ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

آشنایی با ساتنا و نحوه انتقال وجه به کمک آن

سامانه ساتنا به عنوان یکی از محصولات نوین بانکداری، انقلابی در نحوه واریز و انتقال وجه ایجاد کرده است.

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۵ مرداد ۱۴۰۳ | ۲۲:۰۰

رایج‌ترین روش انتقال وجه، کارت به کارت کردن آن است. این روش به دلیل سادگی و سهولت، در بین مردم بسیار محبوب است. بااین‌حال، محدودیت سقف انتقال وجه در این روش، آن را برای واریز مبالغ بالا مناسب نمی‌کند. در چنین مواقعی، حواله ساتنا به عنوان راه‌حلی ایده‌آل مطرح می‌شود. اما ساتنا چیست؟ ساتنا (سامانه الکترونیکی تسویه ناخالص آنی) سیستمی امن و مطمئن برای انتقال وجه بین حساب‌های بانکی در سراسر کشور است. با استفاده از ساتنا، می‌توان مبالغ بالا را به سرعت و بدون هیچ‌گونه محدودیتی جابه‌جا کرد.

حواله بین بانکی ساتنا چیست؟

سامانه ساتنا به عنوان یکی از محصولات نوین بانکداری، انقلابی در نحوه واریز و انتقال وجه ایجاد کرده است. این سامانه به مشتریان بانک‌ها امکان می‌دهد تا بدون نیاز به مراجعه حضوری به شعبه، به‌صورت آنلاین وجوه خود را به حساب‌های دیگر در سراسر کشور منتقل کنند.

حواله بین بانکی ساتنا جایگزینی امن و کارآمد برای چک‌های رمزدار بین بانکی محسوب می‌شود. در این سامانه، از ابزارهای کاغذی استفاده نمی‌شود و تبادلات به‌صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد. به هر تراکنش ساتنا یک کد ۱۶ رقمی منحصربه‌فرد اختصاص داده می‌شود که امکان تکرار آن در کل شبکه بانکی کشور غیرممکن است.

ساتنا چیست

تمامی انواع حساب‌های بانکی شامل جاری، پس‌انداز و کوتاه‌مدت می‌توانند از مزایای سامانه ساتنا بهره‌مند شوند. علاوه‌بر امکان تراکنش آنلاین، مشتریان می‌توانند با مراجعه به شعبه بانک خود، از خدمات ساتنا برای انتقال وجه استفاده کنند. ساتنا با حذف موانع سنتی و ارائه روشی سریع، امن و آسان برای انتقال وجه، نقش مهمی در ارتقای سطح خدمات بانکی و ترویج بانکداری نوین در ایران ایفا می کند.

سقف انتقال وجه ساتنا چیست؟

در سیستم آنلاین بانک و اپلیکیشن‌های بانکی، دستورهای پرداختی به مبلغ ۵۰ میلیون تومان و بالاتر، مشمول انجام تراکنش در سامانه ساتنا می‌شوند. سقف انتقال در سامانه ساتنا از طریق مراجعه حضوری به شعبه بانکی نامحدود بوده و به دلخواه مشتری انجام می‌گیرد. بااین‌حال، سقف انتقال وجه از طریق اینترنت بانک و موبایل بانک در هر کدام از بانک‌ها متفاوت است. مشتریان با استفاده از توکن بانکی می‌توانند تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان را با ذکر دلیل دقیق انتقال، جابه‌جا کنند. همچنین، سقف انتقال ماهانه برای هر شخص به ۳ میلیارد تومان محدود شده است. با وجود عدم محدودیت سقف انتقال وجه در سامانه ساتنا از طریق شعبه، به‌دلیل قوانین مبارزه با پولشویی ابلاغی توسط بانک مرکزی، مشتریان موظف به ارائه دلیل برای جابه‌جایی مبالغ بالا هستند.

کارمزد حواله بین بانکی ساتنا

طبق آخرین ابلاغیه بانک مرکزی، کارمزد کارت به کارت در سامانه ساتنا دو صدم درصد مبلغ هر تراکنش با سقف ۲۵ هزار تومان تعیین شده است. این به معنای آن است که برای انتقال وجه ۵۰ میلیون تومانی، که حداقل دستور پرداختی در ساتنا نیز محسوب می‌شود، باید ۱۰ هزار تومان کارمزد پرداخت کنید.

این نرخ کارمزد، بالاترین نرخ در بین سامانه‌های انتقال وجه بانکی است. توجیه بانک‌ها برای این موضوع، ارائه خدمات امن‌تر و سریع‌تر در ساتنا است. به گفته آنها، اگر خواهان انتقال وجهی امن و آنی هستید، باید هزینه بیشتری را به عنوان کارمزد پرداخت کنید. در غیر این صورت، می‌توانید از سامانه‌های پایا یا کارت به کارت با کارمزدهای پایین‌تر استفاده کنید.

حواله بین بانکی ساتنا

انتخاب سامانه مناسب برای انتقال وجه، به نیاز و شرایط شما بستگی دارد. اگر سرعت و امنیت برایتان اهمیت بالایی دارد، ساتنا گزینه مناسبی است، اما باید هزینه بیشتری را برای کارمزد آن بپردازید. در مقابل، اگر عجله‌ای ندارید و امنیت معمولی برایتان کافیست، می‌توانید از سامانه‌های پایا یا کارت به کارت با کارمزدهای پایین‌تر استفاده کنید.

تفاوت سامانه ساتنا با پایا

انتقال وجه بین بانکی یکی از رایج‌ترین تراکنش‌های بانکی در ایران است که برای انجام آن، سامانه‌های مختلفی ازجمله پایا و ساتنا در دسترس هستند. هر دو این سامانه‌ها امن و مطمئن بوده و سرعت بالایی در انتقال وجه دارند، اما هر کدام قوانین و شرایط خاص خود را نیز دارند.

تفاوت در زمان انتقال:

  • ساتنا: انتقال وجه در این سامانه حداکثر تا 30 دقیقه انجام می‌شود و امکان انتقال آنی وجه وجود دارد.
  • پایا: در این سامانه، انتقال وجه در ساعات مشخصی از روز انجام می‌شود و امکان انتقال آنی وجه وجود ندارد.

تفاوت در سقف انتقال وجه:

  • ساتنا: طبق بخشنامه‌ای که بانک مرکزی در دی ماه 1400 به بانک‌ها ابلاغ کرده است، حداقل مبلغ قابل انتقال در این سامانه 50 میلیون تومان است.
  • پایا: در این سامانه محدودیتی برای حداقل مبلغ قابل انتقال وجود ندارد.

نحوه انتقال وجه:

  • ساتنا: در این سامانه، تسویه حساب و واریز وجه به حساب مشتری به‌صورت تکی و در زمان درخواست به بانک مرکزی و بانک مقصد ارسال می‌شود. این فرآیند معمولا بین 2 ثانیه تا 20 دقیقه طول می‌کشد که البته این زمان در بانک‌های مختلف متفاوت است.
  • پایا: در این سامانه، ارسال اطلاعات به بانک در ساعات مشخصی از روز انجام می‌شود و وجه به‌صورت دسته‌ای از بانک مبدا به بانک مقصد منتقل می‌شود.

روش‌های انتقال وجه ساتنا چیست؟

انتقال وجه ساتنا

انتقال پول به حساب دیگران از طریق حواله بین بانکی ساتنا با دو روش آنلاین و حضوری امکان‌پذیر است. در ادامه به شرح مختصری از این دو روش می‌پردازیم:

  • حضوری: در این روش متقاضی باید به شعبه بانک مراجعه کرده و فرم مربوطه را پر کند. پس از ارائه مدارک هویتی، درخواست واریز وجه از طریق سامانه ساتنا به بانک ارائه می‌شود. این روش برای واریزی‌های بیشتر از 50 میلیون تومان و برای کسانی که به اینترنت بانک یا همراه بانک دسترسی ندارند، مناسب است.
  • آنلاین: در این روش، واریزی وجه از طریق اپلیکیشن موبایل یا اینترنت بانک انجام می‌شود. متقاضی پس از ورود به حساب خود، باید شماره شبا مقصد و مبلغ مورد نظر را وارد کند. وجه واریزی در ساعت مشخص به حساب مقصد منتقل خواهد شد.

جمع‌بندی

انتقال وجه بین حساب‌های بانکی در سیستم‌های مختلف، از طریق سامانه‌های متعددی انجام می‌شود. قوانین و مقررات حاکم بر هر یک از این سامانه‌ها، در طول زمان دستخوش تغییر شده و این امر، انتخاب روش مناسب را برای کاربران دشوارتر ساخته است. سامانه ساتنا به‌عنوان یکی از سامانه‌های انتقال وجه آنی، امکان واریز وجوه را در حداکثر نیم ساعت با بالاترین مبالغ و بیشترین سطح امنیت فراهم می‌کند. این سامانه، انتخابی ایده‌آل برای انتقال‌های فوری و با مبالغ بالا به شمار می‌رود.

برای استفاده از حواله بین بانکی ساتنا باید چه حسابی داشته باشید؟

تمام حساب‌ها اعم از جاری و پس‌انداز توانایی ارسال و دریافت حواله ساتنا را دارند.

آیا امکان انتقال وجه با ساتنا در روزهای تعطیل وجود دارد؟

خیر. درصورتی‌که حواله ساتنا را در روز تعطیل ثبت کنید، انتقال وجه در اولین روز کاری انجام می‌شود.

سقف حواله ساتنا چقدر است؟

با استفاده از توکن بانکی امکان حواله ساتنا تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان را دارید. سقف ماهانه برای هر فرد هم ۳ میلیون تومان است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی