اپلیکیشن «سامانه مقابله با کرونا» به دلایل نامشخص از گوگل پلی حذف شد
گوگل پلی اپلیکیشنی که هفته گذشته از سوی وزارت بهداشت ایران منتشر شده بود را از پلتفرم خود حذف کرد. این اپلیکیشن که با نام «سامانه مقابله با کرونا» (AC19) عرضه شده بود، قرار بود ...
گوگل پلی اپلیکیشنی که هفته گذشته از سوی وزارت بهداشت ایران منتشر شده بود را از پلتفرم خود حذف کرد. این اپلیکیشن که با نام «سامانه مقابله با کرونا» (AC19) عرضه شده بود، قرار بود به کاربران کمک کند تا علائم کرونا را تشخیص دهند تا اگر واقعاً نیاز است به مراکز درمانی مراجعه کنند، چرا که حضور بیدلیل در این مراکز، احتمال ابتلا به آن را افزایش میدهد.
اما در حالی که اکنون ایران در حال سپری کردن بزرگترین بحران سلامت در چند دهه اخیر خود است، همه چیز طبق برنامه پیش نرفت و برخی کاربران ایرانی خارج از کشور، این اپلیکیشن را متهم به «جاسوسی» از کاربران و آنها را تشویق به حذف آن کردند. استدلال برای این ادعا نیز، دسترسیهای این اپلیکیشن مثل دسترسی به موقعیت جغرافیایی (در لحظه) و شماره تماس کاربر کاربر ذکر شده بود.
البته ظاهراً نشانههایی نیز وجود داشته است که سازنده این اپلیکیشن، همان شرکتی بوده است که «هاتگرام» و «تلگرام طلایی» را نیز توسعه داده؛ شرکتی که گوگل قبلاً اپلیکیشنهایش را از فروشگاه پلی حذف کرده است، هرچند این ادعا به شکل رسمی تایید یا تکذیب نشده است.
با این حال تمام این اتفاقات در حالی رخ داد که وزارت بهداشت، رسماً در پیامکی از کاربران درخواست کرده بود تا این اپلیکیشن را نصب کنند. هدف وزارت بهداشت، سنجش تعداد کاربرانی است که علائم ویروس کرونا را در کشور دارند.
در این میان وبسایت ZDNet، از «لوکاس استفانکو»، یک محقق بدافزارهای اندرویدی در شرکت «ESET» درخواست کرده تا این اپلیکیشن را برای داشتن رفتارهای مخرب یا جاسوسی بررسی کند. استفانکو در همین رابطه گفته است:
«بر اساس تحلیل فایل APK این اپلیکیشن، این نرم افزار یک تروجان مخرب یا اپلیکیشن جاسوسی نیست.»
در این میان سخنگوی گوگل حاضر به اظهار نظر در رابطه با چرایی حذف این اپلیکیشن نشده است. هرچند ZDNet اعلام میکند که یک منبع آگاه گفته حذف اپلیکیشن صرفاً به این دلیل بوده که ادعاهایی در رابطه مشکوک بودن اپلیکیشن وجود داشته است.
اگرچه به نظر میرسد گوگل این اپلیکیشن را بدون بررسی لازم و صرفاً بر اساس شایعات موجود حذف کرده است، اما کاربران همچنان از طریق پلتفرم کافه بازار به آن دسترسی دارند. آمارهای بازار نیز نشان از آن دارد که اکنون ۱ میلیون نصب فعال برای این اپلیکیشن وجود دارد.
عصر دیروز نیز «محمدجواد آذری جهرمی»، وزیر ارتباطات با دعوت از شهروندان برای ماندن در خانه، اعلام کرد که از دادهکاوی اطلاعات ۳ میلیون کاربر اپلیکیشن سامانه مقابله با کرونا، نقشه میزان خطر احتمال ابتلا به کرونا در مناطق تهران به دست آمده است که میتوانید آن را در تصویر فوق مشاهده کنید.
این اولین باری بود که پس از انتشار این اپلیکیشن، بخشی از دادههای آن اگرچه به شکلی محدود به خود کاربران برمیگشت تا بتوانند تصمیم دقیقتری در این زمان بحرانی بگیرند. باید دید استفادههای بعدی که از دادههای کاربران سامانه مقابله با کرونا خواهد شد، چه خواهد بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
دوستانی که از زیر زمین و آسمون دلیل واسه حمایت از هرچی دشمن با جامعه نرم افزاری ایرانه جور می کنن، بفرمایین تولیده توجیح کنین واسه اینیکی حرکت بامرامانه از گوگل.
دقیقا مثل آقای EHREZ!
فکر کنم دسترسی به مکان و شماره تلفن برای اینه که مبتلایان به کرونا رو زودتر شناسایی کنند همچنین از نقشه ای که وزیر منتشر کرده مشخصه که بر اساس مکان کاربران پراکندگی ویروس رو تشخیص دادند
وقتی میخوان از فرصت سو استفاده کنن و هر جور شده از ملت جاسوسی کنن همین میشه دیگه. فکر کردن باقی دنیا وامیستن نگاه میکنن اینا هر غلطی دلشون میخواد انجام بدن!