ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آیین نامه فعالیت شرکت‌های سلامت دیجیتال
تکنولوژی

آیین نامه فعالیت شرکت‌های سلامت دیجیتال تا شهریور ماه تصویب می‌شود

«علی علیزاده» دبیر کمیته سلامت وزارت بهداشت در همایش THL از تصویب آیین نامه فعالیت شرکت‌های سلامت دیجیتال تا شهریور ماه امسال خبر داد و همچنین پیرامون تسهیل روند صدور مجوز به دیجیاتو توضیحاتی داد. علیزاده می‌گوید ...

پگاه طوسی
نوشته شده توسط پگاه طوسی | ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۴:۱۷

«علی علیزاده» دبیر کمیته سلامت وزارت بهداشت در همایش THL از تصویب آیین نامه فعالیت شرکت‌های سلامت دیجیتال تا شهریور ماه امسال خبر داد و همچنین پیرامون تسهیل روند صدور مجوز به دیجیاتو توضیحاتی داد.

علیزاده می‌گوید طبق آمار ۳۱۱ شرکت در جهان در حوزه سلامت دیجیتال فعال هستند که برخی از آنها مانند ماکروسافت و آمازون اپل و... فعالیت بیشتری داشته و شناخته شده‌تر هستند. او معتقد است در کشور ما اپ‌های حوزه سلامت بسیار کم هستند و از میان تعدادی که مشغول به فعالیت هستند، اپ‌های کاهش وزن بیشترین سهم را دارند، در واقع کمبود فعالیت در این حوزه به دلیل نبود قوانین است:

«باید قوانینی در این زمینه تنظیم شود تا محصولات فعالان حوزه سلامت دیجیتال را رگولاتوری کنند. همچنین امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی بیماران از مهمترین موضوعاتی‌ست که باید رعایت شود؛ در واقع نبود این قوانین موجب شده تا استارت‌آپ‌های و شرکت‌های دانش بنیان در این زمینه رشد نداشته باشند. این دلایلی‌ست که اهمیت رگولاتور را نشان می‌دهد. در نتیجه لازم است تا فرآیندی برای بررسی و ارزیابی آنها تعریف شود. برای نمونه به این کسب و کارهای ایزو داده شود تا تعیین سطح شوند.»

دبیر کمیته سلامت وزارت بهداشت همچنین خبر‌ از راه اندازی «سامانه نوپا» داد که در آن شرکت‌های سلامت دیجیتال دسته بندی و ارزیابی خواهند شد‌، سپس آیین نامه مرتبط به آنها داده شده تا پس از آن مجوزهای لازم را دریافت کنند: «تا یک ماه آینده آیین نامه و سامانه در اختیار فعالان قرار می‌گیرد. طبق پیش‌بینی ما روند ارزیابی و صدور مجوز حدود ۴۰ روز زمان خواهد برد.»

آیین نامه فعالیت شرکت‌های سلامت دیجیتال

به گفته علیزاده آیین نامه در بخش حقوقی است و بعد از تائید در اختیار فعالان قرار می‌گیرد. علیزاده به دیجیاتو می‌گوید کمیته سلامت به دنبال تسهیل روند صدور مجوزهاست چراکه تاکنون مجوزی در این زمینه وجود نداشته است. بر اساس قوانین فعلی باید یکی از پزشکان یا متخصصان حوزه پزشکی در استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان حضور داشته باشند تا مجوز صادر شود این درحالیست که بسیاری از استارت‌آپی‌ها متخصصان حوزه پزشکی نیستند، او در پاسخ به این سوال دیجیاتو که کمیته چه راه حلی برای این موضوع در نظر گرفته است گفت:

«مسلما هر مجوزی از وزارت بهداشت الزامات خود را دارد که باید رعایت شود اما در برخی موارد حضور یک متخصص در گروه استارت‌آپی و نه هسته اصلی الزامی است. البته ما در این مورد صحبت‌های زیادی کرده‌ایم تا شرایط برای راه اندازی استارت‌آپ‌ها ساده‌تر شود.»

او همچنین در مورد شکست تعرفه‌های خدماتی توسط استارت‌آپ‌ها و تقابل احتمالی پزشکان با آنها که نمونه آن میان «علی بابا» و شرکت‌های هواپیمایی رخ داده، به دیجیاتو گفت: «شکست قیمت‌ها و تعرفه‌ها از هنرهای استارت‌آپی است و هیچ مشکلی در این مورد به وجود نخواهد آمد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی