پیشگامی چین در فضا؛ فرود نخستین کاوشگر زمینی روی نیمه تاریک ماه [به روز رسانی: اولین تصویر دریافت شد]
بیش از نیم قرن از فرود انسان روی کره ماه می گذرد و از آن روز تا کنون، علم هوافضا پیشرفت های چشمگیری به خود دیده است. اما یکی از مأموریت هایی که تا کنون ...
بیش از نیم قرن از فرود انسان روی کره ماه می گذرد و از آن روز تا کنون، علم هوافضا پیشرفت های چشمگیری به خود دیده است. اما یکی از مأموریت هایی که تا کنون انجام نشده، فرود روی نیمه تاریک ماه بود که شب گذشته توسط چینی ها محقق شد.
دستاورد مورد بحث که در مأموریت Chang’e-4 نصیب چینی ها شده، کشور اژدهای زرد را به یکی از پیشگامان فضا تبدیل کرده و فناوری های چین را به رخ رقبا کشیده است. البته کشور مذکور پیش از این هم طی مأموریت Chang’e-3 با یک ماهنشین و یک ماهنورد در سطح قمر زمین حضور داشته، اما فرود روی نیمه تاریک ماه برای نخستین بار رخ می دهد و به نوعی یک رکورد در رقابت های فضایی محسوب می شود.
لازم به توضیح است که به دلیل یکسان بودن سرعت چرخش ماه به دور زمین و به دور خودش، همواره یک نیمه از ماه رو به زمین قرار دارد و نیمه دیگر آن از روی سیاره ما قابل رؤیت نیست.
بدون خط دید مستقیم، ارسال و دریافت پیام از نیمه تاریک ماه عملاً غیر ممکن است
فرود روی نیمه تاریک ماه تا کنون توسط هیچ کشور دیگری انجام نشده چرا که یکی از مهمترین پیچیدگی های چنین مأموریتی دشواری های برقراری ارتباط با کاوشگرهاست. در واقع بدون خط دید مستقیم از زمین، ارسال و دریافت پیام از نیمه تاریک ماه عملاً غیر ممکن است؛ اما چینی ها برای رفع این محدودیت از مدت ها پیش آماده بودند و بهار امسال، یک ماهواره مخابراتی را برای رله کردن ارتباطات بین زمین و نیمه تاریک ماه به مدار این جرم کیهانی فرستادند.
چینی ها حوضه قطب جنوب-آیتکن را به عنوان نقطه فرود کاوشگر خود انتخاب کرده اند که اطلاعات مهمی را در اختیار دانشمندان قرار خواهد داد. این بخش از ماه که یک گودال بزرگ با قطر دهانه 2500 کیلومتر و عمق 13 کیلومتر است، یکی از بزرگترین حفره های حاصل از برخورد شهاب سنگ در کل منظومه شمسی بوده و مطالعه آن به شناخت بهتر نحوه شکل گیری ماه، زمین و سایر اجرام منظومه کمک خواهد کرد.
لازم به ذکر است که Chang’e-4 پس از فرود، یک ماهنورد رباتیک را برای مطالعه سطح کره رها کرده و بخش اصلی نیز به جمع آوری اطلاعات از آسمان (برای منجمان) خواهد پرداخت.
گفتنی است کاوشگر چینی ها با سنسورهای متعدد خود، اطلاعات بسیار مهمی را از نیمه تاریک ماه به دست خواهد آورد و می تواند هنگام شب، بدون مزاحمت نور خورشید و تشعشعات زمینی، به کاوش در آسمان بپردازد.
[تاریخ انتشار خبر اولیه: 13 دی 97]
به روز رسانی:
سازمان فضایی ملی چین اولین تصویر که کاوشگر از سطح ماه ثبت کرده را به اشتراک گذاشته است. در بیانیه سازمان اعلام شده که فصل جدیدی از کاوش انسان روی ماه آغاز شده است. در ادامه این تصویر از سطح پنهان ماه را مشاهده می کنید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
آقا اینقدر با گفتن نیمه ی تاریک ، تن دانشمندا رو توی گور نلرزونید ، یا بگید نیمه ی پنهان ، یا مثل انگلیسی زبان ها بگید نیمه ی دور
نیمه تاریک خیلی صحیح نیست ، چون به سمت ما نیست ، در واقع نور هم میرسه به فار ساید (متن اصلی هم نوشته فار ساید نه دارک ساید)
چه جالب بگیم نیمه دور به جای نیمه تاریک
آفرین. جالب بود