جشنواره عکس نورنگار با تمرکز بر موضوع بازارهای سنتی ایران برگزار میشود
جشنواره سراسری عکس نورنگار بصورت سالیانه و تحت عنوان «ایران من» و موضوعات متنوع برگزار میشود. ششمین دوره این جشنواره نیز هم اکنون درحال برگزاری و دریافت آثار است و این بار با محوریت بازارهای ...
جشنواره سراسری عکس نورنگار بصورت سالیانه و تحت عنوان «ایران من» و موضوعات متنوع برگزار میشود. ششمین دوره این جشنواره نیز هم اکنون درحال برگزاری و دریافت آثار است و این بار با محوریت بازارهای قدیمی و بازارچههای محلی ایران برپا خواهد شد.
جشنواره نورنگار در نگاه کلی قصد دارد که سطح علاقهمندی عمومی مردم را نسبت به کشور ایران افزایش دهد و همچنین آنها را به هنر عکاسی بیشتر آشنا کند. حمایت از جامعه هنرمندان عکاس از دیگر سیاستهای کلان جشنواره سراسری عکس نورنگار است.
امروزه جشنواره عکس نورنگار نه فقط به عنوان یک رویداد متعارف عکاسی بلکه به عنوان حرکتی فرهنگی، هنری در بین دست اندرکاران و جامعه بزرگ عکاسی ایران شناخته میشود. شاهد این ادعا شرکت هزاران نفر عکاس در دوره های قبلی و ارسال بیش از 40 هزار عکس به دبیرخانه جشنواره بوده است.
در هر دوره با توجه به موضوعات جشنواره، فعالیت های آموزشی نیز از طرف دبیرخانه اجرا می گردد. برگزاری کارگاه های آموزشی و تورهای عکاسی از جمله این فعالیت ها بوده که در این دوره نیز ادامه خواهد داشت.. با توجه به موضوع بخش اصلی جشنواره (بازارهای قدیمی و بازارچه های محلی) ششمین جشنواره عکس نورنگار، تور عکاسی یک روزهای در هشتم آذرماه در شهر قزوین برگزار شد.
جشنواره ششم دارای دو بخش، اصلی و جنبی است که شرح هر یک از این بخشها به شرح زیر است:
بخش اصلی: موضوع بخش اصلی، بازارهای قدیمی و بازارچه های محلی ایران است. (معماری بازارها، حجره ها، غرفه ها، جنب و جوش بازار، داد و ستد، هفته بازارهای محلی، بازارچه های فصلی و غیره) در این بخش حداکثر 8 عکس پذیرفته میشود. هر عکس بایستی دارای عنوان و درج زمان و مکان باشد.
بخش جنبی: موضوع این بخش زندگی روستایی (رسوم و آیین ها، بازی های محلی، معماری، سبک زندگی، صنایع دستی، خانواده روستایی، زراعت و دامپروری، آموزش و پرورش، ...) بوده و بصورت تک عکس (حداکثر 8 قطعه عکس) یا بصورت مجموعه عکس (بین 4 تا 6 قطعه عکس ) پذیرفته میشود. هر شرکت کننده می تواند به دلخواه ترکیبی از یک مجموعه عکس و 8 قطعه تک عکس نیز ارسال نماید. بدیهی است مجموعه عکس ها باید به همراه استیتمنت ارسال شوند. برای اطلاع بیشتر از نحوه نگارش استیتمنت به مقالات آموزشی سایت جشنواره مراجعه نمایید.
برای شرکت در جشنواره عکس نورنگار تا 30 آذر ماه میتوانید در سایت جشنواره ثبت نام کنید و عکس های خود را بارگزاری نمایید.
استیتمنت نویسی و کپشن نویسی هم در استانداردهای عکاسان روز دنیا حرفهای زیادی برای گفتن دارد و با توجه به اینکه پیشتر در موسسه نورنگار کلاسهای استیتمنت نویسی برگزار شده؛ این جشنواره تاکید خاصی روی استیتمنت نویس دارد.
استیتمنت نویسی یا عکسگزاره در عکاسی به متنی گفته میشود که حداکثر 400 کلمه است و در آن خبری از توضیح یا توصیف عکس نیست بلکه چرایی، هدف، مکان و مسائلی از این قبیل از زبان عکاس گفته میشود. کپشن نویسی اما در حدود 100 کلمه است و توصیفی درباره عکس است. افشانی تاکید دارد که عکاسان نباید در نوشتن این متون خودشان را درگیر بیش از حد ادبی بودن کلمات کنند و یک استیتمنت خوب را متنی با زبان ساده و زیبا و برخاسته از دل هنر عکاس میداند.
شایان ذکر است تمامی عکسهای حاضر در رویداد بعدتر در کتاب جشنواره چاپ خواهند شد و این کتاب به شرکتکنندگان نیز اهدا خواهد شد.
جوایز این دوره از جشنواره به شرح زیر است:
- سه نفر در بخش اصلی: هر نفر مبلغ 10 میلیون تومان بن خرید تجهیزات عکاسی
- سه نفر در بخش جنبی: هر نفر مبلغ 6 میلیون تومان بن خرید تجهیزات عکاسی
افشین بختیار، امیرعلی جوادیان، علیرضا کریمی صارمی عضو هیات داوران ششمین جشنواره عکس نورنگار هستند و دبیر این جشنواره مسعود افشانی است. شرکتکنندگان تا ساعت دوازده شب روز شنبه ۳۰ آذر ماه فرصت دارند تا آثار خود را ارسال نمایند و کلیه آثار در دیماه ۹۸ داوری خواهد شد و در همین ماه آیین اهدای جوایز نیز برگزار خواهد شد.
مقررات جشنواره که روابط عمومی این رویداد آنها را منتشر کرده به شرح زیر است و تمامی شرکتکنندگان باید این مقررات را رعایت فرمایند:
- شرکت در این جشنواره برای همگان آزاد و رایگان است و محدودیت سنی ندارد.
- محدوده جغرافیایی عکس ها کشور ایران و ملیت عکاس بدون محدودیت می باشد.
- ارسال عکس های گرفته شده با گوشی موبایل بلامانع است. حداقل رزولوشن عکسهای موبایلی باید از 8 مگاپیکسل کمتر نباشد.
- هر عکاس میتواند در بخش اصلی حداکثر 8 تک عکس و در بخش جنبی نیز 8 تک عکس یا مجموعه عکس (4 تا 6 قطعه عکس) به دبیرخانه جشنواره ارسال کند.
- دریافت آثار تنها از طریق سایت جشنواره به نشانی noornegar.com/festival امکانپذیر است و برای ارسال آثار باید در سایت جشنواره ثبت نام و طبق دستور کار درج شده در سایت عمل کنید.
- دبیرخانهی جشنواره از پذیرش آثار بر روی دیسک یا به هر صورتی غیر از بارگذاری در سایت جشنواره، معذور است.
- عکسها می بایست با فرمت jpeg در اندازهی، ضلع کوچک حداقل 2450 پیکسل و حداکثر حجم فایل 10 مگابایت، بر روی سایت جشنواره بارگذاری شوند. حداقل رزولوشن عکسهای موبایل باید 8 مگاپیکسل باشد.
- ویرایش عکس در حد اصلاح نور و رنگ و کراپ تا آنجایی مجاز است که به اصالت عکس خدشهای وارد نکند. دبیرخانهی جشنواره از پذیرش عکسهای فتومونتاژ، کلاژ، پانوراما، و HDR معذور است.
- عکسهای ارسالی، نباید دارای امضای عکاس، پاسپارتو، حاشیه، تاریخ، واترمارک، لوگو یا هرنشانهی تصویری باشند.
- در صورتی که کیفیت آثار ارسالی برای چاپ در کتاب و نمایشگاه مناسب نباشد، اصل فایل با کیفیت بالاتر درخواست خواهد شد. در صورت عدم ارائهی فایل اصلی، عکس از جشنواره حذف خواهد شد.
عکسها باید دارای عنوان بوده و اطلاعات مربوط به مکان و زمان عکسبرداری در هنگام بارگذاری در سایت جشنواره در قسمت توضیحات درج شوند. - از نظر برگزار کننده، ارسال کنندهی عکس مالک اثر شناخته میشود. هرگونه مسئولیت ناشی از آن و پاسخگویی به پیامدهای حقوقی ناشی از آن با ارسال کنندهی اثر خواهد بود.
- برگزارکننده حق استفاده از عکسهای پذیرفته شده را برای چاپ در کتاب، بروشور، انتشارات و موارد تبلیغاتی مربوط به جشنواره، با ذکر نام عکاس برای خود محفوظ میدارد.
- ارسال آثار به معنای پذیرش تمامی مقررات این جشنواره و تصمیمگیری در مورد مسائل پیشبینی نشده با برگزارکننده است.
- به تمام هنرمندانی که آثارشان به نمایشگاه راه پیدا میکند، گواهی شرکت در جشنواره در دبیرخانهی جشنواره اهدا خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید با تلفن دبیرخانه این رویداد به شماره 7356-021 تماس حاصل فرمایید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.