با پنج ویژگی جانشین ایلان ماسک آشنا شوید؛ آیا روبین دنهلم تسلا را نجات می دهد؟
چند هفته پیش بود که بالاخره رشته توییت های ایلان ماسک مبنی بر آمادگی تسلا برای خصوصی سازی کار دستش داد. پس از انتشار این توییت ها سازمان بورس و اوراق بهادار ایالات متحده وارد ...
چند هفته پیش بود که بالاخره رشته توییت های ایلان ماسک مبنی بر آمادگی تسلا برای خصوصی سازی کار دستش داد. پس از انتشار این توییت ها سازمان بورس و اوراق بهادار ایالات متحده وارد ماجرا شده و با نادرست خواندن اطلاعات داده شده، موجبات برکناری وی از سمت ریاست هیئت مدیره تسلا را فراهم نمود.
با کناره گیری ماسک، چهارشنبه گذشته تسلا با صدور بیانیه ای اعلام کرد از این به بعد و تا سه سال آینده خانم روبین دِنهُلم (Robyn Denholm) بر صندلی رئیس هیئت مدیره این شرکت تکیه خواهد زد.
مسلما انتخاب خانم دنهلم برای ریاست هیئت مدیره تسلا و تعریف و تمجیدهای ایلان ماسک از او، بی دلیل نیست. این شخص پیش تر یکی از اعضای هیئت مدیره به شمار می رفت و در سمت مدیریت مالی شرکت استرالیایی Telstra نیز ایفای نقش کرده است.
در کنار موارد یاد شده، خانم دنهلم کارنامه درخشانی در عرصه تکنولوژی و مدیریت شرکت های فناوری دارد، او که در استرالیا به دنیا آمده، برای شرکت هایی مثل تویوتا، سان مایکروسیستمز، Juniper Networks و Telstra کار کرده است.
اوایل امسال وی از سمت مدیر عملیاتی شرکت Telstra – بزرگ ترین شرکت مخابراتی استرالیا – به سمت مدیر ارشد مالی ارتقا یافت. البته با توجه به پست جدید در تسلا، خانم دنهلم تا شش ماه آینده به طور کامل از Telstra جدا خواهد شد تا تمام وقت و انرژی خود را در اختیار خودروساز نوپای کالیفرنیایی بگذارد.
از آنجایی که دنهلم از سال 2014 عضو هیئت مدیره تسلا بوده، او با حس و حال کار در این کمپانی آشنایی داشته و در واقع انتخابی داخلی به حساب می آید. انتظار می رود رفتارها و شیوه مدیریتی خانم دنهلم متعادل تر از ایلان ماسک باشد.
در گفتگوها و مصاحبه های ویدیویی و نوشتاری، دنهلم درباره موضوعات زیادی اظهار نظر کرده است. آنچه در ادامه می خوانید به پنج مورد از جالب ترین باورها و نگرش های وی در زمینه های گوناگون اشاره دارد.
1. او اعتقادی عمیق به مشاوره دارد
روبین دنهلم 54 ساله، با مدرک علوم اقتصادی از دانشگاه سیدنی فارغ التحصیل شد. سپس تحصیلاتش را در رشته تجارت ادامه داده و مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه نیو ساوت ولز (New South Wales) دریافت کرد.
خانم دنهلم همیشه نسبت به مشاوره و بهره گیری از استعدادهای جوان علاقه نشان داده است، طوری که تاکنون هزینه تحصیلی چند دانشجوی دختر را که به لحاظ مالی با مشکلاتی روبرو بوده اند، در دانشگاه نیو ساوت ولز بر عهده گرفته است. این دانشجویان عمدتا در رشته های مرتبط با فناوری مشغول به تحصیل بوده و هستند.
در یکی از مصاحبه های تلویزیونی خانم دنهلم گفته بود:
پیش از آنکه بدانیم اسم این کار مشاوره است، من زمان زیادی را با افراد مستعد جوان در سازمان های گوناگون سپری کرده ام.
در سال 2016 نیز، وی گفته بود:
شکوفا کردن استعدادهای مجموعه ای از افراد یکی از مهم ترین کارهایی است که یک مشاور می تواند انجام دهد. با فراهم کردن تیمی از افراد مختلف، امکان حل کردن هر مشکلی میسر می شود، حال فرقی نمی کند که این افراد مرد باشند یا زن. مشاوره دادن به نسل بعدی مدیران مالی یکی از مسئولیت های اولیه است.
2. او تنوع را به عنوان کلیدی برای حل مساله می داند
خانم دنهلم در سال های اخیر به طور مکرر به ارزش تنوع در تجارت اشاره کرده است. این مدیر مجرب استرالیایی یک بار در مصاحبه ای ویدیویی با بلاگ Telstra چنین صحبت هایی را بر زبان آورده بود:
من فکر می کنم افرادی که دارای پیش زمینه ها و جنسیتی متفاوت هستند، واقعا باعث بهبود توانایی حل مساله شده و امکان بهره برداری بهتر از فرصت ها را در اختیارتان می گذارند.
من مراحل پیشرفت را زمانی طی کردم که تعداد مدیران زن انگشت شمار بوده و بسیاری از مشاوران من را مردان تشکیل می دادند. افراد زیادی درباره تنوع جنسیت و نژاد حرف می زنند، اما به نظر من این مسائل ریشه در افکار و تجارب قبلی آنها دارد. برای من مهم نیست که مردم چه چیزی را دوست دارند.
اگر همه مثل هم فکر کنند، دیگر موج جدیدی از نوآوری شکل نخواهد گرفت. باید تفاوت هایی در نظرات و تجارب زندگی افراد وجود داشته باشد.
خانم دنهلم در مصاحبه دیگری افزوده بود:
داشتن تجارب گسترده و توانایی به اشتراک گذاری این تجارب در زمان هایی که دور یک میز می نشینید تا با چالش ها روبرو شده و یا به مصاف فرصت ها بروید، بسیار مفید است. داشتن تفاوت فضا را برای صحبت هایی پر محتوا و بروز سوالات جدید آماده می کند.
3. او اهل ریسک بوده و ترسی نسبت به ارتکاب اشتباه ندارد
اگر چه شاید رئیس هیئت مدیره جدید تسلا برای رویارویی با ریسک های بزرگ چندان مناسب به نظر نرسد، اما خانم دنهلم خود را آماده رویارویی با چالش ها می داند. او در یکی از مصاحبه های اخیر خود گفته:
اگر چه من از هواپیما بیرون نمی پرم یا پرش بانجی انجام نمی دهم، اما در حوزه کاری خود ریسک پذیر هستم. شما می توانید بهترین تصمیم را با اطلاعاتی که در اختیار دارید بگیرید. تصمیمات سریع امروزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. اگر هرگز اشتباه نکنید به معنای اینست که به اندازه کافی تلاش نمی کنید.
یکی از ریسک هایی که دنهلم در زندگی خود به آن تن داده، به زمان اشتغال وی در شرکت سان مایکروسیستمز مربوط می شود. در سال 2001 مقامات این شرکت خانم دنهلم را متقاعد کردند که با دو فرزندش به کلرادو انتقال پیدا کند. او در روزهای نخستین انتقال در مصاحبه ای از سختی های این جابجایی گلایه هایی را مطرح کرده بود، اما در نهایت وی از تصمیم خود و مدیران سان مایکروسیستمز احساس رضایت داشت.شغلی جهانی چیزی است که من به فرزندانم توصیه می کنم، زیرا چنین کاری آنها را به یک مدیر و انسان بهتر تبدیل می کند.
4. ایجاد تعادل بین کار و زندگی برای او مهم است
خانم دنهلم عقیده دارد انسان یک بار فرصت زندگی می یابد، بنابرین باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. به اعتقاد او هر کسی باید درباره مهم ترین اولویت های خود تصمیم گرفته و چیزی های مورد علاقه اش را با زندگی ترکیب کند تا بیشترین بهره برداری را از این فرصت داشته باشد.
او تابستان گذشته در این باره گفته بود:
من در وهله اول و بیش از هر چیز دیگر خانواده ام را دوست دارم، به شغلم نیز علاقه مند هستم؛ بنابراین خانواده من نقشی مهم در حوزه کاری من دارند. آنها می دانند که سر کار من چه چیزی انجام می دهم و در دستیابی به هدف مرا حمایت می کنند.
وقتی که در خانه هستم، من تمام سعیم را می کنم تا حضوری پررنگ داشته باشم. به این معنی که توجه و تمرکز خود را صرف لحظات باهم بودن می کنم و اینطور نیست که افکارم همیشه درگیر کارهایم باشد. سر کار نیز این چنین است.
بهترین توصیه ای که به من شده اینست که هر جا وقت خود را سپری می کنم، تمام توجهم معطوف آنجا باشد، چه در خانه، چه در سر کار. وقتی که تصمیم گرفتید زمانتان را چگونه سپری کنید، بر روی آنچه که پیش رو دارید، تمرکز داشته باشید.
5. او به دنبال تغییرات بی وقفه است
در حال حاضر تسلا بدهی های زیادی داشته و به لحاظ سهام وضع چندان مطلوبی در ایالات متحده ندارد. با وجود سرعت گرفتن روند تولید مدل 3 و برخی ادعاها، هنوز این شرکت به سودآوری نرسیده است.
برخی از منتقدین معتقدند که تسلا باید قبل از انداختن نام خود بر سر زبان ها و ایجاد هیاهوی تبلیغاتی، باید اقدام به تاسیس کارخانه های اختصاصی و تقویت لجستیک خود می نمود.
خانم دنهلم در ماه مارس در مصاحبه ای ویدیویی تا حدودی به این قضیه پرداخته و گفته بود:
من فکر می کنم تغییر کلمه ای است که بیش از حد مورد استفاده قرار می گیرد. اما برای من نحوه عملکرد یک تجارت – چه از دید صنعتی، چه از بعد وارد شدن به فاز بعدی مسیر یک شرکت – شامل مجموعه ای از مهارت های بسیار مهم می شود.
این مساله از نگاه من همیشه با افراد آغاز می شود. به لحاظ تجاری ما کجا هستیم؟ به دنبال کدام استراتژی باید برویم؟ پس از این سوالات، باید اطمینان حاصل پیدا کرد که کارکنان نسبت به مسیری که یک شرکت می خواهد طی کند، به اندازه کافی مطلع هستند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
بلایی که سر یاهو اومد، سر تسلا هم میاد
نگاه جنسیتی، نگاه درستی نیست. کارنامه درخشانی داره این خانم
ایلان ماسک به خاطر خلاقیت و بلندپرواز بودنش مشهوره. بعید میدونم بتونه مثل ماسک دست کم در زمینه خلاقیت عمل کنه
فکر می کنم که الان زیاد به خلاقیت احتیاج نداشته باشه.
چیزی رو که ایلان ماسک قبلا تولید کرده رو باید به تولید انبوه برسونه.
به دیسیپلین و نظم و برنامه ریزی بیشتر احتیاج داره
قرار نیست اختراع کنه. میخواد به وضعیت سر رو سامان بده