای مشمول دریافت ارز به چهار گروه کالایی تقسیم بندی شده اند که در این میان قطعات خودرو در گروه 4 قرار گرفته و باید از ارز نیمایی برای واردات این کالا استفاده شود.

با افزایش نرخ ارز در کشور، بسیاری از کارخانجات و صنایع از فرصت استفاده کردند و به بهانه این افزایش قیمت، نرخ ارز کالاهای خود و حتی آن کالاهایی که قبلا تولید شده بود و ربطی به نرخ های جدید نداشت و کالاهایی هم که هیچ ارتباطی به ارز و کاهش و افزایش آن ندارد را بالا بردند، به نحوی که از شش ماهه اول سال تاکنون، قیمت بسیاری از محصولات دو تا سه برابر و حتی در برخی موارد تا چهار برابر رشد داشته است.
البته در بخشنامه دولت اعلام شده کسانی که ثبت سفارش قبلی داشته ‌اند و کار تخصیص ارز و حواله انجام داده باشند ترخیص کالاهای آنها مشکلی ندارد ولی چنانچه حواله انجام نشده باشد ، این قلم کالا باید حذف گردد زیرا ممنوع بوده و واردات آنها باید به تأیید وزارت صنعت برسد به نحوی که بعد از اخذ مجوز و دریافت ارز نیمایی روند واردات این کالاها انجام می‌ شود.

ارز نیمایی

در طول ابلاغ این بخشنامه متقاضیان واردات قطعات نیمه ساخته و مواد اولیه خودرو برای دریافت ارز به سیستم بانکی مراجعه اما با عدم نبود ارز روبه رو شده‌ اند و در نهایت سیستم بانکی صرافی ها را برای پرداخت ارز به متقاضیان معرفی کرده است. از طرف دیگر صرافی ها که در دریافت ارز حاصل از صادرات محصولات فولادی و پتروشیمی با مشکلاتی رو به رو هستند متقاضیان را سرگردان کرده و در آخر ارز آن هم با زحمت بسیار در اختیار قطعه سازان یا خودروسازان قرار می ‌گیرد.
در این میان این موضوع مطرح است اگر قطعه ساز و خودروساز مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود را با ارز نیمایی تأمین کنند در نهایت این امر تأثیر منفی بر قیمت تمام شده خودرو گذاشته و بازار شاهد رشد قابل توجه قیمت‌ ها خواهد بود. کما اینکه خودروسازان در حال حاضر از افزایش قیمت تمام شده خودرو گله مند بوده و نامه نگاری های متعددی را برای تخصیص ارز آن هم با قیمت مناسب به صنعت خودروسازی مطرح کرده اند اما تاکنون در این رابطه تصمیم جدیدی اتخاد نشده است.

به عنوان نمونه با استعلام از منابع آگاه در شرکت کرمان موتور، با احتساب ارز نیمایی در تولید محصول یک خودروی جک S5 که پیش از این 123 میلیون تومان بود امروز با قیمت تمام شده 235 میلیون تومان، X60 با قیمت 160 میلیون تومان ، S3 با قیمت 175 میلیون تومان روبه رو شده است.
خودروهایی که تا سال گذشته سر نخواستنش دعوا بود و مردم تأکید داشتند که ایران خودرو و سایپا باید به سمت تولید محصولاتی با کیفیت خودروهای روز دنیا بروند، حالا حکم کیمیا پیدا کرده و گویا حربه خودروسازان به شدت در مردم تأثیر گذاشته است؛ بخش اعظمی از مردم خودروهای مذکور را برای استفاده شخصی خریداری نکرده و صرفا به عنوان یک کالای سرمایه ای به آن نگاه کرده و نسبت به خرید آن اقدام کرده اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی