ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

واردات گوشی در سال ۱۴۰۳ کاهش ۲۱ درصدی داشته است

سال گذشته بیش از ۱۲ میلیون دستگاه گوشی همراه وارد کشور شده است.

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۵:۰۹

باوجود ورود حدود۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار گوشی موبایل در سال ۱۴۰۳، ارزش تجاری واردات گوشی نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، براساس آمارهای منتشرشده، سال گذشته بیش از ۱۲ میلیون دستگاه گوشی همراه وارد کشور شده است. البته واردات گوشی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته به‌طورکلی کاهشی ۲۱ درصدی داشته است. مجموع ارزش تجاری واردات گوشی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۱۴۰۱ ۵ درصد افزایش یافته است. باوجود آزاد شدن واردات آیفون در سال ۱۴۰۳، واردات گوشی ۵۲۰ میلیون دلاری افت کرده است.

مقایسه ۲ ماه پایانی که واردات آیفون در آن آزاد بود، با سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ هم افت واردات گوشی در سال ۱۴۰۳ را نشان می‌دهد. ارزش تجاری واردات گوشی در ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۲ حدود ۶۲۳ میلیون دلار و در ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۳ حدود ۴۶۰ میلیون دلار بوده است.

واردکنندگان گوشی با چالش‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ تغییرات ناگهانی مقررات گمرکی و محدودیت‌های دولت برای ثبت سفارش واردات گوشی را به بازاری متلاطم تبدیل کرده است. در برخی مقاطع، دولت با اعمال محدودیت‌هایی در ثبت سفارش گوشی‌های موبایل، روند واردات این کالاها را با اختلال مواجه کرده است. همچنین تأمین ارز موردنیاز از طریق سامانه‌های مختلف، در اکثر مواقع به تأخیر افتاده است و هزینه‌های مالی واردکنندگان را افزایش داده شده است.

در واقع تخصیص ندادن به‌موقع ارز برای واردات گوشی در سال گذشته را می‌توان یکی از دلایل اصلی کاهش واردات و نابسامانی در بازار دانست. این مسئله هم باعث شده قیمت گوشی‌ها در سال ۱۴۰۳ تصاعدی بالا برود هم کاهش همیشگی قیمت موبایل که بعد از واردات گوشی اتفاق می‌افتد، دیگر تکرار نشود. گوشی‌های میان‌رده امروز قیمت پرچم‌دارهای دیروز را دارند و طبیعتاً قدرت خرید مردم هم به‌طور قابل توجه‌ای کاهش یافته است.

میان گوشی‌هایی که سال ۱۴۰۳ وارد شده‌اند، سامسونگ، با سهم ۴۶ درصدی از نظر تعداد و ۴۵ درصدی از نظر ارزش، جایگاه نخست را در بازار ایران به دست آورده است. ارزش گوشی‌های وارداتی این برند کره‌ای بیش از یک‌میلیارد دلار برآورد شده است.

شیائومی در رتبه دوم قرار دارد و سال ۱۴۰۳، بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه از محصولات این شرکت چینی با ارزشی نزدیک به ۶۷۰ میلیون دلار وارد کشور شده است. این آمار نشان‌دهنده سهم ۳۶ درصدی شیائومی از نظر تعداد و ۲۸ درصدی از نظر ارزش در بازار واردات گوشی‌های همراه است.

نوکیا نیز با ورود ۸۴۹ هزار دستگاه گوشی به ارزش ۱۳ میلیون دلار، سومین برند فهرست واردات سال گذشته بوده است.

درعین‌حال، اپل با ثبت سفارش رسمی پس از ۲ سال ممنوعیت، در ۲ ماه پایانی سال ۱۴۰۳ موفق به ورود ۶۴۵ هزار دستگاه آیفون به ارزش ۴۸۱ میلیون دلار شد و در رتبه چهارم جدول واردات قرار گرفت.

برندهای وکال و ریلمی نیز به‌ترتیب در رده‌های پنجم و ششم جای گرفته‌اند. براساس این گزارش، ۲۶۵ هزار دستگاه گوشی وکال با ارزش ۱۸ میلیون دلار و ۱۹۷ هزار دستگاه ریلمی به ارزش ۱۷ میلیون دلار در سال گذشته وارد کشور شده‌اند. این ۲ برند هرکدام ۲ درصد سهم تعداد و یک درصد سهم ارزش بازار را در اختیار داشته‌اند.

سهم سایر برندها از نظر تعداد ۶ درصد (۶۶۷ هزار دستگاه) و از نظر ارزش ۵ درصد (۱۱۳ میلیون دلار) اعلام شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی