ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

پشت پرده افزایش نجومی قیمت خودرو؛ خودروسازان خواهان افزایش مجدد قیمت هستند

در طول هفته های اخیر قیمت انواع خودروهای داخلی رشد تا 20 درصدی را تجربه کرده است که این موضوع مشتریان را با علامت سوال هایی برای چرایی افزایش قیمت خودرو روبه رو کرده است؟ ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۵:۴۶

در طول هفته های اخیر قیمت انواع خودروهای داخلی رشد تا 20 درصدی را تجربه کرده است که این موضوع مشتریان را با علامت سوال هایی برای چرایی افزایش قیمت خودرو روبه رو کرده است؟ خریداران خودرو مدام از خود می پرسند مگر چه اتفاقی در بازار افتاده که در طول یک هفته اخیر بازار با افزایش روزانه قیمت انواع خودروهای داخلی و خارجی مواجه شده است؟
به اعتقاد خودروسازان، قیمت مواد اولیه داخلی و وارداتی مدام در حال تغییر است و همین امر اثرات منفی را بر قیمت تمام شده خودرو گذاشته است. علاوه بر این شکاف قیمتی خودروها از کارخانه تا بازار عاملی شده تا دلالی و سرمایه گذاری در بخش خودرو به صرفه بوده و هر کس به هر طریقی در صدد خرید خودرو از کارخانه و فروش آن در بازار باشد.

همین شکاف قیمت خودرو باعث می‌شود تا در طرح‌های فروش فوری سقف خودروهای عرضه شده به سرعت پر شده و مردم نتوانند به راحتی محصولات مورد نیاز خود را خریداری کنند.
علت موج جدید گرانی خودرو احساس خطر مردم برای کاهش روز افزون ارزش پول ملی و هجوم به بازار خودرو برای تبدیل وجوه نقد و سپرده‌های بانکی به خودرو اعلام شده است.
از طرف دیگر بازار خودرو مقصر اصلی بهم ریختگی قیمت ها را خودروسازان در عدم تحویل محصولات به مردم می داند و معتقد است اگر خودروهای مردم تحویل داده می شد به طور حتم بازار با این همه تقاضا و افزایش قیمت ها رو به رو نبود. فروشندگان خودرو باید تأکید براینکه قیمت خودرو متناسب با عرضه و تقاضا است، می گویند وقتی عرضه ای وجود نداشته باشد به طور حتم تعادل بازار بهم ریخته و شاهد افزایش قیمت‌ها خواهیم بود.

خودروسازان : بازهم شاکی از قیمت گذاری دستوری

یک مقام مسئول در یک کارخانه بزرگ خودروسازی می‌گوید

متأسفانه امروز خودرو به عنوان یک کالای سرمایه‌ای محسوب شده و نقدینگی زیادی را به سمت خود جذب کرده است. به نحوی که به جای آنکه نقدینگی به سمت بازار ارز، سکه یا مسکن هدایت شود به سمت بازار خودرو رفته و هر کس به هر شگردی در صدد خرید خودرو و فروش آن برای سود بیشتر است.

بیش از 100 هزار خودرو در ماه‌های گذشته از سوی دو خودروساز بزرگ ساخته شده که هر یک معطل چند قطعه بوده و در کف کارخانجات رسوب کرده‌اند.

قیمت خودرو
وی با اعلام اینکه بی تعارف وضعیت امروز صنعت خودرو مناسب نیست، گفت: با تلاش بسیار در صددیم تا چرخه تولید را افزایش دهیم اما وقتی آمار روزانه تولید هزار دستگاه را اعلام می‌کنیم باید توجه داشته باشید که بخشی از این آمار خودروهای ناقص بوده و به سمت انبارها می‌رود. بر همین اساس بخشی از تولیدات ما تجاری و بخشی ناقص است که باید تأمین قطعات آن به زحمت انجام شود همین موضوع عاملی شده تا نتوانیم به تعهدات خود عمل کنیم.
کمبود قطعه و وابستگی تولید خودرو به قطعات وارداتی در حالی است که این صنعت، به ‌عنوان صنعتی ملی باید کمترین وابستگی را به خارج داشته باشد.

این مقام مسئول با اعلام اینکه کسری نقدینگی صنعت خودرو باعث شده تا تأمین نقدینگی واحدهای قطعه سازی به کندی انجام شود، افزود: شناور بودن قیمت ارز بر حجم مشکلات ما اضافه کرده است، قیمت‌های دستوری عاملی شده تا نتوانیم شکاف قیمتی کارخانه تا بازار را برطرف نماییم. امروز ما برای تنظیم بازار پژو 206 تیپ 2 را با قیمت 67 میلیون تومان به فروش می‌رسانیم در حالی که این خودرو در بازار 95 میلیون تومان است قرار بود ما خودرو را 5 درصد زیر قیمت بازار به فروش برسانیم اما قیمت‌های دستوری دست ما را بسته و فقط رانت بیشتر در بازار ایجاد کرده است.
وی اضافه کرد: علاوه براین موضوعات قیمت مواد اولیه نیز هر روز در حال افزایش است و همین امر قیمت تمام شده را برای ما بالا برده است در این میان نباید از التهابات اعمال تحریم در بازار خودرو غافل شد. نگرانی از اعمال تحریم ها عاملی شده تا بازار خودرو آشفته تر از روزهای گذشته باشد. در این رابطه رایزنی‌های مختلفی را با وزارت صنعت انجام داده ایم اما تا زمانی که قیمت خودرو اصلاح نشود نمی‌توانیم بازار را مدیریت کنیم.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که در واقع مشخص نیست که افزایش مجدد قیمت خودروهای کارخانه ای بتواند به کاهش قیمت ها در سطح بازار منجر شود. مشابه همین اتفاق در بهمن و اسفند ماه گذشته نشان داد که در نهایت دلالان با حضور جدی در بازار، متناسب با افزایش قیمت کارخانه ای، قیمت ها در سطح بازار آزاد را نیز افزایش می دهند و چنین راهکاری به دلیل عرضه اندک خودرو از سوی خودروسازان نمی تواند به کاهش قیمت منجر شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • aliresa
    aliresa | ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸

    بابابزرگم میگفت وای به حال خانواده ای که بزرگتر نداشته باشه! الان میفهمم خدابیامرز چی میگفت!

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی