ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جاذبه مصنوعی
تکنولوژی

ناسا و آژانس فضایی اروپا به دنبال تحقیق و استفاده از جاذبه مصنوعی

در حال حاضر فضانوردان برای ماندن در ایستگاه فضایی بین المللی مجبورند ورزش کنند و رژیم غذایی مناسبی در پیش بگیرند تا بتوانند زمان زیادی در شرایط ریزگرانش و بی وزنی تحمل کنند اما به ...

امین قیاسی
نوشته شده توسط امین قیاسی | ۵ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۸:۰۰

در حال حاضر فضانوردان برای ماندن در ایستگاه فضایی بین المللی مجبورند ورزش کنند و رژیم غذایی مناسبی در پیش بگیرند تا بتوانند زمان زیادی در شرایط ریزگرانش و بی وزنی تحمل کنند اما به نظر می‌رسد ناسا و آژانس فضایی اروپا به دنبال بهبود شرایط هستند و قصد دارد از جاذبه مصنوعی کمک بگیرند.

جاذبه مصنوعی

گزارش شده که این دو ارگان فضایی قصد دارند تحقیقات جدیدی آغاز کنند تا ببینند جاذبه مصنوعی می‌تواند سلامت فضانوردان را تامین کند یا خیر.

بر این اساس قرار است از امروز، داوطلبین مرکز فضایی آلمانی ۶۰ روز در تختخواب‌های هوشمند داخل یک سانتریفیوژ سپری کنند که می‌تواند جاذبه مصنوعی را شبیه سازی نماید. این تختخواب‌ها در شیب معینی قرار می‌گیرند و موجب می‌شوند خون از سر آنها به اعضای دیگری فرستاده شود. پس از آن قرار است برخی از این افراد یکبار بصورت روزانه در سانتریفیوژ شاخه کوتاه همین مرکز فضایی آلمانی چرخانده شوند تا قسمتی از خون دوباره به پاهایشان بازگردد.

جاذبه مصنوعی

البته دقیقاً مشخص نیست که جزئیات این آزمایش‌ چگونه خواهند بود اما محققان با این تحقیقات بهتر می‌توانند به تاثیرات جاذبه پی ببرند و ببیند آیا جاذبه مصنوعی هم می‌تواند از ضعیف شدن عضلات جلوگیری کند یا خیر.

نتیجه هر چه شود طی چندین سال آینده، چیزی شبیه به جاذبه مصنوعی فیلم «2001: ادیسه فضایی» ساخته نخواهد شد. اگر این فیلم استنلی کوبریک را دیده باشید، حتماً یکی از به یاد ماندنی ترین صحنه های آن در ذهنتان نقش بسته؛ صحنه ای که شخصیت «دیوید بومن» روی مسیری دایره ای در فضاپیما می دود، مسیری که به واسطه گردش حول یک محور مرکزی و با نیروی گریز از مرکز، جاذبه مصنوعی ایجاد می کند.

جاذبه مصنوعی

البته متخصصین مدعی شده‌اند اگر انسان بخواهد به مریخ سفر کند و گستره شناختی خود از فضا را بالا ببرد، بی گمان به جاذبه مصنوعی نیاز خواهد داشت تا بتوانند سلامتی و تناسب اندام فضانوردانش را حفظ کند. شاید به همین خاطر باشد که ایلان ماسک مدعی شده در آینده جاذبه مصنوعی فیلم «2001: ادیسه فضایی» را به دنیای واقعی می آورد؟.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Unconventional_NyTro
    Unconventional_NyTro | ۵ فروردین ۱۳۹۸

    سلام

    اگر چنین تکنولوژی پیشرفت کنه میشه جلوی فشار جاذبه زمین در هواپیماها هم گرفت
    فرض کنید جاذبه مصنوعی توی هواپیما وصل بشه و توی جایی که خلبان نشسته کلا جاذبه متفاوتی داشته باشه و حتی بتونه در حالت ایستاده معلق بمونه
    میشه برای این استفاده کرد که هواپیما 10 هزارتاهم سرعت بره خلبان هیچ فشاریُ حس نکنه

    • CANOPUS
      CANOPUS | ۶ فروردین ۱۳۹۸

      دوست عزیز همونطور که در متن اشاره شده برای این منظور کل مجموعه به شکل دوار بوده و میچرخه ، اون حرکت دورانی نیروی جانب به مرکز ایجاد میکنه که تداعی کننده جاذبه هست ، دستگاه ضد جاذبه نیست که بشه داخل هواپیما و ... گذاشت ، همون ایده گت وی ورنر وان بران هست که در خیلی فیلم ها مثل ادیسه فضایی و مارشین و ... هم نشون داده شده.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Rotating_wheel_space_station

مطالب پیشنهادی