گوشیهای وارد شده با ارز دولتی به زودی در بازار؛ آیا موبایل ارزان خواهد شد؟
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه اعلام کرد که حدود ۶۰۰ هزار دستگاه تلفن همراه وارد شده با ارز دولتی به زودی از توقیف آزاد شده و وارد بازار میشود. «ابراهیم درستی» ...
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه اعلام کرد که حدود ۶۰۰ هزار دستگاه تلفن همراه وارد شده با ارز دولتی به زودی از توقیف آزاد شده و وارد بازار میشود. «ابراهیم درستی» تاکید داشته که حدود ۱۳۰ هزار دستگاه تلفن همراه در توقیف دادستانی است و حدود ۵۰۰ هزار دستگاه دیگر در انبارهای گمرگ دپو شده که تعدادی از آنها با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده و برخی دیگر نیز قبل از ابلاغ این مصوبه دولتی و با ارز ارزانتر یعنی با نرخ ۳۷۰۰ تومانی پارسال وارد شدهاند، اما هنوز توقیف هستند و به زودی آزاد خواهند شد.
درستی در گفتگوی خود با ایسنا وعده داده که قیمت گوشی تلفن همراه میتواند ارزان شود و بازار آن هم کنترل شود اما این امر را منوط به ثبات بیشتر نرخ ارز در بازار عنوان کرده و در کنار این موضوع نیز تاکید داشته که باید واردات موبایل به اندازه کافی صورت بگیرد:
«اگر نرخ ارز در بازار که اخیرا نوسان کمتری پیدا کرده، ثبات بیشتری داشته باشد و به اندازه کافی برای واردات تامین شود، قیمت گوشی تلفن همراه ارزانتر شده و بازار آن کنترل خواهد شد؛ اما چیزی که مسلم است اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۲۵ تا ۳۰ درصد از نیاز بازار، وارد شده است و پیش از این هم که واردات مسافری تلفن همراه به این صنف کمک میکرد، طی ۱۰ روز اخیر سایت نیما برای واردات مسافری بسته شده است.»
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی، تصویری و تلفن همراه با بیان اینکه به دلیل بالا بودن قیمتها تقاضا برای خرید تلفن همراه کاهش پیدا کرده است، گفت: «اگر قانون به درستی اجرا شود و رفتارهای سلیقهای را کنار بگذاریم، بسیاری از مشکلات حل میشود. این در حالی است که بسیاری از کالاهای وارداتی توقیف شده از مد افتادهاند اما همچنان در گمرگ هستند و ترخیص نشدهاند.»
درستی برای این ادعای خود مثالی میزند و با اشاره به کالایی همچون پارچه که یک کالای فصلی است تاکید دارد که برخی از لوازم الکترونیکی هم تاریخ مصرف دارند: «بنابراین باید در این زمینه مشکلات با سرعت بیشتری حل و فصل شود و کالاها ترخیص شوند که البته در تیم جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت نگاه بهتری در این زمینه وجود دارد.»
درستی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا بازار تلفن همراه تا این حد با نوسان قیمت مواجه شده است پاسخ داده که این مشکلات صرفا تقصیر اصناف نیست و مشکلات بزرگتری در پس پرده قرار دارد:
«نباید همه مشکلات را به گردن اصناف انداخت، چرا که به عنوان مثال واردات تلفن همراه به صورت مسافری که تا ۱۰ روز پیش انجام میشد، با ارز آزاد صورت میگرفت و نرخ آن طی ماههای گذشته هر روز و هر هفته تغییر میکرد اما با وجود این مشکلات ممکن است یک یا چند فروشنده سوءاستفاده کنند که با آنها برخورد میشود.»
با اینکه مسئولان مختلف کشور بارها و بارها وعده ارزان شدن بازار موبایل را دادهاند اما مشاهدات عینی دیجیاتو نشان میدهد که تاکنون خبری از ارزانی در این بازار نبوده است. عدم ترخیص کالاهای مانده در گمرک و نوسانات ارز تنها چند دلیل برای حکمرانی این گرانی است و به نظر میرسد که مشکلات این بازار بزرگتر از چیزی که گفته میشود هستند. در هر حال باید منتظر ماند و دید که این بار وعده درست شدن بازار موبایل به کجا میرسد و آیا نتیجهای دربر خواهد داشت یا خیر.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شما یادتون نمیاد یه زمانی یه یوزری بود با اسم yosof چرت و پرت میگفت و ترول میشد تا دیسلایک جم کنه. الان با آکونت khamenei برگشته ? به اینا اهمیت ندید خودشون خفه میشن.
تا این گوشیا وارد بازار بشه فسیل شدیم