آیا فورتنایت و پابجی در ایران ممنوع خواهند شد؟
روابط عمومی بنیاد ملی بازیها فیلتر شدن بازیهای معروف بتل رویال مثل پابجی و فورتنایت در داخل کشور را غیر محتمل میداند. طی هفتههای اخیر، بازیهای فورتنایت و پابجی در کشورهای زیادی از جمله نپال ...
روابط عمومی بنیاد ملی بازیها فیلتر شدن بازیهای معروف بتل رویال مثل پابجی و فورتنایت در داخل کشور را غیر محتمل میداند.
طی هفتههای اخیر، بازیهای فورتنایت و پابجی در کشورهای زیادی از جمله نپال و عراق توسط مراجع رسمی ممنوع اعلام شدهاند و زمزمه بستن سرورهای آنها در کشورهایی مانند امارات هم به گوش میرسد. در این شرایط، بعضی از کاربران داخلی نگران سرنوشت این عناوین در ایران هستند.
علی فخار، مدیر روابط عمومی بنیاد ملی بازیهای رایانهای در مورد احتمال فیلترینگ بازیهای بتل رویال در ایران به دیجیاتو گفت: «در حال حاضر واحد نظارت بنیاد قصد محدودسازی بازیهای سبک بتل رویال را ندارد. با این حال باتوجه به خشونت موجود در این ژانر، توصیه ما به خانوادهها این است که ردهسنی این بازیها را در نظر داشته باشند و نگذارند فرزندانشان که سن کمی دارند این بازیها را انجام دهند. همچنین به دلیل کشش فوقالعاده و اعتیادآور بودن این بازیها، مدت زمان بازی طی روز را نیز کنترل کنند تا از ۹۰ دقیقه در روز بیشتر نشود.»
هنوز هیچ پژوهش رسمی مبنی بر زیان آور بودن این عناوین منتشر نشده اما چندی پیش سازمان بهداشت جهانی اعتیاد به بازیهای ویدیویی را در لیست اختلالات روانی قرار داد. در همین راستا، مدتی قبل گزارش شده بود که بعضی از نوجوانان بر اثر اعتیاد به فورتنایت، کارشان حتی به روانپزشک کشیده میشود.
از سوی دیگر ماجرا، پرطرفدار بودن بازیهای بتل رویال باعث شده تا بعضی از کاربران چه با استریم کردن بازی خود و چه با شرکت در مسابقات جهانی، درآمدهای هنگفتی را از این راه به دست آورند. همین ماجرا باعث شده بعضی از والدین به دنبال استخدام مربی فورتنایت و پابجی برای فرزندان خود باشند.
نظر شما چیست؟ چگونه میتوان از وابستگی بیش از حد کودکان و نوجوانان به چنین عناوینی جلوگیری کرد؟ دیدگاه خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ما کلا حسابهای اینترنتی مون یا تحریمه که باید با فیلترشکن بتونیم ازشون استفاده کنیم یا اینکه از داخل فیلتره و بازم باید با همون فیلترشکنه بتونیم ازشون استفاده کنیم؛
زیبا نیست؟
متاسفانه سوژه های ژورنالیستی این سبکی که شما برای افزایش بازدید استفاده میکنید، خودش منجر به ایجاد جو روانی، مباحثات بی سرانجام، حساسیت زایی و نهایتا خودکام بخشی این تیتر ها میشه. یعنی اگه همین تیتر رو راجع به مثلاً بازی قدیمی ماین سوایپر ویندوز هم که بزنید، احتمال فیلتر شدنش رو اول ایجاد و بعد تبدیل به یک روند می کنید. به نظر من جذب مخاطب و سئو خیلی راهکارهای اخلاقی تر و حرفه ای تری داره.
بعد از مدت ها یک کاربر حرفه ای تو این سایت های بی اخلاق دیدم. عجیب بود