دانشمندان موفق شدهاند ستارهای پیدا کنند که به واسطه گرانش بیش از حد سیاهچاله نزدیک آن، از کهکشان راه شیری به بیرون پرتاب می شود. علت پرتاب این ستاره چرخش طولانی مدت ستاره به دور سیاهچالهای در مرکز کهکشان و به دست آوردن سرعت بالا گزارش شده است.
بر اساس گفتههای دانشمندان، ستاره مذکور با نام S5-HVS1 در میان صورت فلکی گراس (Grus) دیده شد و رصد آن به کمک یک تلسکوپ استرالیایی-آنگولایی واقع در شهر کوناباربران استرالیا میسر شده است. مشاهدات بیشتر از این ستاره به وسیله تلسکوپ ESA انجام شده و دانشمندان تایید کردهاند این ستاره با سرعت ۱۰ برابری نسبت به دیگر ستارهها یا ۶ میلیون کیلومتر در حال حرکت است و به زودی از کهکشان راه شیری خارج خواهد شد.
یکی از محققین میگوید که سرعت این ستاره به قدری بالاست که در نهایت باعث میشود از کهکشان بیرون رفته و دیگر باز نگردد. اولین ستاره با این سرعت تنها ۲۰ سال پیش کشف شده و تاکنون تنها چند نمونه این چنینی دیده شده است. این ستارهها که با نام «ستارههای فوق سریع» شناخته میشوند، تنها راه خروجشان از کهکشان این است که به سرعتهای بالا برسند و تنها چیزی که باعث آن میشود هم اجرامی با گرانش بالا مانند سیاهچالهها هستند. در ادامه میتوانید ویدیو این ستاره را مشاهده کنید:
چنین فرضیهای که پرتاب ستارهها را از کهکشان توضیح میدهد، مربوط به ۳۰ سال پیش است و بر اساس آن حتما باید ستاره دوتایی نزدیک یک سیاهچاله شود تا اولی توسط آن سیاهچاله بلعیده شده و ستاره دیگر را با سرعت بالا به بیرون پرتاب کند. دانشمندان نام این فرضیه را «مکانیزم هیلز» گذاشتهاند.
کشف این ستاره، اولین رابطه واضح بین یک ستاره بسیار سریع و مرکز کهکشان خواهد بود. دانشمندان عقیده دارند که این ستاره با سرعت چند هزار کیلومتر در ثانیه و حدود ۵ میلیون سال پیش به بیرون پرتاب شده است؛ زمانی که انسانهای اولیه در حال تلاشی برای ایستادن روی دو پای خود بودهاند.
وارد شوید
برای گفتگو با کاربران، وارد حساب کاربری خود شوید.
ورودتازهترینها
قدیمیترینها