تله پورت کوانتومی برای اولین بار بین دو تراشه کامپیوتر انجام شد
محققان دانشگاه بریستول و دانشگاه فنی دانمارک برای اولین بار به تله پورت کوانتومی (Quantum teleportation) بین دو تراشه کامپیوتری دست یافتند. پژوهشگران در این آزمایش اطلاعات را از یک تراشه به تراشه دیگر بدون ...
محققان دانشگاه بریستول و دانشگاه فنی دانمارک برای اولین بار به تله پورت کوانتومی (Quantum teleportation) بین دو تراشه کامپیوتری دست یافتند. پژوهشگران در این آزمایش اطلاعات را از یک تراشه به تراشه دیگر بدون اتصال فیزیکی و الکترونیکی آنها ارسال کردند. این دستاورد درب های جدیدی را در حوزه کامپیوترهای کوانتومی و اینترنت کوانتومی باز می کند.
دورنوردی یا تله پورت کوانتومی، به کمک پدیده ای به نام «درهمتنیدگی کوانتومی» (Quantum entanglement) انجام می شود. در این پدیده دو ذره آنقدر در هم گره می خورند که می توانند از فواصل دور با یکدیگر «ارتباط» برقرار کنند.
تغییر خصوصیات یکی از ذرات، خصوصیات ذره دیگر را نیز فارغ از فاصله بین آنها به طور آنی تغییر داده یا به طور خلاصه اطلاعات بین آنها تله پورت می شوند. از لحاظ تئوری محدودیتی در فاصله برای انجام تله پورت کوانتومی وجود ندارد؛ این مساله پیامدهای عجیبی دارد که امثال اینشتین را هم گیج کرده بود.
دانش کنونی ما از فیزیک می گوید هیچ جسمی نمی تواند سریع تر از سرعت نور حرکت کند؛ حالا اما به کمک تله پورت کوانتومی به نظر می رسد این محدودیت برداشته شده است. اینشتین به تله پورت لقب «فعالیت رعب انگیز از فاصله دور» را داده بود.
بهره برداری از تله پورت کوانتومی مزایایی برای بشر داشته و تحقیق جدید این مورد را به واقعیت نزدیک تر کرده است. محققان جفت های فوتون های درهمتنیده را روی تراشه ها ایجاد کرده و سپس اندازه گیری کوانتومی یکی از آنها را انجام دادند. این مشاهده در وضعیت فوتون تغییر ایجاد کرد و سپس این تغییرات به صورت آنی در فوتون شریک که روی تراشه دیگر قرار دارد، اعمال شد.
«Dan Llewellyn»، یکی از نویسندگان این مقاله می گوید:
«ما موفق شدیم پیوند درهم تنیدگی باکیفیتی را بین دو تراشه در آزمایشگاه انجام دهیم. در این آزمایش فوتون های قرار گرفته روی هر تراشه، وضعیت کوانتومی یکسانی را با یکدیگر به اشتراک گذاشتند. هر تراشه، طیفی از عملکردها را با استفاده از درهمتنیدگی نمایش داد که مهم ترین آن، آزمایش تله پورت دو تراشهای بود که در آن وضعیت کوانتومی تکی یک ذره، پس از اندازه گیری کوانتومی بین ذره ها انتقال پیدا کرد. این اندازه گیری از رفتار عجیب فیزیک کوانتوم استفاده می کند که به طور همزمان پیوند درهمتنیدگی را از بین برده و وضعیت ذره را به ذره دیگر موجود در تراشه منتقل می کند.»
محققان ضمن اشاره به موفقیت 91 درصدی تله پورت کوانتومی، عملکردهایی را که برای پردازش کوانتومی اهمیت دارند را نیز انجام دادند، که از جمله آنها می توان به مبادله درهمتنیدگی (Entanglement swapping) اشاره کرد که در آن وضعیت ها بین ذراتی که هرگز از طریق میانجی با یکدیگر ارتباط نداشته اند، جا به جا می شوند. علاوه بر این آنها موفق به درهمتنیدگی حداکثر 4 فوتون با یکدیگر شدند.
محققان یافته های خود را در قالب مقاله در ژورنال Nature Physics منتشر کرده اند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ی کتاب هست به اسم«جهان هولوگرافیک».تو اون کتاب درباره نظریه ای صحبت میشه که تا حدودی میتونه ساز و کار مغز انسان رو توجیه کنه،(اینم بگم تا حالا کسی نتونسته مغز انسان رو با هیچ ساز و کاری توضیح بده).تو ی بخش از کتاب درباره همبستگی ماهوی ذرات توضیح میده،حالا دقیق یادم نیست،توضیح میده،اینکه تو فضای زیر اتمی و کوانتومی ذرات با هم ارتباط خیلی نزدیکی دارن و این فضا که انسان هنوز نتونسته درکش کنه،در واقع یکیه،یعنی تو هر ذره وقتی به ذرات زیر اتمی و فضای کوانتومی اون نگاه میکنیم درواقع داریم یک فضا رو بررسی میکنیم.تو همه ذرات این یک فضای مورد بررسی یکیه!نویسنده کتاب انطور استدلال کرده بود که:وقتی ی ماده و پاد ماده با هم برخورد میکنن،وقتی نابود میشن (درواقع وقتی ب فوتون تبدیل میشن)،زاویه قطبیدگی هردو فوتون ک از هم دور میشن دقیقا یکیه!(زاویه پولاریزاسیون)یعنی ی نوع ارتباط سریعتر از نور بین اونها برقراره!میگفتن اینکه نمیشه!با حرفای انیشتین جور در نمیاد که!نباید چیزی وجود داشته باشه که از نور سریعتر حرکت کنه!و گفتن که باید ارتباط کوانتومی بین اونها وجود داشته باشه،همینطور که تو این پست قشنگ خوندیم،حالا فناوری اونقدر پیشرفت کرده که از این قابلیت استفاده میشه برای علم داده....به امید کشف حقیقت های بیشتر و بهتر❤️
"غرب باعث تباهی انسان خواهد شد."
"همهی مشکلات ما از دانشگاه است."
"به جهنم که مغز ها فرار میکنند. بگذارید این دانشگاه رفته ها بروند. ما این علم و دانش غرب را نمیخواهیم." جماران - آبان 58؛
"اقتصاد مال خر است."
تا اسکلهایی مثل تو برعنداز هستن کا خیالمون تخته. اول امام گفت خطر دانشگاه زیاد است.بعدش گفت خطر حوزه علمیه از دانشگاه هم بیشتر است.یعنی منظورش دانشگاه و حوزه ناکارامد و وابسته هست. هیچوقت هم نگفت اقتصاد مال خر است. اگر سندشو با لینک از کتاب صحیفه نور نیاوردی بی شرفی
وضعیت مملکتم داریم میبینیم بعد 40 سال ساندیس خور.