برای اولین بار به رسانههای اینترنتی مجوز «پخش زنده» داده میشود
«سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی» (ساترا) که زیرمجموعهی صداوسیما است، اعلام میکند که برای اولین بار در کشور، به رسانهها در فضای مجازی مجوز «پخش زنده» میدهد. بر اساس دستورالعمل ...
«سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی» (ساترا) که زیرمجموعهی صداوسیما است، اعلام میکند که برای اولین بار در کشور، به رسانهها در فضای مجازی مجوز «پخش زنده» میدهد. بر اساس دستورالعمل البته، این پخش زنده باید تاخیری ۳۰ ثانیهای (به جز در موضوعات آموزشی) داشته باشد.
ساترا اعلام کرده است که با درک شرایط فوقالعاده کشور، برای اولین و به صورت محدود، این مجوز را به متقاضیانی خواهد داد که قبلاً، از این سازمان مجوز فعالیت (رسانه صوت و تصویر فراگیر) را دریافت کردهاند.
پیشتر و در دی ماه، چندین رسانه صوت و تصویر مطرح مانند آپارات، فیلیمو، نماوا، بخش ویدیویی کافه بازار و چندین وبسایت دانلود، از سازمان ساترا مجوز فعالیت دریافت کرده بودند. حال این سازمان، برای مجوزی تحت عنوان «اجتماعات مجازی زنده»، دستورالعملی را منتشر کرده است که میتوانید متن کامل آن را از اینجا دانلود کنید. اما در ادامه، مهمترین بخشهای این دستورالعمل را با هم مرور میکنیم.
در بخش شرایط عمومی این دستورالعمل، ذکر شده است که رسانه باید ساز و کاری ایجاد کند که اجازه تشخیص در لحظه تخلف در پخش زنده و قطع قوری آن بنا به تشخیص مدیر رسانه یا اعلام ساترا وجود داشته باشد. بخش مهمتر این دستورالعمل مربوط به جایی است که ساترا میگوید پخش زنده حداقل باید با تاخیری ۳۰ ثانیهای همراه باشد. البته برنامههای تحصیلی و آموزشی از این بند مستثنی هستند.
از سوی دیگر ساترا میگوید که رسانه باید ۲۴ ساعت پیش از ارائه دسترسی پخش زنده به کاربرانش، جدول پخش در کنار مجوزهای مربوطه را از کاربر دریافت کرده و آن را اطلاع رسانی کند. همچنین گفته شده که رسانه مجاز مکلف به دارا بودن سامانه ارتباط مستقیم با کاربر پخش زنده برای تذکر و هشدار راجع به تخلفات وی در حین پخش زنده است.
بخش دیگر این دستورالعمل در رابطه با «برنامههای تحصیلی آموزشی» است. در این بخش، ساترا میگوید رسانه ملزم به ایجاد سازوکاری است تا تعداد مشاهده کننده همزمان هر پخش زنده آموزشی، از ۵۰۰ نفر تجاوز نکند.
قسمت دیگر دستورالعمل به «برنامههای کنسرت موسیقی و تئاتر» میپردازد. به گفته ساترا، رسانه نمیتواند در پخش زنده کنسرت و تئاتر قابلیت تعاملی ایجاد و بهکارگیری نماید. از سوی دیگر مشاهدهکنندگان این برنامهها نیز نباید از ۵ هزار نفر بیشتر شوند.
بخش دیگر دستورالعمل هم به «برنامههای هیئتها و سخنرانیهای مذهبی و دوربین ثابت بقاع متبرکه» برمیگردد. ساترا در این رابطه میگوید که رسانه موظف است بیست و چهار ساعت پیش از اعطای دسترسی پخش زنده هیئتها و سخنرانیهای مذهبی به کاربر، جدول پخش هیئتهای مذهبی را از کاربر دریافت و به تایید ساترا برساند. این دستورالعمل همچنین گفته است که رسانه نمیتواند در برنامههای هیئتها و سخنرانیهای مذهبی و دوربین ثابت بقاع متبرکه قابلیت «تعاملی» ایجاد و بهکارگیری نماید. از سوی دیگر تعداد مشاهدهکنندگان به شکل همزمان نباید بیشتر از ۵ هزار نفر باشد.
ساترا همچنین در بخش پایانی دستورالعمل اعلام کرده که بر حسن اجرای این دستورالعمل نظارت کرده و با متخلفان برخورد خواهد کرد. نکته دیگر اینکه این مجوز از زمان صدور، تا ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ اعتبار خواهد داشت.
زمان به پایان رسیدن این مجوز، این فرضیه را به وجود میآورد که احتمالا ساترا میخواهد در آینده مجوزی با دستورالعملی جامعتر را برای ارائه قابلیت پخش زنده ارائه کند. اکنون باید دید رویکرد آپارات که از مدتها پیش قابلیت پخش زنده را ارائه داده بود و همچنین کاربرانی که با یک کلیک در حساب اینستاگرام خود پخش زنده دارند، چه خواهد بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اینها هم دلشون خوشه ملت از اینستاگرام استفاده میکنند . کسی از پلتفرم های داخلی استفاده نمیکنه که تن به مجوز و محدودیتهای اینها بده
فقط اخرش، با یک کلیک در اینستاگرام کاربرانی ک پخش زنده دارند.....چ مجوز مسخره ای من فکر میکردم این مجوز نمخاد
بعد اگه تعداد کاربر شد 5001 نفر مثلا میخوان پخش زنده رو قطع کنن؟ یا مثلا قبل پخش محدودیت ورود میذارن؟ خب وقتی تاخیر 30 ثانیه هست دیگه محدودیت چه مرضیه؟ اصلا چرا میخواید چنین مجوز مضحکی بدید؟ که بگید مثلا ما آزادی بیان داریم مجوز پخش زنده میدیم؟ حتما پس فردا هم میخوان بگن اینستا هم باید برای ادامه فعالیت در ایران این مجوزو بگیره. واقعا کل سیستم مدیریتی کشور داره با یه سری جلبک مغز اداره میشه.