تولید آنتی بیوتیک به کمک هوش مصنوعی برای اولین بار
استفاده از آنتی بیوتیک یکی از روشهای موثر در از بین بردن بیماریهای باکتریایی است. در این بین اما برخی از باکتریها به مرور زمان نسبت به داروها مقاوم شدهاند و دیگر نمیتوان به کمک ...
استفاده از آنتی بیوتیک یکی از روشهای موثر در از بین بردن بیماریهای باکتریایی است. در این بین اما برخی از باکتریها به مرور زمان نسبت به داروها مقاوم شدهاند و دیگر نمیتوان به کمک آنها بیماریها را درمان کرد. اخیرا گروهی از دانشمندان دانشگاه MIT تواسنتهاند به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، آنتی بیوتیکی بسازند که ۲ مورد از ۳ باکتری مقاوم مشهور را از بین میبرد.
این دارو به کمک یادگیری ماشین و هوش مصنوعی ساخته شده است. محققین دانشگاه MIT توانستهاند به کمک داروهای جدید، ۲ مورد از ۳ باکتری مقاوم که بنا بر نامگذاری سازمان جهانی بهداشت، «حیاتی» هستند را از بین ببرد. رجینا بارزیلای (Regina Barzilay) یکی از محققین این پژوهش میگوید:
از منظر کشف آنتی بیوتیک، میتوانیم بگوییم که برای اولین بار در جهان این اتفاق افتاده است.
دیگر محققین این پروژه عقیده دارند که آنتی بیوتیک کشف شده توسط هوش مصنوعی، قویترین آنتی بیوتیک موجود بوده و میتواند طیف گستردهای از باکتریهای مقاوم به دارو را از بین ببرد. روش کار این هوش مصنوعی نیز در نوع خودش جالب است. محققین الگوریتمی را توسعه دادهاند که در ابتدا نوعی مولکولهای از بین برنده باکتری را پیدا میکند، سپس ۶ هزار ترکیبی که هم اکنون برای درمان بیماریها استفاده میشود را بررسی کرده و در عرض چند ساعت، ترکیب آنتی بیوتیک جدیدی را تولید میکند.
بر اساس گفته محققین، اگر این روش پیدا نمیشد، تا سال ۲۰۵۰ با مقاوم شدن باکتریها، سالانه جان بیش از ۱۰ میلیون انسان گرفته میشد. همچنین از آنجایی که این فرایند در کامپیوتر رخ میدهد، به هزینه و زمان کمتری نیاز دارد. گام بعدی توسعه این هوش مصنوعی، تولید و توسعه الگوریتم برای پیدا کردن انتخابی آنتی بیوتیک برای باکتریها نایابتر است. در نهایات آنها علاقه دارند که از ابتدا برای تمامی باکتریهای موجود، آنتی بیوتیک مخصوص تولید کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.