ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مخترع وب برای حفاظت از دنیای آنلاین به دنبال حمایت شرکت‌ها و دولت‌هاست

«تیم برنرز لی» مخترع وب جهان‌گستر دورنمای خود از داشتن اینترنتی امن و آزاد را روز دوشنبه در اجلاس سران وب در شهر لیسبون اعلام کرد. برنرز لی و سازمان تحت مدیریتش به دنبال ایجاد ...

مانی میرجوادی
نوشته شده توسط مانی میرجوادی | ۱۷ آبان ۱۳۹۷ | ۱۸:۳۰

«تیم برنرز لی» مخترع وب جهان‌گستر دورنمای خود از داشتن اینترنتی امن و آزاد را روز دوشنبه در اجلاس سران وب در شهر لیسبون اعلام کرد. برنرز لی و سازمان تحت مدیریتش به دنبال ایجاد «قراردادی برای وب» هستند که وی امیدوار است با حمایت شرکت‌های بزرگ، دولت‌ها و مردم نسل آینده را نسبت به داشتن اینترنتی ایمن و آزاد امیدوار کند.

وب سال آینده ۳۰ ساله می‌شود و تا اواسط سال ۲۰۱۹ بیش از نیمی از جمعیت کل دنیا آنلاین خواهند شد. برنرز لی که وقتی در کمپانی CERN به عنوان یک محقق مشغول به کار بود موفق شد به وب جان دهد، نسبت به اتفاقات حال حاضر دنیای وب ناامید است و به همان اندازه از سانسور دنیای وب توسط برخی حکومت‌ها ابراز نگرانی می‌کند.

دورنمای او به گونه‌ای است که همه‌ی کاربران بتوانند از مزیت‌های وب بهره‌مند شود بدون آنکه تحت تاثیر آسیب‌های احتمالی، حملات و هجوم مجازی قرار بگیرند و بتوانند به طور آزادانه به دنیای وب دسترسی داشته باشند.

این قرارداد چهارچوبی برای این دورنما ایجاد می‌کند و طوری طراحی شده که همه‌ی مردم، حکومت‌ها و شرکت‌ها پس از امضای آن ملزم به اجرای تمام و کمال آن باشند. وی در یک مصاحبه در شهر لیسبون درباره‌این قرارداد گفته است:

این قرارداد یک معامله است. [این معامله] تا حدی دنیایی را به تصویر می‌کشد که از دنیای کنونی ما بهتر است. این معامله می‌گوید ما می‌توانیم بهتر از چیزی که الان هستیم باشیم.

او از همه‌ی حکومت‌ها و دولت‌ها می‌خواهد که نسبت به اجرای این قرارداد متعهد شوند تا مطمئن باشیم که آینده‌ی دنیای وب برای همه‌ی مردم در هر زمانی به طور آزادانه و بدون تعرض به حریم شخصی آن‌ها در دسترس است.

وی همچنین می‌خواهد اطمینان حاصل کند که همه‌ی شرکت‌های حوزه‌ی تکنولوژی نقش خود را در ارائه‌ی این شرایط و ایجاد راه‌هایی نوین برای بهبود وضعیت کنونی به کار خواهند گرفت.

برنرز لی سیستمی مسئول را تصور می‌کند که در آن همه نسبت به اجرای وظایفشان جدی هستند. او در این باره می‌گوید:

هر گروه باید نسبت به گرامی نگه داشتن برخی ارزش‌ها متعهد باشد، شیوه‌ی کاری خود را طوری دگرگون کنند که برای آن‌ها اعتماد بیشتر به ارمغان بیاورد و در نهایت منجر به اعتماد آن‌ها به مردم شود.

ما انتظار نداریم کسی به خاطر نوع دوستی این کار‌ را انجام دهد. ما از آن‌ها انتظار داریم تا این کار را برای همکاری بیشتر با هم به انجام برسانند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی