ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

محیط های کاری آینده
استراتژی رشد

برای حضور در محیط های کاری آینده به چه مهارت هایی نیاز داریم؟

در اثنای چهارمین انقلاب صنعتی قرار داریم و زمان آن رسیده که برای کسب و کارهای آینده آماده شویم. طبق گزارشی که مجمع جهانی اقتصاد در مورد آینده مشاغل منتشر کرده تا پنج سال دیگر، ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۵:۳۰

در اثنای چهارمین انقلاب صنعتی قرار داریم و زمان آن رسیده که برای کسب و کارهای آینده آماده شویم. طبق گزارشی که مجمع جهانی اقتصاد در مورد آینده مشاغل منتشر کرده تا پنج سال دیگر، اغلب مهارت هایی که امروزه برای کار کردن ضروری قلمداد می شوند، تغییر خواهند کرد.

سرعت ارائه نوآوری های تکنولوژیکی نیز آنقدر بالاست که به زودی باید کارمان را به هوش مصنوعی و ربات ها در انواع و اقسامش بسپاریم. حال با در نظر داشتن آنچه گفته شد این سوال مطرح می شود که چطور می توان جلوتر از زمان حرکت کرد؟ کافیست یادگیری دائم و همیشگی را سرلوحه کارهایمان قرار دهیم و مهارت هایی را فرا بگیریم که برای موفقیت در محیط های کاری آینده لازم داریم.

در ادامه این مطلب ۱۰ مهارتی را با هم از نظر می گذرانیم که فراگیری شان برای آینده کاری مان ضروریست:

۱- خلاقیت

خلاقیت/ مهارت های مهم

نیروی کار انسانی برای آنکه مزایای تمامی مقوله های جدید برای آینده (شامل محصولات جدید، روش های کاری جدید و تکنولوژی های نوین) را تشخیص دهد، باید خلاق باشد. در حال حاضر ربات ها از آن جهت که خلاقیت ندارند نمی توانند با انسان رقابت کنند. نیروی کار آینده به احتمال زیاد نیازمند راه های جدید اندیشیدن خواهد بود و خلاقیت از جمله کلیدهای نوآوری است.

۲- هوش حسی

هوش حسی

هوش حسی عبارت است از توانایی فرد برای آگاهی از احساساتش، کنترل آنها و بیانشان و همچنین درک احساسات دیگران. بنابراین اگر نسبت به دیگران احساس همدردی می کنید، اصول اخلاقی برایتان در اولویت است و شکل خوبی از همکاری با دیگران را به نمایش می گذارید آنگاه هوش حسی بالایی دارید. توانایی یک فرد برای برقراری ارتباط با دیگری به راحتی قابل جایگزین شدن با ربات ها نیست و به همین خاطر تقاضا برای آنها که هوش حسی بالایی دارند، زیاد خواهد بود.

۳- تفکر تحلیلی (انتقادی)

تفکر انتقادی

شخصی که توانایی تفکر انتقادی دارد می تواند راهکارها و ایده های نوآورانه ای ارائه دهد، مشکلات پیچیده را با کمک منطق و استدلال حل کند و در مناظره ها قدرت ارزیابی دارد. فردی که تفکر انتقادی خوبی دارد بعد از مشاهده به جای آنکه با تکیه بر احساساتش تصمیم بگیرد از استدلال منطقی خود کمک می گیرد، معایب و مزایای یک موقعیت را بررسی می کند و ذهنی باز در قبال بهترین راهکارها دارد. افرادی که تفکر انتقادی قدرتمندی دارند برای هدایت واحدهای کاری انسانی/ماشینی به شدت مورد نیاز خواهند بود.

۴- یادگیری پویا با ذهنیت رشد

ذهنیت رشد

همه افراد در محیط های کاری آینده نیاز دارند که مرتبا یاد بگیرند و رشد کنند. فردی که ذهنیت رشد دارد درک می کند که توانایی ها و هوشش امکان رشد دارند و باور دارد که تلاش هایش برای ایجاد مهارت های تازه، دستاوردهای بزرگی را پدید می آورد. بنابراین چنین فردی با آغوش باز چالشها را می پذیرد و از اشتباهاتش درس می گیرد و فعالانه به دنبال دانش تازه است.

۵- قضاوت و تصمیم گیری

تصمیم گیری

در محیط های کاری آینده فرایند تصمیم گیری انسان پیچیده تر خواهد شد. در حالی که ماشین ها می توانند اطلاعات را جمع آوری و پردازش کنند و دیدی کلی در رابطه با آنها ارائه کنند (کاری که از توان انسان خارج است)، در نهایت این انسان است که باید تصمیم گیری کند و پیامدهای آن تصمیم را برای دیگر حوزه های کسب و کار و پرسنل بررسی و اثراتش روی دیگر حساسیت های انسانی از جمله اخلاقیات را تشخیص دهد. به بیان دیگر وقتی تکنولوژی انجام امور دنیایی و پست تر را بر عهده می گیرد، انسان در سطحی بالاتر تصمیم گیری می کند.

۶- مهارت های ارتباطی فردی

مهارت های ارتباطی فردی

توانایی تبادل اطلاعات میان افراد در طول انقلاب صنعتی چهارم به مهارتی کلیدی بدل می شود.  این یعنی افراد باید توانایی شان برای برقراری ارتباط موثر با دیگران را تقویت نمایند تا با تون صدای درست و زبان بدن مناسب و البته گزیده کلمات خوب منظورشان را به دیگران بفهمانند.

۷- مهارت های مدیریتی

مهارت های مدیریتی

خصوصیاتی که عموما به مدیریت ارتباط پیدا می کنند از جمله الهام بخش بودن و کمک به دیگران برای تبدیل شدن به فردی بهتر از دیگر مهارت های کلیدی برای محیطهای کاری آینده است. البته در آینده چارت های سازمانی امروزی چندان متداول نخواهند بود اما در پروژه های تیمی یا فعالیتهای مشارکتی با دیگر کارکنان این انسان ها هستند که نقش های مدیریتی را بر عهده می گیرند تا مسائل را از پیش روی تیم بردارند و راهکار ارائه دهند.

۸- تنوع جنسیتی و هوش فرهنگی

هوش فرهنگی

هرچه جهان و محیط های کاری متنوع تر و باز تر می شوند، اهمیت می یابد که افراد مهارت های لازم برای درک، احترام و همکاری با دیگران را علیرغم تفاوت های نژادی، زبانی، سنی، جنسیتی و ... در خود تقویت نمایند. توانایی درک و انطباق دادن خود با دیگرانی که ممکن است درک متفاوتی از جهان داشته باشند نتنها تعاملات میان افراد در یک شرکت را بهبود می دهد بلکه به ارائه محصولات و خدمات متنوع تر و موفق تر خواهد انجامید.

۹- مهارت های تکنولوژیک

مهارت های تکنولوژیک

انقلاب صنعتی چهارم مملو است از نوآوری های تکنولوژیکی نظیر هوش مصنوعی، داده های انبوه، واقعیت مجازی، بلاکچین ها و مواردی از این دست. این یعنی هر فردی باید سطح مشخصی از راحتی را با تکنولوژی پیدا کند. در محیط های کاری آینده، کارکنان در پایین ترین سطوح به دیتا دسترسی خواهند داشت و باید بدانند که چطور از این دیتا استفاده نمایند. این کار هم نیازمند کسب برخی مهارت های فنی است. در سطح پایه ای تر، هر فرد باید بتواند اثرات بالقوه تکنولوژی های جدید در صنایع، کسب و کار و مشاغل مختلف را درک کند.

۱۰- پذیرش تغییر

تغییر

به خاطر سرعت بالای تغییرات در محیط های کاری آینده، افراد باید چابک باشند و به استقبال تغییرات بروند. در آینده ذهن انسان علاوه بر انعطاف پذیری بالایش باید انطباق پذیر باشد و همواره خود را با محیط های کاری در حال تغییر وفق دهد، انتظارات را برآورده کند و مهارت های مورد نیاز را یاد بگیرد. بنابراین در انقلاب صنعتی چهارم یکی از مهارت های کلیدی مورد نیاز توانایی مشاهده تغییرات نه به عنوان یک بار اضافه که به عنوان فرصتی برای رشد و نوآوری است.

کارشناسان باور دارند که مهارت ها بعد از شش سال نیمی از ارزش خود را از دست می دهند و در نتیجه حالا زمان آن رسیده مهارت هایی تازه بیاموزیم تا به منابع ارزشمند برای محیط های کاری آینده تبدیل شویم.

«با ما از اولین مهارتی بگویید که تصمیم دارید کسب کنید»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • MarShaL
    MarShaL | ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸

    یا خدا ،هر ده مورد از آپشن های منه که نوشتن ???

مطالب پیشنهادی