ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

روش جدید کلاه برداری از موسسات کرایه خودرو؛ در خرید خودروهای زیر قیمت بازار احتیاط کنید

کرایه خودرو بدون راننده برای رفت و آمد های شخصی یا کاری در کشورمان هنوز چندان رایج نشده است اما کرایه ماشین عروس پدیده ای است که سالهای اخیر به هزینه های میلیونی شب عروسی ...

غزاله زاهدی
نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۶:۰۰

کرایه خودرو بدون راننده برای رفت و آمد های شخصی یا کاری در کشورمان هنوز چندان رایج نشده است اما کرایه ماشین عروس پدیده ای است که سالهای اخیر به هزینه های میلیونی شب عروسی اضافه شده است.
مراحل کرایه خودرو به این صورت است که شما پس از انتخاب خودروی مورد نظر، با ارائه یک چک ضمانت برابر با مبلغ خودرو، می توانید رنگ و مدل تزئین آن (در صورت تمایل) را انتخاب کنید.
چندی پیش صاحب یک مؤسسه کرایه خودرو به پایگاه دوم پلیس آگاهی رفت و از سرقت خودرو خود شکایت کرد. مرد میانسال گفت: حدود 10 روز قبل مرد جوانی به مؤسسه‌ام آمد و یک خودروی سوناتا را برای عروسی‌اش اجاره کرد. او کارت ماشین را هم از من گرفت تا اگر پلیس از او مدارک ماشین را خواست در اختیارشان قرار دهد. برای این قرارداد هم 70 میلیون تومان به صورت نقدی پرداخت کرد. قرار ما یک هفته بود، اما با پایان هفتمین روز از پس دادن ماشین خبری نشد. با شماره وی تماس گرفتم اما تلفن همراهش خاموش بود.

سرقت‌های سریالی

در سال‌های اخیر که استفاده از سیستم موقعیت‌یاب جی پی اس خودرو گسترش یافته است، صنعت اجاره‌ی خودرو نیز تغییر چشم‌گیری کرده است. اجاره‌دهندگان خودرو به سیستمی نیاز دارند که آن‌ها را از وضعیت و موقعیت خودرو مطلع گرداند. نصب ردیاب خودرو، قابلیت کنترل و مدیریت سرعت و موقعیت خودرو را به صاحبان آن داده است.
با شکایت مرد میانسال تحقیقات برای یافتن خودروی سرقتی و دستگیری داماد جوان آغاز شد. از آنجایی که خودروی سوناتا مجهز به سیستم ردیاب بود، مأموران موفق به شناسایی محل نگهداری خودرو شدند. با حضور در محل مأموران متوجه شدند که خودرو در اختیار دکتر میانسالی است. وی در تحقیقات گفت: ماشین را کمتر از یک هفته قبل از پسر جوانی به نام سروش با قیمتی زیر قیمت بازار خریداری کرده ام.
با بررسی مدارک خودروی سوناتا مشخص شد مدارک جعلی بوده و او خودروی سوناتا را با مدارک جعلی خریداری کرده است.
در ادامه تحقیقات مأموران پایگاه دوم پلیس آگاهی پایتخت با پرونده‌های مشابه مواجه شدند. سرقت‌هایی که در آنها مرد جوانی به عنوان داماد به سراغ مؤسسات کرایه خودرو رفته و خودرو را در ازای پرداخت 60 تا 100 میلیون تومان به مدت یک هفته اجاره می‌کرد. بعد از آن خودرو بازگردانده نمی‌شد و با بررسی‌های صورت گرفته مشخص می‌شد خودروهای اجاره‌ای با مدارک جعلی به افراد ثروتمند فروخته شده است.

کرایه خودرو

دستگیری سارق سر بزنگاه

با بدست آمدن این شگرد، موضوع سرقت خودروهای مدل بالا به همه مؤسسات کرایه خودرو اعلام شد و با دادن آموزش‌های لازم مأموران از صاحبان مؤسسات کرایه خودرو خواستند تا در صورت مشاهده چنین شرایطی موضوع را به پلیس خبر دهند.
چند روز بعد از این ماجرا، صاحب یکی از مؤسسات کرایه خودرو های لوکس در شمال تهران با پلیس تماس گرفت و از مراجعه مرد جوانی خبر داد که به همان شیوه و شگرد قصد کرایه خودرو را دارد.
بدین ترتیب مأموران راهی محل شده و داماد جوان را دستگیر کردند. مرد جوان ابتدا منکر سرقت بود اما در مواجهه با مدارک پلیسی به سرقت‌های سریالی اعتراف کرد.
با اعتراف مرد جوان، به دستور بازپرس بهشتی از شعبه دوم دادسرای ویژه سرقت، سه همدست دیگر او نیز دستگیر شدند و بررسی‌ها برای دستگیری سردسته این باند ادامه دارد.

گفت‌وگو با جاعلین

چطور شد که به این شیوه سرقت کردید؟
- باند ما یک مغز متفکر داشت که ایده‌ها را او می‌داد. درست مثل فیلم‌های خارجی ما را که هر کدام تخصص خاصی داشتیم دور هم جمع کرد.
تخصصتان چه بود؟
- من و یکی از همدستانم نقش داماد را ایفا می‌کردیم. از آنجایی که خوش قیافه بودیم و خوش سر و زبان به راحتی می‌توانستیم نقش تازه داماد را ایفا کرده و جلب اعتماد کنیم.
دو نفر دیگر چه نقشی داشتند؟
- یکی از آنها مرد معتادی بود که با کارت هویتش خودروها را می‌فروختیم. نفر چهارم هم جاعل بود، او اسناد و مدارکی را که برای فروش و کرایه خودرو نیاز داشتیم برای ما فراهم می‌کرد.من و شاهین به مؤسسات کرایه خودرو می‌رفتیم، با مدارک جعلی خودروهای مدل بالا را برای یک هفته اجاره می‌کردیم. با این بهانه که برای تردد در داخل شهر نیاز به کارت ماشین داریم، کارت ماشین را نیز می‌گرفتیم.
چرا یک هفته؟
- ما یک هفته برای خودمان وقت می‌خریدیم. بعد از اجاره خودرو، مدارک را به همدست دیگرمان که جاعل بود می‌دادیم و او مدارک جعلی برای خودرو درست می‌کرد. بعد از آن در سایت‌های اینترنتی یا روزنامه‌ها، آگهی فروش خودرو را زیر قیمت بازار منتشر می‌کردیم تا بتوانیم خودرو را به راحتی به فروش برسانیم. زمانی که مشتری با ما تماس می‌گرفت، همدست معتادمان به دفترخانه می‌رفت و خودروی سرقتی را به فروش می‌رساند. تمام این عملیات در مدت یک هفته صورت می‌گرفت. این زمان برای فرار ما کافی بود.

با توجه به پیچیدگی های این روش می توان گفت که شاید تکرار آن برای بسیاری از مجرمین چندان آسان نباشد اما به طور کلی باید تاکید کرد که خرید خودروهای زیر قیمت در بازار فعلی بسیار شک برانگیز است و خریداران خودروها باید نهایت دقت را در این زمینه بکار گیرند، چرا که به قول معروف هیچ ارزانی بی علت نیست.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • ازکجا به کجا
    ازکجا به کجا | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

    ... پای یک نابغه ایرانی در میان است ???
    احسنت به ایرانی نابغه
    کاشکی تو راه درست استفاده کنیم

  • یحیی خالدی
    یحیی خالدی | ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸

    یه مقاله درست حسابی زدین که مافیای خودرو چه کارهایی میکنن حالا بعد از اون چندین مقاله دیگه زدین که خودرو زیر قیمت اله و بله و ... فک نمیکنید این خبرها هم زیر سر همون مافیاست؟

مطالب پیشنهادی