ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس
تکنولوژی

کشف قارچ عجیبی در چرنوبیل که از تشعشعات رادیواکتیو تغذیه می‌کند

دانشمندان نوعی قارچ پیدا کرده‌اند که در راکتور منحوس چرنوبیل رشد کرده و می‌تواند تشعشعات رادیو اکتیو را جذب کند. البته این اولین بار نیست که دانشمندان قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس را کشف کرده‌اند و مشاهدات اولیه ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۳:۳۰

دانشمندان نوعی قارچ پیدا کرده‌اند که در راکتور منحوس چرنوبیل رشد کرده و می‌تواند تشعشعات رادیو اکتیو را جذب کند. البته این اولین بار نیست که دانشمندان قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس را کشف کرده‌اند و مشاهدات اولیه آن به سال ۱۹۹۱ و پنج سال پس از فاجعه چرنوبیل بر می‌گردد. دانشمندان قرار است از این قارچ در فضا و به عنوان سپر حفاظتی در مقابله با تشعشعات بهره ببرند.

قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس چند وقتی است که شناخته شده و اولین برخورد انسان با آن مربوط به دهه ۱۸۹۰ می‌شود. در صورتی که این قارچ توسط انسان‌هایی با سیستم ایمنی ضعیف استنشاق شود، می‌تواند عواقب فاجعه‌باری داشته باشد و موجب شیوع بیماری کریپتوکوزیس شود. با این حال به نظر می‌رسد که این قارچ، مزیت‌هایی نیز دارد. برای مثال داخل قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس، میزان زیادی ملانین وجود دارد؛ یعنی رنگ‌دانه‌ای که پوست انسان را تیره‌تر می‌کند. این ملانین تشعشعات رادیو اکتیو را جذب گرده و آن‌ها را به واکنشی شیمیایی تبدیل می‌کند.

قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس

مکانیزم قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس دقیقا مانند سیستم فتوسنتز گیاهان است که در آن، کربن دی‌اکسید به اکسیژن و گلوکز تبدیل می‌شود. مکانیزم تبدیل تشعشعات رادیو اکتیو به مواد شیمیایی این قارچ، رادیوسنتز نام دارد. دانشمندان قصد دارند از این مکانیزم استفاده کرده و به کمک آن از فضانوردان در مقابل تشعشعات فضایی حفاظت کنند. محققین ناسا به دنبال راه‌حل‌هایی هستند که ملانین موجود در قارچ کریپتوکوکوس نئوفورمانس را استخراج کنند و از آن در روشی مقرون به صرفه به عنوان ضد آفتاب فضایی بهره ببرند.

در آبان امسال دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز، ملانینی به فضا فرستادند که از این قارچ استخراج شده بود. هدف آن‌ها بررسی اثرات آن در مقابله با تشعشعات فضایی عنوان شده است. محقق اصلی این تحقیقات و پروفسور دانشگاه جانز هاپکینز به نام رادامس کوردرو (Radamés J.B. Cordero) می‌گوید:

ما می‌دانیم که تشعشعات فضایی و آسیب‌های آن چقدر خطرناک است. اگر شما ماده‌ای داشته باشید که به عنوان یک سپر حفاظتی در مقابل تشعشعات عمل کند، نه تنها می‌تواند انسان‌ها و تجهیزات را در فضا حفاظت کند بلکه می‌تواند به درد مردم ساکن در زمین نیز بخورد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • GHAEM
    GHAEM | ۲۵ بهمن ۱۳۹۸

    ایول خیلی خوب اینجوری میشه از شر زباله های هسته ای هم خلاص شد

  • آریا
    آریا | ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

    فکر کن یکی اون قارچ رو بخوره ? ?

  • همان
    همان | ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

    خوب چرا تو مناطق آلوده مثل رآکتور خراب شده ژاپن پرورش نمیدن؟

    • GHAEM
      GHAEM | ۲۵ بهمن ۱۳۹۸

      منظورشون همینه دیگه وقتی میگه به درد ساکنین زمین هم میخوره

  • FRTN
    FRTN | ۱۹ بهمن ۱۳۹۸

    عالی بود. من اصلا همچین چیزی حتا به گوشم هم نخورده بود. مرسی.

مطالب پیشنهادی