ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هواوی پی 30 پرو
نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو: دوربین هواوی پی 30 پرو؛ وقتی عکاسی با موبایل آسان می‌شود

روزگاری در همین چند سال پیش یک دوربین کامپکت با زوم اپتیکال می توانست به خوبی از پس عکاسی خیابانی، سفر یا میهمانی های خانوادگی آماتورها برآید. اما گوشی های هوشمند با پیشرفت سریع دوربین ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

روزگاری در همین چند سال پیش یک دوربین کامپکت با زوم اپتیکال می توانست به خوبی از پس عکاسی خیابانی، سفر یا میهمانی های خانوادگی آماتورها برآید. اما گوشی های هوشمند با پیشرفت سریع دوربین هایشان، نفس های کامپکت ها را به شماره انداختند. با این حال یک قابلیت بود که هنوز کامپکت ها را در جایگاه برتر قرار می داد: زوم اپتیکال. هواوی پی 30 پرو (بررسی دیجیاتو) زوم اپتیکال 5 برابری را به موبایل آورده و به قول خودش می خواهد «قواعد عکاسی را بازنویسی کند». اما آیا پرچمدار جدید چینی ها موفق می شود این وعده را عملی کند؟ با این بررسی همراه باشید تا پاسخ این سوال را بیابیم.

مشخصات کلیدی دوربین

  • دوربین اصلی 40 مگاپیکسلی،  سنسور 1/1.7 اینچی، لنز استاندارد معادل با 27 میلیمتری، ضریب اف 1.6 و مجهز به لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین 8 مگاپیکسلی، سنسور 1/4 اینچی، لنز تله معادل با 125 میلیمتری، ضریب اف 3.4 و مجهز به لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین 20 مگاپیکسلی، سنسور 1/2.7 اینچی، لنز فوق عریض معادل با 16 میلیمتری، ضریب اف 2.2 و با قابلیت ثبت عکس های ماکرو از فاصله 25 میلی متری
  • دوربین عمق سنج ToF
  • فلش ال ای دی دوربین اصلی

هواوی، پی 30 پرو را با قابلیت های پیشرفته متعددی همراه کرده. یکی از جذاب ترین آنها زوم 5 برابری اپتیکال است که قصد داریم کمی بیشتر به تکنولوژی به کار رفته در آن بپردازیم. به دلیل محدودیت های قوانین فیزیک امکان تعبیه المان های لنز برای ایجاد زوم در بدنه ای باریک وجود ندارد. پی 30 پرو برای غلبه بر این مشکل از مجموعه لنزها به همراه یک باز تابنده بهره می برد تا نور را به حسگری که به صورت عمودی در گوشی قرار گرفته بتاباند. خوشبختانه ضخامت گوشی هم افزایش قابل توجهی نداشته و در عین حال کیفیت دوربین تله فوتو هم بسیار خوب است. اما این که زوم های بین 1 تا 5 برابر و بیشتر چگونه انجام می شود، راهکار جالبی دارد که در موردش توضیح می دهیم.

رابط کاربری دوربین

هواوی پی 30 پرو

رابط کاربری دوربین به گونه ای است که تقریباً هر گزینه ای را به راحتی پیدا می کنید. البته بخشی از این موضوع سلیقه ای است اما به نظر من کار با دوربین ساده بوده ولی خالی از ضعف هم نیست.

حالت های اصلی عکاسی را می توانید از نوار پایین به سادگی انتخاب کنید. در بالا هم بسته به حالت عکاسی گزینه هایی از جمله فلاش و تنظیمات قرار گرفته اند که البته ممکن است در برخی حالات گزینه های بیشتر یا کمتری را داشته باشید.

هواوی امکانات زیادی را در رابط کاربری قرار داده و بخش زیادی از آنها را به صفحه ای More منتقل کرده است. این صفحه اما در طول سال های اخیر آنقدر شلوغ شده که گاه برای پیدا کردن سریع یک قابلیت باید چند ثانیه ای وقت صرف کنید. البته تعداد بالای گزینه های این صفحه به معنی بی مصرف بودن قابلیت ها نیست و اتفاقاً بر خلاف بسیاری از گوشی های دیگر با بیشتر آنها می توان عکس های خوبی خلق کرد. با این حال همچنان برخی از قابلیت ها از جمله Dual View که امکان ضبط ویدیو با دو زوم مختلف را فراهم می کند چندان کاربردی نیست.

هواوی پی 30 پرو

در حالت های عکاسی و فیلم برداری یک نوار زوم روی صفحه ظاهر می شود که می توانید تنها با یک لمس، زوم های اصلی را انتخاب کنید یا با نگه داشتن آن به سادگی میزان زوم را به دلخواه تغییر دهید. گاهی همین نوار زوم بیش از حد حساسیت نشان می دهد و مثلاً برای انتخاب عدد 2.4 برابر باید کمی حوصله کرده و تمرکزتان را بالا ببرید.

در کل باید گفت که رابط کاربری طراحی مناسبی دارد و با کمی کار کردن به تمامی تنظیماتش عادت می کنید. البته احتمالاً تا مدت ها، هر بار انتخاب گزینه مورد نظر از بخش More ثانیه هایی از وقتتان را می گیرد.

قابلیت زوم

هواوی پی 30 پرو

تصمیم گرفتیم بررسی دوربین را با قابلیت زوم شروع کنیم چرا که یکی از اصلی ترین امکانات پی 30 پرو است و می تواند عادات عکاسی شما با موبایل را تغییر دهد. اگر پیش از این با گوشی هایی کار کرده اید که یک لنز داشتند یا تنها زوم اپتیکال محدودی را در اختیارتان می گذاشتند در هواوی پی 30 متوجه یک قابلیت متفاوت می شوید. با این گوشی می توانید محدوده ای از زوم 0.6 تا 5 برابر را در اختیار داشته باشید و مهم تر اینکه کیفیت عکس های ثبت شده در تمامی این محدوده به طور کلی بسیار خوب است. البته زوم های بالاتر (تا 50 برابر) هم قابل استفاده هستند هر چند کیفیت تصاویر ثبت شده با آنها پایین تر است.

زوم های 0.6، یک و 5 برابر با لنز های فوق عریض، نرمال و تله فوتو انجام می شوند. زوم 10 برابری اما از ترکیب چندین تصویر حاصل می شود و در واقع دیجیتال است.

هواوی پی 30 پرو
زوم های 0.6، یک، پنج و ده برابر

در تصویر بالا تمامی زوم ها به استثناء 10 برابر با کیفیت بالایی ثبت می شوند. زوم 10 برابر هم چندان بی کیفیت نیست و می توانید تصاویر آن را به راحتی در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نحوه ثبت زوم های میانی به گونه دیگری است. هواوی پی 30 پرو برای زوم های تا 3 برابر از قابلیتی به نام «field-of-view fusion» یا «ترکیب میدان دید» بهره می برد تا عکس نهایی را با استفاده از تصاویر دو دوربین اصلی و تله فوتو ثبت کند. برای زوم های بین 3 تا 5 برابر اما روش دیگری دارد. در این حالت اطراف تصویر نهایی با اطلاعات دریافت شده از لنز اصلی ثبت می شود و تکمیل بخش وسط را دوربین تله فوتو بر عهده می گیرد.

هواوی پی 30 پرو
زوم های یک، 2.4، 4 و 5 برابر

با وجود روش های پیچیده ای که هواوی برای ترکیب تصاویر به کار برده اما در زوم های میانی شاهد هیچ مرز مشخص ناشی از ترکیب خودکار عکس ها نیستید و تصاویر یک دست و با کیفیت ثبت می شوند.

تصاویر با زوم های 10 تا 50 برابر هم داستان خاص خود را دارند. در حالی که بسیاری از گوشی ها تنها به زوم دیجیتال روی تصویر متکی هستند اما پی 30 پرو از قابلیت سوپر رزولوشن بهره می برد و چندین تصویر ثبت شده با دوربین تله را با هم ترکیب می کند.

همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید زوم 50 برابری علی رغم کیفیت پایین اما گاه به طرز عالی می تواند برای مواردی از جمله خواندن تابلوهای دور به کارتان بیاید. در همین شرایط اگر روی تصویر ثبت شده با لنز اصلی زوم کنید هم قادر به خواندن تابلو نخواهید بود. با این حال در زوم 50 برابر باید فکری به حال لرزش دست و در کادر نگه داشتن سوژه بکنید که البته با کمی آزمون و خطا راهش را پیدا خواهید کرد.

image

در کل می توان گفت زوم از 0.6 تا 5 برابر کیفیت بسیار خوبی دارد. از آنجایی که زوم 5 برابری هم به صورت اپتیکال ثبت می شود عکس هایی با کیفیت بسیار بالاتر از سایر گوشی های مجهز به زوم دیجیتال را برایتان ثبت می کند.

زوم های 10 تا 50 برابری هم گاه می توانند مفید باشند. در ادامه با جزئیات بیشتر به کیفیت هر یک از 3 دوربین در شرایط نوری مختلف خواهیم پرداخت.

عکس برداری در نور مناسب

هواوی پی 30 پرو

بگذارید پیش از ادامه مطلب خیالتان را راحت کنم. تقریباً به سختی می توانید با سه دوربین پی 30 پرو عکس های بی کیفیت بگیرید؛ البته ثبت تصاویر خوب یک پیش شرط هم دارد: نور مناسب.

برای دوربین اصلی می توانید رزولوشن هایی از جمله 10 و 40 مگاپیکسلی را انتخاب کنید. گزینه پیش فرض 10 مگاپیکسلی است و هواوی برای انتخاب آن دلیلی دارد. با این رزولوشن اطلاعات هر 4 پیکسل با هم ترکیب می شوند تا در نهایت در نور ضعیف تصاویر بهتری ثبت شود.

اما در نور مناسب کدام انتخاب بهتری است؛ 10 یا 40 مگاپیکسل؟ در پاسخ باید گفت که بستگی به نیاز شما دارد. در روز، کیفیت تصاویر ثبت شده با دو رزولوشن فرق چندانی با هم ندارند و در تصاویر با رزولوشن بالاتر تنها اندکی رنگ ها دقیق تر و گاهی هم کمی اشباع شده تر به نظر می رسند. اگر قصد برش زدن عکس های ثبت شده در نور مناسب را ندارید، انتخاب رزولوشن بالاتر با حجم چند برابر به صرفه نیست و اگر نظر من را می خواهید کلاً بهتر است به همان 10 مگاپیکسل بسنده کنید. در نور شب گزینه 10 مگاپیکسل از نظر تعادل نوری تصاویر با کیفیت تری را به همراه دارد. عکس های زیر نمونه هایی از تصاویر دوربین اصلی در روز و نور مناسب هستند.

همان طور که در عکس های بالا مشاهده کردید دوربین اصلی حتی در شرایط ضد نور هم تعادل عالی بین بخش های تاریک و روشن برقرار می کند؛ حتی اگر خورشید در آسمان نیمه ابری درون کادر باشد.

به سراغ دوربین تله فوتو با زوم 5 برابری می رویم؛ همان بخشی که هواوی پی 30 پرو را یک سر و گردن (و شاید هم بیشتر) بالاتر از رقبا قرار می دهد. در حالی که تا پیش از این شرکت های دیگری هم تلاش کرده بودند لنزهای تله فوتو با زوم بالا را در گوشی های خود جای دهند اما طراحی هیچ کدام به پختگی پی 30 پرو نبود.

هواوی پی 30 پرو
عکس دوربین تله با زوم 5 برابری. حداقل فاصله فوکوس دوربین تله فوتو 1.7 متر است

اما در عکس های این دوربین به یک مورد دور از انتظار در رزولوشن بر خوردیم. در حالی که حسگر این دوربین 8 مگاپیسکلی است اما تصاویر، 10 مگاپیکسلی ثبت می شوند! دلیل این موضوع مشخص نیست اما شاید به هماهنگ کردن دوربین های اصلی و تله فوتو برای زوم های بین یک تا 5 برابر مرتبط باشد.

دوربین تله فوتو هم مشابه با دوربین اصلی تصاویر با کیفیتی را در نور مناسب خلق می کند. در مقایسه با دوربین اصلی سرعت فوکوس خودکار اندکی کندتر است اما از دید برخی این تفاوت آن قدرها هم محسوس نیست.

تصاویر دوربین تله فوتو اعوجاج کمی دارند. کیفیت در سرتاسر عکس بسیار خوب است و فقط گاهی در گوشه های تصاویر با کنتراست بالا، دقت پایین می آید و کمی سافت می شود. در ادامه می توانید سایر تصاویر دوربین تله فوتو را مشاهده کنید.

دوربین فوق عریض در مقایسه با دوربین های اصلی و تله فوتو احتمالاً کمتر به کارتان می آید. این دوربین در طبیعت یا معماری شهری (در روز) می تواند تصاویر با کیفیتی ثبت کند. قابلیت ثبت عکس های ماکرو از فاصله 25 میلی متری اما یکی از نقاط قوت است که کمی بعدتر به آن می پردازیم.

در مقایسه با دوربین اصلی، عکس های دوربین فوق عریض گاه در گوشه ها سافت می شوند و گاهی هم مشابه عکس زیر دقت پایین می آید و خطاهای رنگی به چشم می خورد.

هواوی پی 30 پرو
در لبه های عکس دوربین فوق عریض گاه انحراف های رنگی به چشم می خورد.

کیفیت عکس های فوق عریض، از نمونه های دوربین اصلی پایین تر ولی در کل رضایت بخش است. کارکرد این دوربین هم در شرایط ضد نور عالی است و پی 30 پرو تعادل نوری مناسبی در سرتاسر عکس برقرار می کند. در زیر نگاهی به سایر تصاویر دوربین فوق عریض داشته باشید.

در مجموع در مورد 3 دوربین باید گفت که کیفیت تصاویر در نور مناسب عالی هستند. در صحنه های با کنتراست بالا گاهی ممکن است دوربین ها بخش هایی از تصویر را تاریک تر ثبت کنند اما جای نگرانی وجود ندارد، چرا که با فعال کردن حالت HDR در هر سه دوربین می توان تصاویری با گستره دینامیکی بالا ثبت و بر این مشکل غلبه کرد. عکس هایی که در حالت HDR ثبت می شوند اشباع رنگ کافی و کیفیت بالایی دارند و خبری از اشباع اغراق شده و یا آبرنگی شدن تصاویر (به ویژه آسمان نیمه ابری) هم نیست.

هواوی پی 30 پرو
نمونه عکس HDR. هواوی پی 30 پرو بین تمامی بخش های عکس تعادل نوری فوق العاده ای بر قرار می کند.

عکس برداری در نور ضعیف

هواوی پی 30 پرو

دوربین هواوی پی 30 پرو در مقایسه با رقبا در نور ضعیف هم عملکرد عالی و کم نظیری دارد. به طور کلی بهترین عملکرد در این شرایط مربوط به دوربین اصلی است و پس از آن به ترتیب دوربین های تله فوتو و فوق عریض قرار دارند.

در بررسی هایی که انجام دادیم عکس های مختلفی با فلش و بدون آن گرفتیم. علاوه بر این تصاویر ثبت شده با دست را با تصاویر گرفته شده با سه پایه مقایسه کردیم تا عملکرد لرزشگیر تصویر اپتیکال را در عمل دقیق تر بسنجیم.

در برخی تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی گاه شعاع های نوری (flare) دیده می شوند. با این حال با کمی جابجایی یا تغییر کادر می توان بر این مشکل غلبه کرد. عکس های زیر با لنزهای اصلی و فوق عریض ثبت شده اند.

image

جزئیات هر دو عکس خوب است و با وجود نور شدید که در گوشه تصویر دیده می شود و نیز تاریکی نسبی سمت راست تصویر، تعادل خوبی بین بخش های تاریک و روشن برقرار شده. اما در اینجا هم تصویر ثبت شده با دوربین فوق عریض در گوشه ها وضوح کمتری دارد و هر چه به مرکز نزدیک تر شویم واضح تر می شود. در ادامه می توایند گالری تصاویر دوربین اصلی در شب و نور کم را مشاهده نمایید. تمامی عکس ها به جز کتابخانه و تن تن بدون فلش گرفته شده اند.

دوربین اصلی در ثبت مناظر شبانه عالی عمل می کند و تقریباً نمی توان ایراد عمده ای به آن گرفت. اما گاهی (از جمله نمونه زیر) هاله های رنگی ناشی از نور شدید در بخش هایی از تصویر دیده می شود.

هواوی پی 30 پرو
نمونه عکس دوربین اصلی

در ادامه فلش دوربین را در فضای خارجی بررسی کردیم و در این حین به یک رفتار عجیب ولی مفید بر خوردیم. گاهی (در تصویر زیر) ظاهراً برد فلش به خوبی به نزدیک 10 متر می رسد اما در حقیقت این طور نیست. به نظر می رسد هنگام استفاده از فلش، دوربین به طور خودکار بخش های دور از دسترس نور فلش را هم به گونه ای پردازش می کند که روشن تر به نظر برسند. در هر دو تصویر زیر، حتی جزئیاتی از آسمان هم ثبت شده اما دمای رنگ ها در عکس بدون فلش کمی سرد است و در عکس با فلش هم به گرمی تمایل دارد. این شرایط گاهی اوقات پیش می آید.

image

در فضای داخلی، با نور کم و با استفاده از فلش، دوربین های فوق عریض و اصلی تصاویر با کیفیتی را ثبت می کنند و در این شرایط بهتر است به سراغ لنز تله فوتو نروید. باید اشاره کرد که دوربین اصلی بدون استفاده از فلش گاهی عکس های با ته رنگ زرد یا قرمز ثبت می کند.

هواوی پی 30 پرو
تصویر در نور کم با دوربین اصلی و بدون فلش

یکی از مواردی که ممکن است در حین استفاده از دوربین تله در نور کم آزار دهنده باشد سوئیچ شدن خودکار دوربین است. اگر در نور ضعیف قصد استفاده از دوربین تله فوتو را داشته باشید، گاه گوشی به طور خودکار به دوربین اصلی سوئیچ می کند تا بتواند تصاویر شفاف تری را ثبت کند، در این شرایط شاهد یک تأخیر اندک هستید که به نظر شبیه به لگ رابط کاربری می آید. در این حالت در نهایت خروجی، تصویری با زوم 5 برابر است که به کمک دوربین اصلی ثبت می شود.

فوکوس خودکار دوربین اصلی در نور ضعیف عالی و سریع است. دوربین های فوق عریض و تله فوتو اما در این مورد اندکی کندتر عمل می کنند.

لرزشگیر تصویر مورد دیگری است که نقش مهمی در عکس برداری در نور ضعیف دارد. هواوی دوربین های اصلی و تله فوتو را به لرزشگیر اپتیکال مجهز کرده. این دو دوربین (و به ویژه دوربین اصلی) به خوبی از پس غلبه بر لرزش دست و حتی لرزش های گاه و بی گاه پل طبیعت هم بر می آیند و عملکرد عالی دارند.

هواوی پی 30 پرو
از این نما در دو حالت با سه پایه و نیز با دست عکس گرفتیم. لرزشگیرِ حسگر دوربین اصلی به قدری خوب عمل می کند که تصویر ثبت شده در این دو حالت فرق چندانی با هم ندارند و به همین دلیل عکس گرفته شده با دست را در مطلب استفاده کردیم. علاوه بر این نویز دوربین اصلی هم به خوبی کنترل می شود.

سایر عکس های دوربین های تله فوتو و فوق عریض در شب شامل موارد زیر هستند:

در مجموع کیفیت تصاویر دوربین اصلی در شب عالی است اما پیشنهاد می کنم در نور ضعیف تا جای ممکن سراغ دو دوربین دیگر نروید. در استفاده از فلش به ندرت خطاهای رنگی به چشم می خورد. لرزشگیر دوربین اصلی بسیار خوب عمل می کند و می تواند از شرایط چالش برانگیز هم سربلند بیرون بیاید.

امکانات جانبی دوربین

هواوی پی 30 پرو

هواوی، پی 30 پرو را با قابلیت های جانبی عکاسی متنوعی همراه کرده. عکاسی سیاه و سفید، سوپر ماکرو و Light painting تنها برخی از این قابلیت ها هستند که در ادامه قصد داریم بیشتر به آنها بپردازیم.

عکاسی سیاه و سفید شاید قابلیتی باشد که هر جایی به کارتان نیاید اما گاهی در صحنه های با رنگ های محدود ولی با کنتراست بالا می تواند زیبایی تصاویر بی روح را دو چندان کند.

هواوی پی 30 پرو

در بخش Light painting چندین گزینه را در اختیار دارید که از جالب ترین آنها که واقعاً هم خروجی زیبایی را ارائه می دهد، Traffic Trail است. به لطف این قابلیت و با کمی حوصله می توانید عکس های زیبایی از حرکت خودروها در شب ثبت کنید؛ البته از آنجایی که در این حالت باید برای چندین ثانیه نور به حسگر دوربین بتابد نیاز به ثابت نگه داشتن دوربین دارید. ما از یک سه پایه استفاده کردیم و حتی لرزش های گاه و بی گاه پل طبیعت هم موجب تار شدن تصاویر نشد.

هواوی پی 30 پرو
با کمی حوصله و آزمایش و خطا می توانید عکس هایی تقریباً متعادل و بدون سوختگی بگیرید. بهترین عملکرد برای قابلیت Traffic Trail را دوربین اصلی دارد.

بوکه دوربین از قابلیت های مهم هواوی پی 30 پرو است که هیجان عکاسی با دوربین این گوشی را دو چندان می کند. برای ثبت عکس های با پیش زمینه و پس زمینه محو باید از قابلیت Aperture دوربین استفاده کنید. به لطف قابلیت سوپر رزولوشن هم امکان بزرگنمایی در حالت بوکه فراهم می شود و می توانید یک، دو یا سه برابر زوم را انتخاب کنید. پیشنهاد من استفاده از زوم یک برابر است که با کیفیت ترین خروجی را دارد.

گشودگی دیافراگم را هم می توان به طور مجازی بین 0.95 تا 16 (از بازترین گشودگی تا بسته ترین) انتخاب کنید. طبیعتاً هر چه این عدد کوچکتر باشد، پس زمینه و پیش زمینه های تصویر هم بیشتر محو می شوند.

هنگام استفاده از قابلیت بوکه اما به موردی برخوردیم که ابتدا ما را به اشتباه انداخت. با فعال کردن این قابلیت، آنچه در ابتدا و پیش از عکس گرفتن نشان داده می شود با عکس نهایی تفاوت فراوانی دارد. گاهی پیش از گرفتن عکس به نظر می رسد تفکیک سوژه از پس زمینه و پیش زمینه به درستی انجام نمی شود اما با فشردن شاتر و اندکی صبر برای محاسبات هوش مصنوعی متوجه می شوید که نتیجه نهایی بسیار بهتر از نمای اولیه پیش از ثبت تصویر است.

هواوی پی 30 پرو
در عکس های بوکه تفکیک پس زمینه و پیش زمینه در بیشتر موارد کم نقص است

انصافا باید گفت که عکس های ثبت شده با این قابلیت در مقایسه با تقریباً همه رقبا خطاهای کمتری دارد و پرچمدار چینی ها به خوبی سوژه را از اطراف تفکیک می کند. بیشتر گوشی ها معمولا در بخش هایی از جمله مو دچار خطا می شوند اما پی 30 پرو در این مورد عالی عمل می کند. با این حال اگر تلاش کنید تا قابلیت های هوش مصنوعی گوشی را به چالش بکشید در برخی شرایط خاص موفق می شوید و شاهد خطاهایی در تفکیک سوژه از پس زمینه و پیش زمینه خواهید بود. در ادامه مجموعه تصاویر بوکه را مشاهده کنید.

سوپر ماکرو هم از قابلیت هایی است که هواوی پی 30 پرو را از تقریباً تمامی گوشی های دیگر متمایز می کند. با سوپر ماکروی دوربین فوق عریض می توانید بیشتر از آنچه که فکرش را می کنید (25 میلی متر) به سوژه نزدیک شده و عکس های عالی بگیرید. نتیجه نهایی ماکرو عالی است و حتی گاه جزئیاتی دیده می شوند که احتمالاً از چشمتان هم پنهان مانده اند. مهم تر از همه اینکه بر خلاف بسیاری از گوشی های دیگر شاهد فوکس دقیق و سریع در عکس های ماکرو هستیم.

البته عکس های ماکرو با فلش معمولاً جزئیات کمتری دارند و بهتر است با پی 30 پرو تا جایی که می توانید بدون استفاده از فلش ماکرو بگیرید.

فیلم برداری

هواوی پی 30 پرو

هواوی پی 30 پرو در فیلم برداری هم عملکرد مناسبی دارد. کیفیت ویدیوها در روز و شب خوب هستند و لرزشگیر تصویر هم به ویژه در حسگر اصلی عالی عمل می کند. پی 30 پرو می تواند 4K فیلم برداری کند اما با این کیفیت خبری از ویدیوهای 60 فریم نیست. همچنین می توانید با نرخ های 120، 240 یا 960 فریم در ثانیه فیلم برداری کنید اما خروجیِ نرخ 960 فریم بر ثاینه چندان روان نیست. علاوه بر این در فیلم برداری فوق آهسته گاه فوکوس دقت کافی را ندارد.

هواوی همان طور که زوم با کیفیت را به عکاسی با موبایل آورده، برای فیلم برداری هم این قابلیت را در نظر گرفته است. در هنگام ثبت ویدیو می توان بین 0.6 تا 15 برابر زوم کرد. زوم از یک برابر به 0.6 یا برعکس با کمی لگ همراه است و به صورت پله ای انجام می شود. دلیل این موضوع به سوییچ شدن از دوربین اصلی به تله مرتبط است. در فیلم برداری هم مشابه با عکس برداری، کیفیت دوربین در تمامی زوم های 0.6 تا 5 برابر عالی است.

دوربین اصلی هواوی پی 30 پرو در نور ضعیف هم ویدیوهای با کیفیتی ثبت می کند و مشابه با عکاسی در این حالت هم بهتر است به دوربین اصلی تکیه کنید. هواوی برای اینکه بتواند بر مشکل نور کم غلبه کند از روش تغییر نرخ فریم بر ثانیه بهره می برد. به عنوان مثال در نور کافی می تواند با نرخ 60 فریم بر ثانیه فیلم برداری کند اما در شرایط نوری ضعیف  که نیاز به سرعت کند تر است این میزان را روی 30 فریم بر ثانیه تنظیم می کند. پی 30 بسته به میزان نور تنها بین یکی از این دو مقدار سوئیچ می کند اما برخی گوشی ها از جمله پیکسل 3 گوگل با عملکرد پیشرفته تر از نرخ های میان این دو عدد هم بهره می برند.در ادامه می توانید نمونه ای از ویدیوهای هواوی پی 30 پرو را مشاهده کنید.

در کل باید گفت که محدوده دینامیکی در ویدیوها خوب است و تقریباً در هر شرایطی تعادل مناسبی بین بخش های با روشنایی مختلف برقرار می شود. کیفیت و دقت رنگ ها هم به ویژه در روز و با دوربین اصلی عالی هستند اما گاه در حین فیلم برداری شاهد تغییر خودکار در توازن سفیدی هستیم.

جمع بندی

هواوی پی 30 پرو

همان طور که در ابتدای مطلب هم گفته شد هواوی در معرفی پی 30 پرو از «بازنویسی قواعد عکاسی» می گوید. اما آیا این پرچمدار می تواند چنین ادعایی بکند؟ منظور هواوی از قواعد البته اصول اولیه عکاسی از جمله ترکیب بندی نبوده و اساساً قرار هم نیست هواوی آنها را تغییر دهد. ولی اگر منظور تعیین استانداردهای جدیدی در زمینه عکاسی با موبایل باشد باید گفت که پاسخ سوال مثبت است. شاید هم مثل بیلبوردهای هواوی در ایران، «طرحی نو در قوانین عکاسی» عبارت مناسب تری باشد.

هواوی پی 30 پرو تقریباً آنچه خوبان همه دارند را یک جا دارد. کیفیت هر سه حسگر در نور مناسب عالی است و در شب یا محیط داخلی هم تا زمانی که از دوربین اصلی استفاده کنید، نا امیدتان نمی کند. معمولاً برای عکس برداری با یک تنظیم مشخص نیازی به چند بار عکس گرفتن از یک صحنه ندارید و پی 30 پرو همان بار اول هم کارش را به درستی انجام می دهد.

هواوی پی 30 پرو می تواند با محدوده زوم 0.6 تا 5 برابری به راحتی عادات عکاسی شما با موبایل را تغییر دهد. اگر می خواهید در سفرهای مختلف شهری یا طبیعت گردی از این گوشی استفاده کنید در مقایسه با گوشی های دیگر دستتان باز تر است. می توانید با دوربین فوق عریض از نمای یک ساختمانِ نزدیک عکس بگیرید یا بدون نزدیک شدن بیش از حد به سوژه، با دوربین تله فوتو فروشنده ای در بازار محلیِ روستا را در کادر قرار دهید و شاتر را بفشارید.

در مدتی که با گوشی کار کردم، بیش از 800 عکس و ویدیو گرفتم و می توانم با اطمینان بگویم که هواوی پی 30 پرو اولین گوشی با زوم 5 برابری است که می توانید برای عکس برداری عمومی واقعاً روی آن حساب کنید.

اما پی 30 پرو با دوربین فوق العاده اش ثابت می کند دنیای دوربین گوشی های هوشمند همچنان جای پیشرفت دارد. به عنوان مثال هنوز هیچ سیستم تنظیم گشودگی دیافراگم مجازی به طور کامل بی نقص عمل نمی کند. در مورد پی 30 پرو کیفیت ویدیوهای صحنه آهسته می توانست بهتر باشد و علاوه بر این ای کاش از ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه هم پشتیبانی می شد. در نهایت بی شک می توان گفت که پی 30 پرو یکی از بهترین دوربین ها بین گوشی های هوشمند را دارد و احتمالاً تا مدت ها بی رقیب خواهد ماند.

مزایا
  • کیفیت عالی حسگر اصلی در هر شرایط نوری
  • کیفیت بالای زوم در محدوده 0.6 تا 5 برابر
  • تعادل نوری عالی و دقت رنگ خوب در نور مناسب
  • فوکوس خودکار سریع به ویژه در دوربین اصلی
  • بوکه عالی
  • طراحی رابط کاربری خوب
  • لرزشگیر تصویر عالی دوربین های اصلی و تله فوتو
  • نویز کنترل شده و در تعادل با جزئیات تصویر
  • کیفیت فوق العاده تصاویر ماکرو
  • اعوجاج مناسب دوربین های اصلی و تله فوتو
معایب
  • هاله های نور و شعاع های نوری در عکس های دوربین اصلی در شرایط نور کم
  • کیفیت پایین و خطاهای رنگی گوشه های عکس در دوربین فوق عریض
  • ته رنگ قابل مشاهده در شرایط نوری ضعیف
  • تغییر خودکار گاه و بیگاه در توازن سفیدی در فیلم برداری
  • عدم پشتیبانی از فیلم برداری 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه
  • دقت کم فوکوس خودکار و کیفیت پایین تر از انتظار ویدیوهای صحنه آهسته
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • Old Assassin
    Old Assassin | ۱۲ خرداد ۱۳۹۸

    دوربین p30pro فوق‌العادس شکی نیس اما من حاضر نیستم واسه گوشی که بوت لودرش انلاک نمیشه پول بدم چون حق انتخاب ازت میگیره و سرویس خودشو بهت تحمیل میکنه از این به بعدم رو گوشیای جدید gapps هم ندارن

  • MATELF
    MATELF | ۱۱ خرداد ۱۳۹۸

    عالیه این گوشی حیف هواوی که قراره تحریم بشه واقعا داشت کیفیت موبایلارو بالا میکشید و رقابتو شدید میکرد

  • Ahmad
    Ahmad | ۱۱ خرداد ۱۳۹۸

    سلام خدمت عوامل دیجیاتو لطفا با شرکت هووایی مصاحبه کنید وپیشنهاد بدین قیمت محصولات خودشو تو ایران کاهش بده ملت ایران از ورشکست شدنش نجات میدن حتما آپدیت هم نخواستیم والا ?????

مطالب پیشنهادی