ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سئو وردپرس
کسب و کار

ده استراتژی مهم سئو برای وردپرس که به بازدید وبلاگ شما کمک می‌کنند

از بین تمام سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس همیشه سرآمد بوده است. مطابق آخرین آمار بدست آمده، قریب به 29% از تمام وبسایت‌های اینترنتی از وردپرس برای مدیریت محتوا استفاده می‌کنند و این در حالیست که ...

امین بیگ‌زاده
نوشته شده توسط امین بیگ‌زاده | ۹ بهمن ۱۳۹۷ | ۲۲:۰۰

از بین تمام سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس همیشه سرآمد بوده است. مطابق آخرین آمار بدست آمده، قریب به 29% از تمام وبسایت‌های اینترنتی از وردپرس برای مدیریت محتوا استفاده می‌کنند و این در حالیست که نزدیک‌ترین رقیب به آن یعنی جوملا، فقط 3% از وبسایت‌ها را در اختیار دارد.

وردپرس نه تنها کاربر پسندترین پلتفرم ممکن است، بلکه برای سئو (SEO) هم عالی ظاهر می‌شود. در واقع می‌توان گفت که وردپرس، تقریبا تمام اصول و مبانی سئو را پوشش می‌دهد. از این رو، با تکیه بر این ویژگی و کمک گرفتن از یک سری استراتژی دیگر، شما به عنوان یک وبمستر می‌توانید سئوی وردپرس خود را به میزان قابل توجهی ارتقاء بدهید.

در ادامه 10 استراتژی مؤثر برای سئو وردپرس را به شما معرفی می‌کنیم که می‌توانند در ارتقای رتبه سایت شما و بهتر دیده شدن آن در گوگل تأثیر بسزایی داشته باشند.

WordPress.com در برابر WordPress.org

سئو وردپرس

پیش از ورود به بحث آموزش سئو وردپرس، به این نکته توجه داشته باشید: این پست به سایت‌ها و وبلاگ‌هایی اشاره می‌کند که طبق WordPress.org ساخته شده‌اند.

WordPress.com از WordPress.org کاملا متفاوت است. اگر چه با WordPress.com قادرید به سرعت وبلاگ‌های رایگان بسازید، اما WordPress.org به عنوان یک سرویس خود میزبان، چه از لحاظ تطبیق‌پذیری و چه برای سئو و برندینگ ابزار بسیار حرفه‌ای تری به شمار می‌آید.

مهم‌ترین مزایای استفاده از WordPress.org به شرح زیر هستند:

  • امکان استفاده از افزونه‌های سئو
  • دسترسی به هزاران تم واکنش‌گرا (ریسپانسیو) و دوستدار سئو
  • امکان استفاده از Google Search Console
  • توانایی اعمال تغییرات روی کدها در زمان نیاز

همانطور که بالاتر گفتیم، WordPress.org از همان ابتدای کار به قدر کافی بهینه‌سازی شده هست. اما 10 استراتژی و افزونه که در ادامه توضیح می‌دهیم می‌توانند استفاده حداکثری از سئو را برایتان به ارمغان بیاورند.

1) برای لینک‌های دائمی (پرمالینک) خود یک ساختار ثابت در نظر بگیرید

سئو وردپرس

به طور پیش‌فرض، ساختار پرمالینک (یا URL) وردپرس چه برای سئو و چه برای کاربران خیلی مناسب نیست. به عنوان مثال، لینک دائمی شما می‌تواند چیزی شبیه به این باشد:

http://example.com/?p=N

خوشبختانه وردپرس این امکان را به شما داده که تنظیمات پیش‌فرض را به چیزی که خوشایند موتورهای جستجو باشد، تغییر بدهید. مثلا چیزی شبیه به این:

http://example.com/your-post-title

برای دسترسی به این تنظیمات کافیست در داشبورد وردپرس، مسیر Settings > Permalink Settings را دنبال کرده و سپس گزینه Post name را انتخاب کنید. با این کار دیگر مطمئن هستید که ساختار URL شما همیشه ساده و مرتب باقی می‌ماند، و نکته عالی اینکه آدرس اینترنتی پست‌های بعدی‌تان هم به طور خودکار و مطابق همین رویه تنظیم خواهد شد.

اما برای گرفتن نتایج بهتر در سئو، همچنین می‌توانید آدرس اینترنتی هر کدام از پست‌هایتان را با تغییر فیلد Slug (شناسه یکتا) نیز شخصی‌سازی کنید.

2) از کلیدواژه‌ها در دو جای مهم استفاده کنید: تیتر و تگ‌های هدر

استفاده از کلیدواژه (یا جمعی از کلیدواژه‌ها) در محتوایی که می‌نویسید اجتناب‌ناپذیر است. اما این نکته را به یاد داشته باشید: یک متن خوب و اصولی، فقط از تکرار چندین باره یک کلیدواژه واحد در نقاط مختلف تشکیل نشده؛ بلکه شامل طیف وسعی از کلمات و عباراتی می‌شود که همگی به موضوع نوشته شما ارتباط دارند. 

اما با این وجود، فقط یک کلیدواژه هست که به عنوان کلیدواژه اصلی روی آن متمرکز خواهید بود. طبیعتا بهترین و مهم‌ترین جا برای استفاده از این کلیدواژه، تیتر مطلب شماست (که کلیدواژه شما را در URL هم لحاظ می‌کند). ترجیحا طوری از کلیدواژه اصلی خود استفاده کنید که به کلمات ابتدایی تیترتان نزدیک‌تر باشد.

تگ‌های هدر (مثل H2، H3 و ...) به این منظور طراحی شده‌اند که گوگل و خوانندگان مطلب به موضوع محتوایی که در موردش نوشته‌اید، پی ببرند. خوشبختانه وردپرس در قسمت Visual Editor این امکان را به شما داده که از طریق یک منوی کشویی، به انواع این تگ‌ها دسترسی داشته باشید. (اگر این منوی کشویی را نمی‌بینید، کافیست روی دکمه Toolbar Toggle کلیک کنید تا برایتان ظاهر شود).

به طور پیش‌فرض، تیتر پست یا صفحه شما باید H1 (بزرگترین و بولدترین تیتر) در نظر گرفته شود. در واقع شما در هر صفحه یا هر پست، فقط باید یک تگ H1 را به کار ببرید.

اما برای میان‌تیترهای هر پست، معمولا استفاده از تگ‌های دیگر (مثل H2 و H3 و ...) توصیه می‌شود. به عنوان مثال در این پست، ما برای میان‌تیتر ده مورد از تگ H4 استفاده کرده‌ایم. اگر هر کدام از این میان‌تیترها یک تیتر فرعی کوچک‌تر هم داشته باشند، طبیعتا باید برای بولد کردن آن‌ها تگ‌های کوچکتر (مثل H5) را به کار ببریم.

3) یک نقشه سایت (سایت مپ) XML آپلود کنید

سئو وردپرس

نقشه‌ سایت برای آنکه گوگل بتواند میان پست‌ها و صفحات سایت شما جابجا شده و محتوایتان را ایندکس (فهرست کردن در نتایج جستجو) کند، آیتمی ضروری نیست. اما اگر وجود داشته باشد، به شما اطمینان می‌دهد که محتواهای جدیدتان با سرعت بیشتری به نتایج گوگل راه پیدا می‌کنند.

خوشبختانه افزونه‌های فوق‌العاده‌ای وجود دارند که می‌توانند برایتان نقشه‌های سایت XML بسازند. از میان ممتازترین آن‌ها، می‌توان به Google XML Sitemaps اشاره کرد. مزیت استفاده از این نقشه‌ سایت در اینجاست که به محض انتشار یک پست جدید، این موضوع را به اطلاع گوگل می‌رساند تا سایت مپ شما همیشه به‌روز و تازه باشد.

اما یک هشدار جدی در مورد استفاده از نقشه‌های سایت: مواظب باشید که اسرار سایت‌تان را در سایت مپ و فایل robots.txt دو دستی تقدیم گوگل نکنید! به عنوان مثال اگر چند صفحه مشخص از سایت‌تان را در فایل robots.txt مسدود کرده‌اید، هرگز نباید آدرس آن‌ها را وارد نقشه سایت خود کنید.

4) وبسایت خود را در Google Search Console ثبت کنید

سئو وردپرس

اگر هنوز سایت‌تان را در Google Search Console ثبت نکرده‌اید (که قبلا با عنوان ابزار Google Webmaster شناخته می‌شد)، احتمالا تا امروز بسیاری از هشدارها و نوتیفیکیشن‌های مهم سئو را از دست داده‌اید.

گوگل اطلاع‌رسانی‌های خود برای دسترسی و ایندکس کردن محتوای شما را معمولا از همین پلتفرم انجام می‌دهد. همچنین در این کنسول متوجه تنظیمات دستی که به بازدید سایت‌تان آسیب می‌رسانند هم می‌شوید.

Search Console جایی است که می‌توانید لینک‌‌های مرتبط به وبسایت‌تان را مشاهده کنید، و ببینید که کدام کلیدواژه‌ها ترافیک بیشتری برای سایت‌تان می‌آورند.

5) با توجه به کلیدواژه، طول مناسب را برای مقالات در نظر بگیرید

طی سال‌های اخیر، هزاران تحقیق در مورد طول (تعداد کلمات) ایده‌آل برای مقالات منتشر شده. اکثر این تحقیقات در این که مقالاتی با طول بیش از 2000 کلمه، در گوگل بهتر دیده می‌شوند اتفاق نظر دارند.

اما مشکل اینجاست که مقالات کوتاهی هم وجود دارند که رتبه بسیار بالایی را به خود اختصاص داده‌اند. با این حساب به جای آنکه روی طول دقیق نوشته‌هایتان متمرکز شوید، بیشتر روی این متمرکز باشید که مطلبی که می‌نویسید به خوبی پاسخ تمام سؤالات خواننده‌هایتان را بدهد.

 1. به این که کدام کلیدواژه‌ها برایتان بهتر هستند پی ببرید: با سرچ در گوگل و پایش مطالبی که بالاتر از بقیه قرار گرفته‌اند، می‌توانید به این موضوع پی ببرید.

2. از خودتان بپرسید: آیا مقاله‌ای که می‌نویسم می‌تواند در پوشش یک موضوع خاص، از مقالات قبلی بهتر ظاهر شود؟ اگر فکر می‌کنید با کلمات کمتر، می‌توانید منظور را بهتر برسانید حتما دست به قلم شوید. اگر هم فکر می‌کنید که یک پست طولانی‌تر، می‌تواند برای خوانندگان‌ مفید ظاهر شود از نوشتن یک مقاله جدید دریغ نکنید.

3. محتوای خود را با اهداف خوانندگان تنظیم کنید: اگر هدف خواننده این است که سریع به پاسخ سؤالش برسد، با یک مقاله 500 کلمه‌ای هم می‌توانید این کار را انجام دهید. اگر سؤال‌شان پیچیده‌تر است، شاید نگارش یک مقاله 3000 کلمه‌ای بتواند برای جلب رضایت این افراد مثمر ثمر باشد.

6) بر اینکه روی سیستم www بمانید یا نه تصمیم بگیرید

سئو وردپرس

این مسئله ساده‌ای است که می‌تواند تأثیر شگفت‌آوری روی سئوی سایت شما داشته باشد.

گوگل از تمام وبمسترها می‌خواهد که یک دامین اصلی داشته باشند و استراتژی‌های سئو را برای آن در پیش بگیرند. تفاوتی هم نمی‌کند که این سایت به شکل https://www.yoursite.com باشد یا https://yoursite.com. در هر صورت برای سئو تفاوتی نمی‌کند که از کدام مورد استفاده کنید.

مهم این است که یک دامین اصلی داشته باشید و آن را به Google Search Console و تنظیمات وردپرس بشناسانید.

در داشبورد وردپرس، کافیست مسیر Settings > Generals را دنبال کرده و آدرس وردپرس و آدرس سایت را دامین اصلی‌تان تعیین کنید. همچنین باید همین کار را برای Google Search Console هم انجام بدهید.

برای انجام این کار کافیست وارد کنسول شده و روی آیکن چرخ‌دنده اشاره کنید. سپس وارد Search Settings شده و دامین اصلی‌تان را انتخاب کنید. حالا کار تمام است.

7) از پروتکل HTTPS برای سایت خود استفاده کنید

سئو وردپرس

اگر در سایت شما بخشی هست که کاربران باید اطلاعات یک فرم را پر کنند، یا اینکه خدمات پرداخت را به آن‌ها ارائه می‌دهید، بی برو برگرد باید از پروتکل SSL (Secure Sockets Layer) استفاده کنید.

با استفاده از SSL، دیگر مطمئن هستید که اطلاعات خصوصی و حساس بازدیدکنندگان سایت شما رمزنگاری شده و همیشه در جایی امن نگهداری می‌شوند. این موضوع نه فقط در حفظ امنیت، بلکه در رتبه‌بندی سئو شما هم اثرگذار است. بگذارید واضح‌تر بگوییم، اگر از پروتکل HTTPS استفاده نمی‌کنید گوگل به سایت شما برچسب «نا امن» می‌زند و این موضوع را به بازدیدکنندگان هم اطلاع‌رسانی می‌کند.

اگر تا حالا از پروتکل HTTPS استفاده نمی‌کردید، شاید بهتر باشد همین حالا با سرور میزبان خود تماس بگیرید.

8) سایت مبتنی بر وردپرس خود را از نظر سرعت بهینه‌سازی کنید

سئو وردپرس

سرعت بارگذاری نه تنها یک فاکتور مهم برای رتبه‌بندی سایت شماست، بلکه در تجربه کاربری بازدیدکنندگان از آن هم تأثیرگذار است. همانطور که در تصاویر پایین می‌بینید، هر چه زمان بارگذاری صفحه طولانی‌تر شود احتمال آنکه بازدیدکنندگان صفحه را ترک کنند هم بالاتر می‌رود.

برای آنکه به سرعت بارگذاری وبسایت خود پی ببرید، ابزار PageSpeed Insights گوگل می‌تواند به کمک‌تان بیاد. این ابزار با آنالیز سایت شما، از صفر تا 100 نمره‌ای به آن اعطا می‌کند. همچنین عوامل کندی بارگذاری صفحه را هم به شما معرفی می‌کند و برای برطرف کردن‌شان، راهکار ارائه می‌دهد؛ راهکارهایی مثل فشرده‌سازی تصاویر، بهینه‌سازی عکس‌ها و کش کردن فایل‌ها در مرورگر که سرعت بارگذاری را بالاتر می‌برند.

توصیه می‌کنیم برای این کار از چند افزونه به طور همزمان استفاده کنید. به عنوان مثال WP Super Cache، Smush Image Compression and Optimization و WP-Optimize افزونه‌های ایده‌آلی هستند.

9) هرگز از ساخت لینک‌های جدید دست نکشید

تحقیقات اخیر نشان داده که لینک‌ها، برای سایت‌های متمرکز روی کلیدواژه‌ که ماهانه کمتر از 10000 جستجو دارند، اهمیت بسیار بیشتری از سایر عوامل دارند. همچنین، اهمیت لینک‌های درونی را هم فراموش نکنید.

اگر در هر کدام از مطالب خود، به سایر مطالب قدیمی‌تر سایت لینک بدهید ضمن افزایش بازدید از صفحات می‌توانید مدت زمان باقی ماندن خواننده روی وبسایت را هم افزایش دهید. همچنین افزایش نرخ تعامل کاربران هم موضوع دیگری است که با دادن لینک‌های درونی بدست خواهید آورد.

10) افزونه Yoast را نصب کنید

سئو وردپرس

اگر از میان تمام 10 موردی که تا حالا گفتیم فقط بخواهید یک مورد را انجام بدهید، آن یک مورد همین نصب افزونه Yoast خواهد بود.

از عمر افزونه Yoast SEO نزدیک به ده سال گذشته، اما سازندگانش طی این سال‌ها هرگز از به‌روزرسانی آن برای تطابق با قوانین جدید سئو و الگوریتم‌های آن دست نکشیده‌اند.

بعضی مزایای استفاده از Yoast به شرح زیر هستند:

  • بهینه‌سازی کامل محتوا: Yoast از شما می‌خواهد که یک کلیدواژه اصلی برای نوشته‌تان برگزینید، سپس اطمینان حاصل می‌کند که از آن در نقاط استراتژیک مطلب استفاده کرده‌اید. همچنین Yoast شما را در نوشتن توضیحات متا (شرح کوتاهی از مطلب که زیر لینک آن در گوگل به نمایش در می‌آید) هم راهنمایی می‌کند که این موضوع به معنای افزایش کلیک روی مقاله‌تان خواهد بود.
  • ساخت نقشه‌های سایت XML به صورت خودکار: کافیست روی دکمه مخصوص به این کار کلیک کنید تا Yoast از تمام پست‌ها، صفحات و تصاویر شما نقشه سایت بسازد.
  • افزودن خودکار لینک‌ها به فید RSS: از این که مطالب‌تان را بدزدند خسته شده‌اید؟ Yoast به طور خودکار لینک مطلب را به فید RSS شما اضافه می‌کند تا گوگل بداند که شما آفریننده این محتوا بوده‌اید.

اما یکی دیگر از مزایای Yoast، امکان اضافه کردن چندین کلیدواژه به مطالب شماست. همانطور که بالاتر هم گفتیم، استانداردهای سئو در سال 2019 به سمتی پیش رفته که هر چه از تعداد و تنوع بالاتری از کلیدواژه‌ها استفاده کنید، نتایج بهتری می‌گیرید.

سخن پایانی

استراتژی‌هایی که گفتیم، می‌توانند در سال 2019 به افزایش بازدید و محبوبیت وبسایت شما کمک کنند تا هم محتوایتان را به سمع و نظر افراد بیشتری برسانید و هم درآمدزایی بهتری از سایت خود داشته باشید.

یک بار دیگر تأکید می‌کنیم که اگر تا حالا از پروتکل HTTPS استفاده نمی‌کردید، حتما امسال برای این کار اقدام کنید. در مطالب بعدی، به نحوه استفاده از افزونه Yoast و ترفندهای کار با آن بیشتر خواهیم پرداخت.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Android_Programmer
    Android_Programmer | ۱۰ بهمن ۱۳۹۷

    خیلی مفید بود. ممنون.

مطالب پیشنهادی