ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نئون
تکنولوژی

نئون؛ پروژه جاه‌طلبانه و ترسناک سامسونگ برای خلق انسان مصنوعی

یکی از کمپانی‌هایی که بیشترین سر و صدا را در نمایشگاه CES راه انداخته، از دل آزمایشگاه مخصوص سامسونگ به نام استار لب بیرون آمده است. این کمپانی که نئون نام دارد، قصد دارد انسان ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۱۸ دی ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

یکی از کمپانی‌هایی که بیشترین سر و صدا را در نمایشگاه CES راه انداخته، از دل آزمایشگاه مخصوص سامسونگ به نام استار لب بیرون آمده است. این کمپانی که نئون نام دارد، قصد دارد انسان مصنوعی را فراگیر کند. ایده‌ای که این کمپان در سر دارد، هم آینده‌نگرانه و شگفت‌انگیز است و هم گیج‌کننده و ترسناک. بیایید با هم قدم به قلمرو انسان‌های مصنوعی بگذاریم؛ انسان‌هایی که خود را «نئون» می‌نامند.

نئون چیست؟

نئون

به زبان خیلی ساده اگر بگوییم، نئون یک نسخه مصنوعی و مجازی از یک انسان واقعی است. این کمپانی آفریده‌های خود را این گونه توصیف می‌کند:

موجود مجازی که به کمک کامپیوتر خلق شده و مانند یک انسان معمولی است و رفتاری مشابه با دیگر انسان‌ها دارد و می‌تواند هوش و احساسات مخصوص به خود را داشته باشد.

اما نئون‌ها را با دستیار‌های دیجیتالی مانند الکسا و سیری اشتباه نگیرید. بگذارید این گونه بگوییم: انسان‌های مصنوعی این کمپانی را مانند یک نوزاد در نظر بگیرید که باید همه چیز را یاد بگیرند. منتها نه این که از اول اول؛ یعنی یک نئون شباهت بی‌نظیری به یک انسان دارد ولی در عین حال برخلاف ماهیت دیجیتالی خود، شخصیتی مجزا و مخصوص دارد. هر انسان مصنوعی احساسات مربوط به خود را داشته و دیالوگ‌ها و رفتاری مانند یک انسان «واقعی» از خود نشان می‌دهند. خاطرات آن‌ها نیز مخصوص به خودشان است و به مرور زمان، مهارت‌های جدید یاد می‌گیرند.

نئون

اما هر نئون را بهر کاری ساختند. این جمله بدان معناست که نئون‌ها می‌تواند شخصی‌سازی شوند تا مثلا نقش یک معلم، گوینده خبر، پزشک یا هر شغل دیگری که نیازمند حضور یک انسان است را ایفا کنند. البته یکی از مشخصه‌های بارز نئون‌ها این است که شمایلی فیزیکی ندارند؛ حداقل فعلا.

پراناو میستری (Pranav Mistry) مدیرعامل کمپانی نئون، آفریده‌های دیجیتالی خود را این گونه توصیف می‌کند:

آن‌ها موجودات مجازی هستند که ظاهر و رفتاری شبیه ما دارند. این پیوندی بین دنیای ما و دنیای دیجیتالی را در اختیار ما می‌گذارد. می‌توان به قطع گفت که نئون‌ها دستیارهای صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی نیستند.

نئون چگونه کار می‌کند؟

نئون

نیروهای محرکه انسان مصنوعی این کمپانی دو نرم‌افزار اختصاصی این کمپانی هستند. اولین آن‌ها «Core R3» نام دارد که مخفف «واقعیت، زنده و پاسخگو» است (Reality, Realtime, Responsive). این بخش باعث و بانی پاسخ‌دهی سریع و شباهت زیاد نئون‌ها به انسان است. اما نرم‌افزار دوم «Spectra» نام دارد. این نرم‌افزار مسئول هوش، آموزش، احساسات و حافظه آن هاست.

تعامل این دو نرم‌افزار باعث می‌شود تا نئون‌ها بتوانند نسبت به فحاشی‌ها واکنش نشان دهند و حتی نسبت به واکنش‌های خود احساس مسئولیت کنند. میستری نئون‌ها را «گونه جدید» خطاب می‌کند. جالب‌تر اینجاست که نئون‌ها مقیاسی در اندازه یک انسان معمولی دارند و می‌توانید آن‌ها را هر جایی که انسان‌ها هم هستند تصور کنید.

خصوصیت نئون‌ها

نئون

زمانی که از ابعاد و مقیاس انسانی حرف می‌زنیم، منظورمان واقعا ابعاد و مقیاس انسانی است. یعنی اگر شما با یکی از نئون‌ها تماس تصویری برقرار کنید، طوری نمایش داده می شوند که انگار با یک انسان واقعی در حال صحبت هستید. علاوه بر مقیاس، نئون‌ها با شمایل انسانی و کیفیت بسیار بالا ظاهر می‌شوند تا بیش از پیش بر واقعی بودن آن‌ها افزوده شود.

میستری می‌گوید:

در آینده تکنولوژی هولوگرافیک می‌تواند بخشی از پروژه انسان مصنوعی ما باشد، ولی انتظار فیزیکی شدن آن را نداشته باشید. برنامه ما برای نئون این نیست.

نئون‌های اولیه همگی از نسخه‌های انسانی کپی برداری شده‌اند و ظاهر و صدایی مشابه آن‌ها دارند، ولی دقیقا کپی آن‌ها نیستند. این پدیده به جلوگیری از تبدیل شدن آن‌ها به دیپ فیک کمک زیادی خواهد کرد، زیرا هر نئون شخصیت جداگانه خود را دارد. میستری می‌گوید رفتار آن‌ها، ظاهر آن‌ها و نحوه یادگیری نئون‌ها توسط Core R3 خلق می‌شود.

نئون

این تکنولوژی قابلیت این را دارد تا از صفر یک نئون جدید بسازد و به همین دلیل، هر کسی نمی‌تواند نئون خود را شبیه‌سازی کند. میستری می‌گوید این را مانند شناختن یک دوست در نظر بگیرید. زمانی که شما شخص جدیدی را می‌بینید و با او دوست می‌شوید، او را از اول و مطابق میل خودتان نمی‌سازید. نئون‌ها هم دقیقا همین شکلی هستند و اینگونه نیست که شرکتی بگوید نئون را با این شکل و شمایل می‌خواهم.

برای مثال اگر بانکی بگوید من مسئولی می‌خواهم که اسپانیایی زبان باشد، تنها نئونی تحویل می‌گیرد که اسپانیایی حرف بزند و نمی‌تواند ظاهر او را تغییر دهد. بر اساس گفته‌های میستری، اگر شما شخصی را استخدام می‌کنید، نمی‌توانید ظاهر آن را نیز تغییر دهد.

تعاملات نئون‌ها

نئون

نئون توسط هوش مصنوعی کنترل می‌شود و به همین دلیل، همواره در حال یادگیری و ساختن خاطرات هستند. آن‌ها در حال یادگیری هستند تا به انسان‌ها بیشتر شبیه شوند و این آموزه‌ها را با سیستم مرکزی خود یا همان «Core R3» به اشتراک می‌گذارند. اما این تعاملات خصوص باقی می‌ماند و فقط مختص به شما و نئون است. میستری می‌گوید:

آن‌ها خصیصه‌های شما را پایش می‌کنند و از شما یاد می‌گیرند، اما این‌ها داده‌هایی نیستند که نئون را توسعه می‌دهند. آن‌ها از نحوه حرف زدن، رفتار کردن و حتی خندیدن انسان‌ها یاد می‌گیرند و در اصل این داده‌هایی است که به سیستم «Core R3» منتقل می‌شود تا نسخه بهتری از آن را بسازد. اما هر تعاملی که بین شما و نئون رخ دهد، خارج از دسترس دیگران است.

ویژگی جالب دیگر نئون این است که مانند هر انسانی، خاطرات تعامل آن‌ها با شما، تنها مخصوص به همان نئون است. اگر با یک نئون جدید تعامل کنید، نمی‌توانید خاطرات قبلی را به آن منتقل کنید. این گونه نیست که ادامه روابط خود را با یک نئون جدید از سر بگیرید. درست مانند انسان‌ها که اگر با شخص جدیدی آشنا می‌شوید، باید از صفر شروع کنید.

نئون

نئون‌ها البته دستیار هوشمند نیستند و مانند الکسا و آمازون همه چیز را نمی‌دانند. آن‌ها می‌توانند از اینترنت داده‌ها را جمع‌آوری کنند ولی همان قدر طول می‌کشد که برای یک انسان معمولی طول خواهد کشید. با این حال میستری می‌گوید که هر نئون می‌تواند در یک زمینه مشخص حرفه‌ای شود. مثلا می‌توانید یک نئون داشته باشید که به شما یوگا یاد بدهد؛ یا نئون دیگری می‌تواند به شما در صحبت به زبان اسپانیایی کمک کند تا در مادرید به مشکل بر نخورید. میستری توضیح می‌دهد:

نئون‌ها همه چیز را نمی‌دانند. آن‌ها هم مانند انسان‌ها یاد می‌گیرند. آن‌ها کامل نیستند چون انسان‌ها کامل نیستند و این چیزی است که آن‌ها را انسان می‌کند.

چگونه نئون خود را داشته باشیم؟

نئون

میستری تاکید دارد که نئون‌ها فروشی نیستند. در عوض شما باید اشتراک آن‌ها را تهیه کنید و کسب و کارها می‌توانند آن‌ها را استخدام کنند تا مثلا در یک بانک، مشتری‌ها را راهنمایی کنند. سیستم «Core R3» نیز فروشی نیست و کمپانی نئون تکنولوژی خود را در اختیار دیگران قرار نخواهد داد. همچنین اگر با نئون خود بدرفتاری کنید، او مانند یک انسان واقعی در شرایط مشابه پاسخ شما را می‌دهد.

این کمپانی نئون را طوری طراحی نمی‌کند که همیشه صبور و خوش برخورد باشند. میستری می‌گوید:

اگر شما یک نئون را ناراحت یا عصبانی کنید، ما از شما می‌خواهیم که رفتار خود را تغییر دهید و رفتار خود را جبران کنید. این کار زمان‌بر خواهد بود.

با تمام این اوصاف باید بگوییم که پروژه نئون هنوز در مراحل ابتدایی توسعه خود قرار داشته و در حال حاضر تنها بخش «Core R3» آن کار می‌کند و بخش «Spectra» آن هنوز جای کار بیشتری دارد تا نئون‌ها بتوانند احساسات را نیز نشان دهند.

در کل اگر احساس می‌کنید هنوز نتوانسته‌اید نئون را آن طور که باید و شاید درک کنید، پیشنهاد می‌کنیم فیلم بلید رانر را تماشا کنید و به شخصیت «JOI» دقت کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • ehsan khalilpour
    ehsan khalilpour | ۱۹ دی ۱۳۹۸

    خیلی خوب و عالیه... حالا من اولش فکر کردم یه نسخه فیزیکی مثلا از خود من تهیه میشه که میتونم کنترلش کنم و در سیاره دیگه ای کنترل اون نسخه ی دیگه ام رو بر عهده بگیرم...
    اینطوری شرایط زندگی رو خود انسان ها برای نسل بعد در سیاره ای دیگر فراهم کنن...
    ولی در کل من موافق این پروژه ام

  • Alireza.Aziz
    Alireza.Aziz | ۱۹ دی ۱۳۹۸

    تو فیلم من ربات هستم با بازی ویل اسمیت یه چیزی بود مثل ویدیو پرژکتور که دکتر ربات هارو ظاهر کرد رو هوا مثل آدم ولی سه بعدی نبود اگه نئون هم اینجوری بشه ولی با کیفیت و سه بعدی خوبه مثلا زیر دستگاهش چرخم داشته باشه که بتونه حرکت کنه تو خونه یا شرکت

  • mohamad.sh۹۶
    mohamad.sh۹۶ | ۱۹ دی ۱۳۹۸

    چیزی که تو بلید رانر بود 2149 بود
    اما تا 20ساله آینده خواهيم دید چه سرعتی بگیره این TeQ

  • porsesh
    porsesh | ۱۹ دی ۱۳۹۸

    حدود ۱۰ سال پیش به یکی از دوستانم گفتم کمتر از ۲۵ سال آینده میمیشه با هوش مصنوعی و سایر فناوری‌ها انسان مجازی خلق کرد که حداقل در محیط خانه بصورت تصویری ظاهر بشه و بر اساس داده‌های اولیه و خودیادگیری بتونه با ما تعامل داشته باشه. یا مثلا موقعی که یکی از عزیزان رو از دست می‌دیم و دل‌مون براش تنگ میشه بتونیم ظاهرش کنیم و باهاش حرف بزنیم و ... / حالا کم‌کم داره شکل می‌گیره...

  • محمدعلی
    محمدعلی | ۱۸ دی ۱۳۹۸

    ?

مطالب پیشنهادی