ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

فضاپیمای هایابوسا 2 برای دومین بار از سیارک Ryugu نمونه‌برداری کرد [تماشا کنید]

فضاپیمای هایابوسا 2 موفق شد با وجود چالش ها و خطرات فنی متعدد برای دومین بار از سطح سیارک Ryugu نمونه برداری کند. به تازگی ویدیویی از تصاویر دومین نمونه برداری فضاپیمای هایابوسا 2 حین ...

پیمان حسنی
نوشته شده توسط پیمان حسنی | ۶ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۳:۳۰

فضاپیمای هایابوسا 2 موفق شد با وجود چالش ها و خطرات فنی متعدد برای دومین بار از سطح سیارک Ryugu نمونه برداری کند.

به تازگی ویدیویی از تصاویر دومین نمونه برداری فضاپیمای هایابوسا 2 حین حرکت بر سطح سیارک Ryugu منتشر شده است. این ویدیو که سرعت آن 10 برابر بیشتر شده، توسط دوربین CAM-H که تماماً توسط کمک های مردمی ساخته شده گرفته شده است. ویدیو را در ادامه مشاهده می کنید:

اقدام برای دومین نمونه برداری از سطح سیارک Ryugu با ریسک های متعددی همراه بوده است. با این حال تیم کنترل کننده دستاوردهای علمی این کار را به مراتب بیشتر از تمامی خطرات دانسته و اقدام به دومین خاک برداری از سطح سیارک کردند. بر خلاف اولین نمونه برداری، این بار سعی شد تا از درون سیارک که در مقایسه با سطح کمتر در معرض تشعشعات کیهانی بوده خاک برداری شود.

به دلیل سطح ناهموار و خشن سیارک، حرکت فضاپیما با دشواری های فنی متعددی روبرو بوده. همچنین به علت فاصله بسیار زیاد فضاپیما از زمین، کار برای تیم کنترل کننده هایابوسا 2 بسیار سخت بوده و آنها می بایست بدون خطا دومین نمونه گیری را انجام می دادند.

سیارک Ryugu در فاصله 290 میلیون کیلومتری از زمین قرار گرفته است

آوریل گذشته فضاپیمای هایابوسا 2 موفق شد با شلیک و ایجاد دهانه ای در سطح سیارک Ryugu مواد معدنی آن را در فضا پخش کند. تصاویر دهانه چند هفته بعد به زمین مخابره شدند و پژوهشگران با دیدن آنها از محل پخش شدن مواد معدنی تازه مطلع گشته و با توجه به خطرات، در مورد نمونه گیری از خاک این سیارک تصمیم گیری کردند.

فضاپیمای هایابوسا 2 از زمان پرتاب در دسامبر سال 2014، در حال انجام مأموریت برای رصد و نمونه برداری از سیارک Ryugu بوده است. قرار است این فضاپیما در ماه نوامبر یا دسامبر سفر طولانی خود به سمت زمین را آغاز و بر اساس پیش بینی ها سال 2020 به زمین برسد. در صورت فرود موفقیت آمیز  بر سطح زمین و آوردن نمونه خاک سیارک Ryugu، این فضاپیما سفر طولانی مدت اما ثمربخش خود را به پایان خواهد رساند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی