ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مبدع کپی پیست
تکنولوژی

«لری تسلر»، مبدع دستورات Cut ،Copy و Paste درگذشت

لری تسلر از مهندسان برجسته اپل در سال های ابتدایی و مبدع دستورات Cut ،Copy و Paste، در سن ۷۴ سالگی درگذشت. این متخصص برجسته جدای از اپل در آمازون، یاهو و زیراکس نیز سابقه ...

یونس مرادی
نوشته شده توسط یونس مرادی | ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | ۲۳:۵۹

لری تسلر از مهندسان برجسته اپل در سال های ابتدایی و مبدع دستورات Cut ،Copy و Paste، در سن ۷۴ سالگی درگذشت. این متخصص برجسته جدای از اپل در آمازون، یاهو و زیراکس نیز سابقه فعالیت داشت.

«لری تسلر» (Larry Tesler)، زاده آپریل ۱۹۴۵ در سن ۱۶ سالگی برای تحصیل در رشته علوم کامپیوتر راهی «دانشگاه استنفورد» شد. وی ابتدا به استخدام بخش تحقیق توسعه زیراکس درآمد و در همان سال‌های ابتدایی با همکاری «تیم مت» دستورات گرافیکی Cut ،Copy و Paste را ابداع کرد که تا همین امروز هم جزء کاربردی ترین ابزارها در کامپیوتر و گوشی به شمار می روند.

قرار گرفتن تحت تاثیر شخصیت استیو جابز باعث شد وی در ۱۹۸۰ راهی اپل شود. تسلر درباره کاراکتر جابز و احاطه وی به موضوعات مختلف گفته بود:

«ما صرفا ذهنی منطقی داشتیم اما استیو از بازاریابی، توزیع، امور مالی و هر چیز دیگری که به کسب و کار ربط داشت، سر در می آورد.»

تسلر عضوی از گروه سه نفره ای بود که طی جلسه ای با استیو جابز مفهوم رابط کاربری گرافیکی را به او معرفی کردند. آنها با توضیح مزایای این نوع رابط نظر جابز را به آن جلب کردند که در نهایت با معرفی کامپیوترهای لیزا و مکینتاش در اختیار کاربران قرار گرفت.

مبدع کپی پیست

این متخصص کامپیوتر در سال ۱۹۸۵ با اضافه کردن افزونه های شئ‌گرا به زبان برنامه نویسی پاسکال، نسخه جدیدی با عنوان «پاسکال ابجکت» را ابداع کرد. تسلر همچنین در توسعه «مک اپ»، یکی از اولین کتابخانه های توسعه برنامه نیز نقش ایفا کرد که در نهایت همراه با پاسکال ابجکت به بخشی از محصولات اپل تبدیل شدند.

لری تسلر طی ۱۷ سال کار در این شرکت سمت هایی نظیر معاونت بخش های AppleNet و «گروه فناوری پیشرفته» این شرکت را تجربه کرد. تسلر در توسعه محصولات مختلفی از کامپیوتر شخصی «لیزا» گرفته تا دستار شخصی «نیوتون» نیز نقش مهمی ایفا کرد.

این متخصص در ۱۹۹۷ از اپل جدا شده و مدتی در آمازون به عنوان مدیر ارشد مشغول به کار شد. وی سپس به «گروه طراحی و تجربه کاربری» یاهو پیوست اما از آن دوران خاطرات خوبی نداشت چرا که شاهد فقدان تمرکز و محصولات متعددی بود که هر یک بر سر بودجه با هم رقابت کرده و جو آزار دهنده ای ایجاد کرده بودند. لری تسلر در سال های پایانی خود به عنوان مشاور فناوری مشغول به کار بود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • مسعود
    مسعود | ۱ اسفند ۱۳۹۸

    خدا بیامرزتش تا ابد از ابداعش استفاده میشه

    • amink69
      amink69 | ۱ اسفند ۱۳۹۸

      مخصوصا دانشجو های ایرانی !

مطالب پیشنهادی