مرکز ملی فضای مجازی: پیامرسان واتساپ باید مجوز فعالیت دریافت کند
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده پیام رسان واتس اپ بدون مجوز در ایران فعالیت دارد و باید مانند سایر پیام رسانها مجوز فعالیت دریافت کند. این اظهارات شبههای ایجاد کرده که ممکن ...
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرده پیام رسان واتس اپ بدون مجوز در ایران فعالیت دارد و باید مانند سایر پیام رسانها مجوز فعالیت دریافت کند. این اظهارات شبههای ایجاد کرده که ممکن است این پیامرسان هم دچار فیلترینگ شود چرا که «عباس آسوشه» اعلام کرده که تمامی پیامرسانها مانند هر اپراتور همراه باید برای آغاز فعالیت خود در کشور به دریافت مجوز اقدام کنند.
آسوشه میگوید هر پیامرسانی که در کشور فعالیت میکند بدین معنا نیست که فعالیتش قانونی است و مراجع مربوطه باید هرچه سریعتر به این مسائل رسیدگی کنند. او به ایسنا گفته است که دستگاههای ذیربط باید برای تمامی پیامرسانها قوانینی را تعیین و تدوین کنند تا تمام اطلاعات مربوط به مردم حفظ شود:
«این پیامرسانها نیز باید تقاضای مجوز کنند و دستگاههای ذیربط هم برای آنها شرایطی را از جمله حفظ کلیه اطلاعات مربوط به مردم در داخل کشور تعیین کند، البته این رویه مختص کشور ایران نیست و اتحادیه اروپا نیز قانونی را مصوب کرده که اطلاعات مربوط به مردم کشورهای عضو اتحادیه در کشور خودشان نگهداری شود و این موضوع از سال 2018 عملیاتی شده و با شرکتهای بزرگ هم در صورت عدم رعایت آن، برخورد میشود.»
معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی در ادامه عنوان کرده اگر بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی اقدام میکردیم، مردم برای استفاده از پیام رسانهای خود دچار مشکل نمیشدند. او باور دارد پس از فیلترینگ تلگرام بسیاری از کاربران ایرانی از پیام رسان های داخلی استفاده میکردند، اما با فعالیت نسخههای غیررسمی تلگرام و کند شدن روند فیلترینگ، کاربران ایرانی مجددا به شرایط قبل از فیلترینگ برگشتند.
به گفته معاون فناوری مرکز ملی فضای مجازی، همانگونه که کسب و کارها طبق چارچوب قانون فعالیت میکنند، پیام رسانهای خارجی مانند واتس اپ نیز باید از قوانین مصوب کشور پیروی کنند:
«باید سازوکاری فراهم شود تا پیام رسانها نیز مانند اپراتورهای همراه که با دریافت مجوز فعالیت خود را آغاز کردهاند، از قانون پیروی کرده و از مراجع قانونی پروانه کار و مجوزهای لازم را دریافت کنند و در غیر این صورت مانند سایر کشورها با آنها برخورد شود.»
آسوشه با اشاره به جنجال اخیری که گزارش خبری 20:30 به پا کرده و در آن انتقاداتی نسبت به وزارت ارتباطات در قبال حمایتهایش از پیامرسانهای بومی شده هم تاکید داشته که این وزارتخانه تمام تلاش خود را برای حمایت از پیامرسانها انجام داده است:
«در حال حاضر پیامرسانهای زیادی هستند که درخواست فعالیت دارند، اما باید به این نکته توجه داشت که به دلیل محدودیتهایی که از جهات مختلف با آن مواجهیم، امکان فعالیت همه آنها نیست و در حال حاضر نمیتوان انتظار داشت که هفت پیامرسان یا بیشتر در کشور فعالیت کنند.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
پیش بسوی واتس آپ طلایی ???
فیروزآبادی ثانیه! الهه فیلترینگ! ?