ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

Hoag's Object
علمی

کشف یک کهکشان حلقوی با ساختار عجیب توسط ناسا

ناسا با همکاری آژانس فضایی اروپا، تصویر یکی از زیباترین کهکشان‌های کشف شده اخیر را منتشر کرده‌ است. این کهکشان ار نوعی Hoag's Object بوده، تقریبا یک حلقه کامل بوده و در دسته کهکشان‌های عجیب ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۱۰ آذر ۱۳۹۸ | ۱۱:۳۰

ناسا با همکاری آژانس فضایی اروپا، تصویر یکی از زیباترین کهکشان‌های کشف شده اخیر را منتشر کرده‌ است. این کهکشان ار نوعی Hoag's Object بوده، تقریبا یک حلقه کامل بوده و در دسته کهکشان‌های عجیب و غریب قرار می‌گیرد.

ناسا به کمک تلسکوپ هابل توانسته عکسی از این کهکشان ثبت کند که بسیار زیبا و خارق‌العاده است. با این حال سوالی که ذهن دانشمندان را درگیر کرده، این است که آیا Hoag's Object یک کهکشان بوده یا این که از دو کهکشان مجزا تشکیل شده است؟ دلیل به وجود آمدن این سوال حلقه بیرونی متشکل از ستاره‌های جوان‌تر آبی رنگ بوده که با کره درونی متشکل از ستاره‌های پیر‌تر و قرمز، تفاوت دارد. همچنین فاصله‌ای بین این حلقه و کره وجود دارد که به نظر می‌رسد فضایی تو خالی باشد.

با این حال، قطر این حلقه ۱۲۰ هزار سال نوری برآورد شده و قطر کره هم چیزی در حدود ۲۴ هزار سال نوری بدست آمده. نکته جالب توجه این است که این فواصل همگی با کهکشان راه شیری برابری می‌کنند. یعنی قطر کهکشان ما هم در حدود همین ۱۲۰ هزار سال نوری است. با این حال فضای خالی بین هسته مرکزی و حلقه بیرونی، باعث می‌شود تا دانشمندان فرض کنند بخشی از این کهکشان از بین رفته یا از آن جدا شده است.

Hoag's Object

اما سوال اصلی اینجاست که اصلا این گونه کهکشان‌های حلقه‌ای چگونه تشکیل می‌گیرند؟ برای این سوال دو فرضیه مجزا وجود دارد. اولین فرضیه مربوط به اختر شناسی به نام گراهام دوسکوخ (Graham Doskoch) است که می‌گوید:

کهکشان Hoag's Object در ابتدا یک سیاره بسته بوده که پس از مدتی ناپایدار می‌شود. به مرور زمان این ناپایداری باعث می‌شود تا هسته مرکزی آن از بین برود.

اما نقض این فرضیه اینجاست که برای رخ دادن چیزی که اقای دوسکوخ میگوید، باید هسته کهکشان به صورت دیسک باشد، اما این جا به خوبی می‌بینیم که هسته این کهکشان کروی شکل است.

اما فرضیه دوم می‌گوید:

دو کهکشان به هم دیگر نزدیک شده و باعث به وجود آمدن چنین چیزی شده‌اند. این فرضیه توضیح می‌دهد که دو کهکشان به هم نزدیک شد‌اند ولی نه آن قدر نزدیک که با هم ادغام شوند یا برخورد کنند. از همین رو ممکن است که ماده از کهکشانی به دیگری منتقل شود.

اما اگر چنین چیزی در کهکشان Hoag's Object رخ می‌داد، ردپا و نشانگر آن قابل مشاهده می‌بود. یکی از این نشانگر‌ها، کشیدگی ماده به یک سو است که در اینجا دیده نمی‌شود. البته ممکن است که این اتفاقات میلیاردها سال پیش رخ داده و در طی این همه سال، نشانگر‌های چنین اتفاقی به کلی ناپدید شده باشند.

با این حال دیدن کهکشان حلقه‌ای شکل هیچ گاه خالی از لطف نبوده و هر اتفاقی که افتاده باشد، نتیجه آن پدید آمدن کهکشان Hoag's Object بوده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • mostafa_darvari
    mostafa_darvari | ۱۰ آذر ۱۳۹۸

    دردسته کهکشان های عجیب غریبش خیلی مضحک بود

مطالب پیشنهادی