ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

رکورد واردات رسمی موبایل در ۱۷ ماه اخیر شکسته شد؛ آیا کاهش قیمت در راه است؟

واردات رسمی موبایل به کشور در مرداد ماه رکورد زده است و به نظر می‌رسد با این روند، دست کم باید منتظر کاهش قیمت به دلیل جبران کمبود عرضه در بازار موبایل بود. سامانه همتا ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | ۱۰:۵۰

واردات رسمی موبایل به کشور در مرداد ماه رکورد زده است و به نظر می‌رسد با این روند، دست کم باید منتظر کاهش قیمت به دلیل جبران کمبود عرضه در بازار موبایل بود. سامانه همتا با انتشار آماری از مرداد امسال، اعلام کرده که ۹۰۰ هزار موبایل به شکل تجاری، از طریق واردکنندگان رسمی وارد کشور شده. وارد شدن ۹۰۰ هزار موبایل به شکل رسمی، رکورد واردات رسمی در ۱۷ ماه گذشته را شکسته است.

به گزارش دیجیاتو، در بهار امسال بود که با اتصال سامانه ناجا به گمرک، ورود موبایل‌های مسافری از طریق کسانی که واقعاً مسافر نبودند جلوگیری شد. حالا رشدی که سامانه همتا در واردات رسمی اعلام می‌کند نیز سرچشمه گرفته از همین مسئله است. به شکلی که در ماه‌های خرداد و تیر به ترتیب حدود ۳۵۰ هزار و ۵۳۰ هزار دستگاه تلفن همراه به صورت تجاری وارد کشور شد و در نهایت در مرداد ماه، این رقم به ۹۰۰ هزار موبایل رسیده است.

به نظر می‌رسد پس از آنکه شرکت‌های فعال در حوزه واردات موبایل شرایط را با ثبات دیده‌اند، دوباره فعالیت خود را به شکل جدی‌تری از سر گرفته‌اند و همین مسئله باعث شده تا آمار واردات رسمی موبایل پس از ماه‌ها شرایط ملتهب بازار، شکسته شود. «حمیدرضا دهقانی‌نیا» سخنگوی طرح رجیستری پیش از این و در تیرماه، در گفتگویی با دیجیاتو خبر داده بود که ۷۶ شرکت مجوز واردات موبایل را دریافت کرده‌اند و ۶۸ شرکت نیز «مشغول واردات تلفن همراه به شکلی شفاف و تامین نیاز بازار موبایل هستند». (این احتمال وجود دارد که اکنون تعداد این شرکت‌های فعال بیشتر شده باشد.)

از سوی دیگر سامانه همتا نیز در خبری، اعلام کرده که در حال حاضر شرکت‌هایی که دارای کارت بازرگانی هستند، «صرفاً با تائیدیه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان مبنی بر توانمندی ارائه خدمات پس از فروش، قادر به ثبت سفارش و واردات تلفن همراه هستند»، بنابراین شرایط برای ورود تمامی افراد علاقمند به این حوزه فراهم است.

همه این اتفاقات و تغییرات در حالی رخ داده که سال ۹۷، عرصه بر واردکنندگان رسمی تلفن همراه تنگ شده بود و همانطور که در نمودار پایین می‌بینید، از تیر ۹۷ تا پایان سال ۹۷، واردات مسافری در هر ماه بیشتر از واردات تجاری تلفن همراه در کشور بود.

اما در سه ماه اخیر و با بسته شدن مسیر واردات مسافری برای غیرمسافرها، شرایط دوباره تغییر کرد و واردات تجاری سهمی بیشتری گرفت تاجایی که اکنون سامانه همتا گزارش می‌دهد که آمار مرداد ماه، رکورد واردات رسمی ۱۷ ماه گذشته را زده است. همین مسئله خبر از ایجاد ثبات در بازار موبایل می‌دهد هرچند که در این میان کاربران نیز باید به قیمت‌های جدید عادت کنند؛ قیمتی که البته باید انتظار داشت به نزدیک‌ترین حالت خود به قیمت‌های بین‌المللی برسد چراکه رقابت بین شرکت‌ها افزایش داشته و از طرفی، حالا عدم تعادل عرضه و تقاضا وجود ندارد. در سال گذشته، بخشی از افزایش قیمت موبایل فارغ از نرخ ارز، به دلیل کمبود کالا در بازار بود.

با این حال، برخی انتقادها به رویکرد دولت در فرآیند اجرای طرح رجیستری هنوز هم پابرجاست. فارغ از اینکه همچنان عده‌ بسیار زیادی از کاربران این طرح و عوارض دریافتی آن که باعث افزایش قیمت موبایل‌ها می‌شود را منصفانه نمی‌دانند، اکنون چالش بزرگی به نام فروش پاسپورت به شکل فراگیر در کشور مطرح شده است؛ اقدامی که در آن شخص مسافر به خارج از کشور، از همه‌جا بی‌خبر صاحب سیم‌کارت جدیدی برای رجیستری یک موبایل می‌شود.

دیجیاتو پیش از این در گزارشی به شکل جامع به این معضل پرداخته بود که می‌توانید آن را مطالعه کنید. همچنین می‌توانید مصاحبه دیجیاتو با سخنگوی طرح رجیستری را در رابطه با این طرح و سرانجامش بخوانید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی