نگاهی به بزرگترین سلاحهای تاریخ
در طول تاریخ، جنگ افزار هایی ساخته شده اند که اگرچه مخرب ترین ها نبودند اما در نوع خود بزرگترین به حساب می آمدند. در این مطلب به بزرگترین سلاح های تاریخ نگاهی گذرا خواهیم داشت. ...
در طول تاریخ، جنگ افزار هایی ساخته شده اند که اگرچه مخرب ترین ها نبودند اما در نوع خود بزرگترین به حساب می آمدند. در این مطلب به بزرگترین سلاح های تاریخ نگاهی گذرا خواهیم داشت.
تانک Char 2C؛ بزرگترین تانک ساخته شده تاکنون
این تانک فرانسوی که به نام FCM 2C هم شناخته می شد، در جنگ جهانی اول توسعه یافت. Char 2C از نظر ابعاد فیزیکی، بزرگترین تانک عملیاتی ساخته شده تاکنون است. این تانک عظیم بین سال های 1921 تا 1940 خدمت کرد و البته تنها 10 نمونه از آن ساخته شد. FCM 2C وزنی 69 تنی، طول 10.27 متر، عرض 3 متر و ارتفاع 4.09 متر داشت و به یک توپ 75 میلی متری در کنار 4 مسلسل 8 میلی متری مجهز شده بود.
نمونه های اولیه به یک موتور 220 اسب بخاری مجهز بودند که حداکثر سرعت 10 کیلومتر در ساعتی را ممکن می کرد. در نهایت اما به دلیل سرعت پایین و ابعاد بزرگ که آسیب پذیری تانک را افزایش می داد تولیدش متوقف شد.
خمپاره انداز 914 میلی متری مالِت و لیتل دِیوید
خمپاره انداز بریتانیایی مالت توسط رابرت مالت طراحی شد. در سال های 1853 تا 1856 جنگ کریمه بین امپراتوری روسیه تزاری از یک سو و امپراتوری دوم فرانسه، امپراتوری بریتانیا، پادشاهی ساردنی و امپراتوری عثمانی از سوی دیگر در شبه جزیره کریمه رخ داد. خمپاره انداز مالت 42 تن وزن داشت و در ابتدا برای این جنگ طراحی شد اما ساخت تنها دو نمونه از آن در سال 1857 به پایان رسید. وزن هر گلوله مالت 1.27 تن بود.
لیتِل دیوید متعلق به ایالات متحده هم کالیبر 914 میلی متری مشابه داشت و برای آزمایش پرتاب بمب های هوایی در جنگ جهانی دوم به کار می رفت. این خمپاره انداز هیچ گاه برای استفاده در نبردها در نظر گرفته نشده بود. لیتل دیوید به لوله ای 6.7 متری مجهز شده بود و می توانست گلوله های 1.6 تنی را پرتاب کند. این توپ به گونه ای طراحی شده بود که کاملا افقی روی زمین قرار بگیرد تا مسلح کردن آن راحت تر باشد.
M388 Davy Crockett
M388 Davy Crockett یک تفنگ بدون لگد بود که می توانست گلوله های هسته ای را پرتاب کند. تولید این سلاح از سال 1956 شروع و بین سال های 1962 تا 1968 آزمایش شد. ارتش در سال های 1961 تا 1971 این سلاح را تحویل گرفت.
هر گلوله در حدود 34 کیلوگرم وزن، 28 سانتی متر قطر و 75 سانتی متر طول داشت. سر جنگی W54 هم 23 کیلوگرم به وزن آن اضافه می کرد. محل برخورد گلوله تابش مهلک معادل با 10 هزار رِم (واحد اندازه گیری روی سلولهای زنده و ارگانیسم ها) را در محدوده ای 150 متری ایجاد می کرد و مدتی بعد هم تابش هایی با دوز مهلک 600 رم در فاصله 137 متر از مرکز برخورد از خود به جای می گذاشت. البته تمامی این موارد مهلک بستگی به جهت وزش باد هم داشت.
بزرگترین توپ از حیث کالیبر
توپ تزار که در سال 1586 توسط «آندره چوخوف» ساخته شد با کالیبر 890 میلی متر و طول 5.94 متر، بزگترین توپ جهان است. این سلاح که در هیچ جنگی شرکت نداشته، اکنون در کاخ کرملین مسکو قرار دارد.
بمب تزار
قدرتمندترین بمب هیدروژنی که تاکنون منفجر شده بمب تزار است؛ بمبی که در 30 اکتبر 1961 آزمایش شد و قدرتی 2500 برابر بمب اتمی هیروشیما یا به عبارتی معادل با 50 تا 58 میلیون تن تی ان تی داشت. بمب تزار گوی آتشینی به قطر 8 کیلومتر ایجاد کرد و هر آنچه در فاصله 35 کیلومتری محل برخورد بود با خاک یکسان شد.
تفنگ کالیبر 950
تنها 3 عدد از این تفنگ توسط شرکت SSK ایالات متحده تولید شده و به کالیبر 950 و بزرگترین فشنگ ها مجهز است. در ویدیوی زیر می توانید لگد شدید این اسلحه را مشاهده کنید.
زیردریایی کلاس تایفون
بزرگترین کلاس زیردریایی جهان که به نام «پروژه 941» یا «آکولا» هم شناخته می شود با طول 175 متری در جهان بی نظیر است. 6 فروند از این زیردریایی هسته ای ساخت شوروی در سال های 1980 تا 1988 وارد خدمت شدند اما اکنون همه آنها بازنشست و 3 نمونه هم اوراق شده اند.
برای اینکه خدمه، شرایط سخت زندگی در زیردریایی را فرموش کنند، تایفون به امکاناتی از جمله باشگاه ورزشی و استخر مجهز شده بود.
بزرگترین اسلحه ها با سنگین ترین گلوله های توپخانه
توپ های آلمانی «شوئرر گوستاو» و «دورا»، 1350 تن وزن داشتند و در اواخر دهه 1930 میلادی ساخته شدند. هدف گوستاو نابودی استحکامات خط دفاعی ماژینو در فرانسه بود. دورا هم در محاصره استالینگراد به کار رفت. هر گلوله 800 میلی متری، 7 تن وزن داشت و می تواست هدف هایی در 47 کیلومتری را منهدم کند. توپ ها روی ریل های قوسی قرار داشتند و با حرکت دادنشان توسط دو لوکوموتیو امکان تغییر زاویه شان فراهم می شد.
گوستاو در نهایت به دست سربازان ایالات متحده افتاد اما دورا سرنوشت متفاوتی داشت. نیروی زمینی آلمان در سال 1945 برای جلوگیری از تصاحب دورا توسط ارتش سرخ، آن را نابود کرد.
هفت تیر نیترو اکسپرس زلیسکا 600
بزرگترین هفت تیر ساخته شده است که البته با وزن حدود 6 کیلوگرمی در دست گرفتنش هم چندان آسان نیست. زلیسکا از گلوله های 600 نیترو اکسپرس استفاده می کند که در اوایل قرن 20 میلادی به طور گسترده برای از پای در آوردن فیل ها به کار می رفت.
پروژه بابِل
پروژه تولید ابر سلاح صدام حسین بود که در سال 1988 آغاز و تنها 2 سال بعد معلق شد. دو توپ بابیلون (یا بابِل) 156 متر طول داشتند و وزن هر کدام در حدود 2100 تن بود. قرار بود این توپ ها توانایی پرتاپ گلوله ها به مدار زمین را داشته باشند البته هدف پروژه به طور دقیق مشخص نبود. در نهایت در سال 1990، «جرالد بول»، مهندس کانادایی که در این پروژه دخیل بود ترور شد و در 1991 و پس از جنگ خلیج فارس، سازمان ملل بخش های ساخته شده را که در اروپا در حال انتقال بود، متوقف و سپس نابود کرد. تصویر بالا مربوط به دو بخش از بابیلون است که به هم پیچ شده اند.
تانک Panzerkampfwagen VIII Maus
این تانک سنگین ترین با بدنه ای کاملاً محافظت شده به حساب می آید. تانک فوق سنگین آلمانی 10.2 متر طول، 3.71 متر عرض، و 188 تن وزن دارد و تنها یک نمونه از آن ساخته شده است.
ساخت Maus در اواخر سال 1944 تکمیل شد. در ابتدا تولید 5 نمونه سفارش داده شده بود اما تنها دو بدنه به همراه یک برجک تولید شد. تانک غول آسای آلمانی پیش از اینکه آزمایش ها روی زمین توسط آلمان ها را سپری کند، به دست ارتش سرخ افتاد.
از آنجایی که به شدت سنگین وزن بود امکان عبور از روی پل ها را نداشت. به این ترتیب به گونه ای طراحی شد که با استفاده از یک لوله تنفسی بتواند تا عمق 13 متری آب حرکت کرده و از رودخانه ها عبور کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اگر این همه وقت و انرژی رو جای کشور گشایی تو این صد سال برای تولید علم گذاشته بودن الان هیچ بیماری نبود که درمان نداشته باشه
آلمانی ها خفن تر بودن همیشه:google:
بمب تزار واقعا وحشتناک بوده فکر کن میتونسته کل تهران رو در یک ثانیه نابود کنه