ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انقراض
علمی

نگرانی جدید سازمان ملل: انقراض یک میلیون گونه جانوری در آینده نزدیک

نزدیک به یک میلیون گونه تنها به دلیل تاثیرات ما انسان‌ها بر اکوسیستم‌شان در معرض انقراض هستند. تدابیر انسان‌ها در جهت پیشبرد هر چه بهتر رفاه برای هر ملت باعث شده گونه‌های مختلف اندک اندک ...

رسول خردمندی
نوشته شده توسط رسول خردمندی | ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۸:۳۰

نزدیک به یک میلیون گونه تنها به دلیل تاثیرات ما انسان‌ها بر اکوسیستم‌شان در معرض انقراض هستند. تدابیر انسان‌ها در جهت پیشبرد هر چه بهتر رفاه برای هر ملت باعث شده گونه‌های مختلف اندک اندک از سطح کره زمین حذف شوند.

شهرسازی‌های بی‌امان منجر به استنشاق کمتر هوای پاک شد. همچنین جنگل‌های پراهمیت زیادی در سرتاسر دنیا در حال تخریب هستند که نقش اساسی در پاک‌سازی هوا از مواد آلاینده شیمیایی ایفا می‌کنند. از طرفی دیگر آلوده شدن آب دریاها به واسطه دفع مواد مختلف کارخانه‌ها به درون‌شان سبب شده موجودات آبزی در معرض عوامل خارجی باشند. این موارد تنها چند دخالت پراهمیت و شناخته شده بشریت جهت تخریب خواسته و ناخواسته کره زمین به شمار می‌رود. هر چند انقراض گونه‌های مختلف با پدیده گرمایش جهانی نسبت مستقیم دارد و بالغ بر ۱۸۰۰ صفحه ارزیابی مروری درباره این موضوع به رشته تحریر درآورده و به سازمان ملل ارسال شده است.

انقراض
چارت معتبر AFP درباره کاهش تنوع گونه‌ای. رنگ زرد کمترین و قرمز بیشترین آسیب را در کشورهای مختلف نشان می‌دهد.

در بیست و نهم ماه آوریل (نهم اردیبهشت) سال جاری قرار است نمایندگان ۱۳۰ ملت در پاریس گرد هم بیایند تا در این رابطه تمهیداتی به کار برده شود. رابرت واتسون، رئیس سازمان ملل پیرامون این موضوع توضیح می‌دهد:

نیاز داریم تا تغییرات اقلیمی و تخریب طبیعت را به یک اندازه مهم بدانیم. اما این نگرانی نباید صرفا محدود به محیط زیست باشد. بلکه باید به چشمِ پیشرفت در مشکلات اقتصادی نیز نگاهی بر این چالش پیش رو داشته باشیم. روشی که ما برای تهیه غذا و انرژی استفاده می‌کنیم پس از تمهیدات‌مان ممکن است تضعیف شود. تنها تغییرات بازگشت‌پذیر می‌تواند جلوی این آسیب را بگیرد.

جنگل‌زدایی و کشاورزی صنعتی مسبب انتشار یک چهارم گازهای گلخانه‌ای محسوب می‌شود. در گزارش سازمان ملل اظهار شده تشدید فرآیند گرمایش جهانی موجب تسریع انقراض گونه‌ها شده است. تقریبا بین نیم الی یک میلیون گونه در یک دهه اخیر در حال نابودی هستند.

دانشمندان تخمین زده‌اند کره زمین در حال حاضر خانه هشت میلیون گونه است که اکثر آنها را حشرات تشکیل می‌دهد. یک چهارم گونه‌ جانوری برای همیشه نابود شدند. ربکا شاو، سرپرست پژوهشگران صندوق جهانیِ طبیعت و عضو سابق سازمان ملل در بخش اقلیمی و تنوع گونه‌ای خاطر نشان کرد تنها ۱۰ سال وقت داریم تا جلوی یک تراژدی در مقیاس جهانی بگیریم.

سوال اینجاست آیا موفق خواهیم شد؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • سید امیر
    سید امیر | ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸

    اصلا

مطالب پیشنهادی