ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ال جی و سونی چگونه می توانند به صحنه رقابت در بازار موبایل برگردند؟

ال جی و سونی هفته گذشته آخرین گزارش مالی خود را برای سه ماه دوم سال 2019 منتشر کردند و همان طور که انتظار می رفت، هر دو شرکت در بازار موبایل به سختی دست ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

ال جی و سونی هفته گذشته آخرین گزارش مالی خود را برای سه ماه دوم سال 2019 منتشر کردند و همان طور که انتظار می رفت، هر دو شرکت در بازار موبایل به سختی دست و پا می زنند به گونه ای که معلوم نیست چرا همچنان در این حوزه فعالیت می کنند.

طبق آخرین گزارش مالی ال جی و سونی، واحدهای موبایل این دو شرکت زیانده هستند. آمار و ارقام فروش ال جی نسبت به مدت مشابه سال گذشته یعنی سه ماهه دوم 2018 حدود 21 درصد کاهش یافته است. به گزارش کانترپوینت هم کاهش 18 درصدی آمار عرضه تلفن همراه توسط ال جی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می دهد.

از آن طرف غول تکنولوژی ژاپنی هم کاهش 30 درصدی در آمار فروش تلفن هوشمند را تجربه می کند. بلومبرگ گزارش می دهد سونی پیش بینی عرضه سالیانه موبایل هایش را از 5 میلیون دستگاه به 4 میلیون دستگاه کاهش داده است.

اکسپریا XZ4

به نظر می رسد ال جی و سونی در حال تجربه سقوط هستند، یک سقوط طولانی و دردناک که از چند سال قبل آغاز شده و نتایجش در افت مداوم فروش و زیان های پی در پی به چشم می خورد. از طرفی شرکت های چینی مثل شیائومی و ریلمی (Realme) با سرعت روزافزونی گوی سبقت را از دیگران ربوده و خودشان را به برترین برندهای دنیای موبایل یعنی سامسونگ، هواوی و اپل نزدیک می کنند.

با اینکه به سختی می توان آینده روشنی را برای ال جی و سونی در بازار موبایل متصور شد، اما شاید تمرکز روی بخش های محدودی از بازار یا ویژگی های خاص بتواند آنها را از بحران بیرون آورد. در ادامه سه راهکار ممکن برای نجات این دو شرکت محبوب را بررسی می کنیم.

معرفی گوشی های اقتصادی بهتر

طراحی و عرضه گوشی های اقتصادی، یکی از بهترین و کلیدی ترین روش ها برای افزایش آمار عرضه و فروش به شمار می رود. سامسونگ مدتهاست که از همین نکته استفاده کرده و جایگاه خودش را در صدر جدول تثبیت کرده است. ریلمی با تمرکز روی این بخش از بازار فقط طی سه ماهه دوم سال جاری میلادی توانسته بیش از چهار میلیون دستگاه موبایل را به فروش برساند.

آمار فروش فوق العاده ریلمی 3، ردمی نوت 7 یا خانواده لایت هواوی در مقایسه با میان رده های ال جی و سونی تنها یک دلیل اساسی دارد: این شرکت ها مجموعه ای از قابلیت های متنوع و کاربردی را با قیمت بسیار پایین در اختیار کاربر قرار می دهند.

به عنوان مثال ردمی نوت 7 از چیپست قدیمی اما نسبتاً قدرتمند اسنپدراگون 660، دوربین دوگانه 48 و 5 مگاپیکسلی و باتری 4000 میلی آمپر ساعتی استفاده می کند. این ترکیب هیجان انگیز فقط با قیمت جهانی حدود 200 دلار به دست خریدار می رسد تا این گوشی یکی از بهترین انتخاب ها در بازار موبایل در بخش میان رده و اقتصادی محسوب شود.

در مقابل سونی اکسپریا 10 که اسفند سال گذشته رونمایی شد با چیپست ضعیف اسنپدراگون 630، دوربین های نه چندان پیشرفته 13 و 5 مگاپیکسلی و باتری کم ظرفیت 2870 میلی آمپر ساعتی، هیچ حرفی برای گفتن ندارد. تازه سونی این گوشی را بالای 300 دلار می فروشد. البته که مشخصات سخت افزاری همه چیز نیستند، ولی اختلاف به قدری زیاد است که نمی توان تصمیم سونی را توجیه کرد.

سونی هنوز گوشی میان رده با دوربین 48 مگاپیکسلی معرفی نکرده، در حالی که خودش اولین سنسور 48 مگاپیکسلی دنیای موبایل را معرفی کرد و یکی از بزرگ ترین تولید کننده های سنسور دوربین در جهان محسوب می شود.

ال جی هم وضعیت مشابهی دارد. اگرچه در سال 2019 شاهد رونمایی از گوشی های سری W مخصوص بازار هند بودیم که ویژگی های قابل قبولی داشتند اما احتمالاً این محصولات را در بازارهای جهانی نمی بینیم، ضمن اینکه شاید به روز رسانی های آتی سیستم عامل اندروید را هم دریافت نکنند.

عرضه پرچمداران خوش قیمت

دوربین آنر 20 پرو

هواوی، آنر، شیائومی، وان پلاس و دیگران همگی توانسته اند با معرفی پرچمداران خوش قیمت، سهم خود را از بازار موبایل افزایش دهند. در واقع با خرید انر 20، ردمی K20 پرو یا ذنفون 6 می توانید تجربه نزدیک به پرچمدار را با قیمتی کمتر از 500 دلار به دست آورید.

این گوشی ها اکثر ویژگی های پرچمداران سال 2019 را در خود دارند؛ از چیپست پریمیوم گرفته تا ظرفیت بالای رم و حافظه داخلی، دوربین های 48 مگاپیکسلی سونی و البته طراحی زیبا. حالا در نظر بگیرید که سونی چند ماه قبل اکسپریا 1 را با قیمت بالای 1000 دلار معرفی کرد و آخرین پرچمداران ال جی یعنی جی 8 تینکیو و وی 50 تینکیو هم به ترتیب 850 و 1000 دلار قیمت دارند.

ال جی و سونی باید پول درآورند و گوشی های خودشان را بفروشند. پس باید جام زهر را بنوشند و راهکار جدیدی را انتخاب کنند. این دو شرکت باید پرچمداران ارزان قیمتی را با حفظ ویژگی های اصلی و حذف برخی ویژگی های غیر ضروری معرفی نموده و روانه بازار سازند.

پرچمدار ارزان قیمت معمولاً از آخرین نسل چیپست اسنپدراگون، مقدار زیادی حافظه رم و فضای ذخیره سازی داخلی، حداقل دوربین دوگانه با یک سنسور پیشرفته و باتری پرظرفیت بهره می برند. مابقی موارد را می توان حذف کرد. البته حاشیه سود برای این محصولات نسبتاً پایین است ولی وقتی کسی گوشی های شما را نخرد، چه فایده ای دارد؟

توجه بیشتر به دوربین

ال جی طی سال های اخیر یکی از پیشرو ترین شرکت های بازار موبایل در بخش دوربین بوده و اولین دوربین سه گانه، اولین دوربین با لنز فوق عریض و حتی تنظیمات دستی دوربین در حالت فیلمبرداری را به دنیای موبایل معرفی کرد. سونی هم که مهم ترین شرکت بازار تلفن همراه در بخش دوربین محسوب می شود. این غول ژاپنی تقریباً به تمام شرکت های دیگر سنسور می فروشد و سنسور IMX586 این شرکت را در محصولات زیادی می بینیم.

با این حال در بخش کیفیت دوربین، ال جی و سونی هیچوقت بالای جدول قرار نگرفته اند و همیشه پشت سر هواوی، سامسونگ، گوگل و اپل حرکت می کنند. معرفی ال جی جی 4 در سال 2015 و اکسپریا Z3 را می توان نقطه عطف دوربین های این دو شرکت دانست، اما اکنون بین عملکرد مطمئن سامسونگ، تکنیک های نرم افزاری پیشرفته گوگل و قابلیت های استثنایی دوربین های هواوی حرفی برای گفتن ندارند.

طی سال های اخیر این فاصله بیشتر شده؛ گوگل تکنولوژی نایت سایت را معرفی کرد؛ هواوی بزرگنمایی 5 برابری اپتیکال و نایت مود اختصاصی خودش را به دنیای موبایل آورد و سامسونگ هم تجربه کاملی را از عکاسی با موبایل ارائه داد. سونی و ال جی اما چیزی برای عرضه در اختیار نداشتند.

قیمت گلکسی اس ۱۰

بنابراین تمرکز روی کیفیت دوربین می تواند یکی از مهم ترین اهداف این دو شرکت در بازار موبایل باشد. استفاده از سنسورهای بزرگ تر، الگوریتم های پردازش قدرتمند و تکنولوژی های پیشرفته می تواند آنها را در این مسیر کمک کند.

نهایتاً باید گفت که ال جی و سونی راه سختی را برای جبران فاصله چند ساله با اصلی ترین بازیگران حوزه تلفن همراه پیش رو دارند. با این حال اتخاذ تصمیمات درست همیشه جواب خواهد داد. امیدواریم این دو برند محبوب دوباره به جایگاه اصلی خود برگردند و رقابت در بازار موبایل را جذاب تر کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • Erfaan Zandii
    Erfaan Zandii | ۱۳ مرداد ۱۳۹۸

    برای سونی واقعا حیف بود .. اکسپریا ۱ که نظر نثبت خریدارها و منتقدهارو جلب کرده به خوبی ..اما سونی خیلی دیر میجنبه .. خیلی کم عرضه میکنه .. مارکتینگش افتضاحه .. میانرده‌هاش اشغال به تمام معنان .. قیمتها هم فضاییه .. طراحی هم که خیلی محافظه کارانه تغییر میکنه .. به نظر من سونی باید فقط روی پرچمدار تمرکز کنه مثل وانپلاس و اپل و از خیر میانرده بگذره .. فقط در این صورت موفق میشه .. اگه گوشی کمتر معرفی کنه حتی نیتوته زمان روتین پشتیبانی ۲ ساله رو به ۳ سال هم برسونه ..

  • alireza_asol
    alireza_asol | ۱۳ مرداد ۱۳۹۸

    lg و sony به شدت از تصمیمات اشتباه و کاملا واضح رنج میبرن! انگار یه آدم ۸۰ ساله داره برای بخش گوشی این شرکتا تصمیم میگیره.
    مدیریت بخش موبایل همین شرکتا رو بدن به من ببینن چطوری گوشی میزنیم ? ?

  • Morteza
    Morteza | ۱۳ مرداد ۱۳۹۸

    این مقاله یک کپی به تمام معنا از دیجی کالا مگ به قلم یوسف اسفندیاری هست. فقط تیترهای اصلی مقاله رو کمی تعقییر دادین. زشته برادر، از منابع دیگه هم خبر بزارید فقط لطفاً فرد و منبع اصلی رو ذکر کنید.

    • Mahdi008
      Mahdi008 | ۱۳ مرداد ۱۳۹۸

      دوست عزیزم، چرا قضاوت زودهنگام میکنی؟ انتهای مطلب رو اگر ببینی متوجه میشی که منبع اصلی این خبر سایت android authority هستش و سایتی هم که شما گفتی از منبع بالا استفاده کرده و خبر رو ترجمه کرده ، اصلا یکی از اصول تحریر در سایت های خبری اینه که "کپی نکنید" چون با این کار rank سایت توی گوگل میاد پایین و از لحاظ سئو برای سایت مشکل داره.
      شما هر دو مطلب رو بزار کنار هم و همون طور که خودت گفتی یک سری تفاوت ها میبینی که همین تفاوت ها باعث میشه بفهمیم که این مطلب ها توسط دو نویسنده جدا ترجمه شدند و کسی از دیگری "کپی" نکرده.
      موفق باشید.

  • Sam Anderwood
    Sam Anderwood | ۱۲ مرداد ۱۳۹۸

    تغییر در طراحی ۹۰ درصد
    قیمت پایینتر ۱۰ درصد

مطالب پیشنهادی