ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

نگرانی چین از وقوع جنگ ناخواسته به دلیل استفاده از هوش مصنوعی در تجهیزات جنگی

متخصصین هوش مصنوعی و سیاستمداران چینی بابت استفاده از هوش مصنوعی در تجهیزات جنگی ابراز نگرانی کرده‌اند. آن‌ها بر این عقیده‌اند که ماشین‌های نظامی مثل پهپاد‌های بدون سرنشین که از این تکنولوژی استفاده می‌کنند در ...

مانی میرجوادی
نوشته شده توسط مانی میرجوادی | ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۵:۳۰

متخصصین هوش مصنوعی و سیاستمداران چینی بابت استفاده از هوش مصنوعی در تجهیزات جنگی ابراز نگرانی کرده‌اند. آن‌ها بر این عقیده‌اند که ماشین‌های نظامی مثل پهپاد‌های بدون سرنشین که از این تکنولوژی استفاده می‌کنند در صورت بروز خطا می‌توانند باعث به وقوع پیوستن جنگ‌های ناخواسته شوند.

بر اساس گزارش منتشر شده از سازمان امنیت ملی ایالات متحده، کشور چین بر این عقیده است که استفاده‌ از هوش مصنوعی در سلاح‌های نظامی یک تهدید برای صلح جهانی خواهد بود. کشور‌ها در حال بهره بردن از آخرین پیشرفت‌ها در عرصه‌ی هوش مصنوعی هستند و یکی از زمینه‌هایی که این علم مورد استفاده قرار می‌گیرد صنعت نظامی است. حالا کشور چین بر این عقیده است که باید در این زمینه همکاری بین ابر قدرت‌های جهان بیشتر شود تا امکان به وقوع پیوستن سوء تفاهمات احتمالی به حداقل برسد.

در واقع کشور چین نگران وقوع اشتباه محاسباتی در تجهیزات جنگی است که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. در سال‌های گذشته بیشتر عملیات پهپاد‌ها به صورت خودکار انجام می‌پذیرد. در ایالات متحده پهپاد‌ها می‌توانند بدون سرنشین پرواز کنند و ماموریت‌های ساده را حول اهدافشان انجام دهند. اما از طرفی کشور چین از هوش مصنوعی به صورت خطرناک تری استفاده می‌کند و برخی از پهپاد‌های این کشور قادرند تا به اهداف تیراندازی کنند و آن‌ها را از پا در بیاورند. به عنوان مثال پهپاد Blowfish A2 که چین آن را به کشور‌های دیگر صادر می‌کند قادر است تا به اهدافی که برای آن تعیین می‌شود حمله کند.

پهپاد X-47B که نمونه‌ای آزمایشی از سیستم جنگی از راه دور ناو ایالات متحده‌ی آمریکا به شمار می‌رود

سناریویی که چین از آن هراس دارد این است که اتوماتیک شدن بیش از حد تجهیزات ممکن است در نهایت منجر به اشتباهات مرگباری شود که صلح جهانی را تهدید کند. مثلا اگر یک پهپاد یا یک ربات برای اعلام هشدار به نیرو‌های دشمن شلیک کند چه واکنشی نسبت به این موضوع نشان داده خواهد شد؟

آیا نیرو‌های دشمن متوجه می‌شوند که این اتفاق صرفا واکنشی اتوماتیک و از پیش برنامه ریزی شده است یا اینکه آن را اقدامی انسانی تلقی خواهند کرد؟

بنابر عقیده‌ی محققین، کشور‌ها باید پیش از استفاده‌ی بیش از حد هوش مصنوعی در تجهیزات نظامی خود سعی کنند که قوانین و چارچوب‌های استفاده از آن را مشخص نمایند تا مشکلات این چنینی اتفاق نیفتد.

یکی از اصلی‌ترین رقابت‌ها بر سر ساخت چیپ‌های مخصوص هوش مصنوعی است. مثل چیپ TPU شرکت گوگل که در تصویر مشاهده می‌کنید.

در ادامه‌ی این گزارش که تحت عنوان «شناخت استراتژی هوش مصنوعی کشور چین» منتشر شده برخی از رویکرد‌های پرجمعیت‌ترین کشور دنیا مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفته است.

مثلا در جایی از این گزارش عنوان شده که مسئولین چین بر این عقیده‌اند که آن‌ها و ایالات متحده تنها ابرقدرت‌های جهان هستند که توانایی بهره‌برداری از هوش مصنوعی در تجهیزات نظامی را دارند. اما تفاوت‌هایی در میان داشته‌های این دو کشور وجود دارد. مثلا کشور چین دسترسی گسترده‌تری به اطلاعات دارد و می‌تواند در یک چشم به هم زدن گام‌های بلندی در زمینه تکنولوژی بردارد.

از سویی دیگر ایالات متحده پر توان ترین کشور دنیا در تولید چیپ‌هاست که اصلی ترین بخش پردازش‌های پیچیده‌ی هوش مصنوعی را بر عهده دارد. حالا چین در تلاش است تا این فاصله‌ی قابل توجه در تولید چیپ‌ها را از بین ببرد. شرکت‌های چینی بزرگی مثل بایدو، علی بابا و هواوی در سال‌های گذشته پیشرفت‌های زیادی در زمینه‌ی هوش مصنوعی داشتند.

اما با همه‌ی این رقابت‌ها، این دو ابرقدرت جهان نیاز است که برای جلوگیری از وقوع جنگ‌های ناخواسته در دنیا با هم همکاری کنند. در حال حاضر چینی‌ها اطلاعات کامل و بسیار دقیقی از تجهیزات ایالات متحده دارند در حالی که عکس این موضوع صادق نیست چرا که بسیاری از پرونده‌های علمی چین اصلا به زبان انگلیسی ترجمه نمی‌شوند.

متخصصین این حوزه و سیاستمداران بر این عقیده‌اند که عدم شناخت کافی از استراتژی‌های کشور‌های دیگر ممکن است باعث بروز سوء تفاهمات خطرناکی شود که بهره‌مندی از هوش مصنوعی در تجهیزات نظامی به تنهایی می‌تواند این مشکلات را حادتر از گذشته کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی