ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی بلاکچین
تکنولوژی

تکنولوژی بلاک چین چگونه می‌تواند به تامین‌‌کنندگان درگیر پاندمی کرونا کمک کند؟

شیوع گسترده و غیر قابل مهار ویروس کرونا باعث شده تا بسیاری از کارخانه‌ها و زنجیره‌های تامین تعطیل شوند. برای برطرف کردن این مشکل راه‌حل‌های بسیاری ارائه شده، اما یکی از این راه‌حل‌ها بیش از ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۲۰ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۵:۰۰

شیوع گسترده و غیر قابل مهار ویروس کرونا باعث شده تا بسیاری از کارخانه‌ها و زنجیره‌های تامین تعطیل شوند. برای برطرف کردن این مشکل راه‌حل‌های بسیاری ارائه شده، اما یکی از این راه‌حل‌ها بیش از بقیه توجه انجمن جهانی اقتصادی را به خود جلب کرده است: تکنولوژی بلاک چین.

در پی قرنطینه شهروندان و بسته شدن مرزها توسط دولت‌ها، سفرهای هوایی هم کاهش بی‌سابقه‌ای داشته و در اکثر نقاط دنیا عملا متوقف شده است. این کار منجر به مختل شدن فرایند‌های کسب و کارها شده که خود نظارت کارفرمایان بر تامین‌کنندگان را مشکل و غیر ممکن کرده است. می‌توان گفت در شرایط عادی نیز نبود شفافیت کافی، نظارت بر زنجیره‌های تامین را مشکل می‌کند.

در نتیجه وجود شفافیت در دوران بحرانی مانند آنچه که اکنون با آن طرف هستیم، به امری مهم و حیاتی تبدیل می‌شود و به کسب و کارها اجازه می‌دهد در صورت بروز مشکل، به سرعت به دنبال تامین‌کننده جدیدی بروند. یکی دیگر از مشکلاتی که اکنون با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، وابستگی بیش از حد تجارت به فرایند‌های اداری موسوم به کاعذبازی است.

تکنولوژی بلاک چین

از این فرایند‌ها می‌توان به بارنامه‌ها، اخطاریه‌های کتبی و کپی‌های کاغذی لیست بسته‌بندی‌ها اشاره کرد که توسط هر سیستم حمل و نقلی صادر می‌شود. به همین دلیل است که شرایطی مانند اکنون (پاندمی) این فرایند‌ها را به شدت مختل می‌کند. با این حال برای مدت‌ها تکنولوژی بلاک چین به عنوان یکی از معضلات تامین‌کنندگان به حساب می‌آمد، زیرا آن‌ها معتقدند این داده‌ها توسط کارفرمایان به صورت دیجیتالی به اشتراک گذاشته می‌شوند.

این مشکلات به قدری نبود که تامین‌کنندگان را مجاب به ترک روش‌های قدیمی کاغذی کند و متقابلا آن‌ها هیج علاقه‌ای به اشتراک‌گذاری جزئیات فعالیت‌ها، قیمت‌گذاری‌ها و منابع خود با مشتری‌ها و کارفرمایان نداشتند. در نتیجه می‌توان گفت که علت تعلل آن‌ها برای مهاجرت به سیستم‌ها دیجیتالی نیز همین است. با این وجود، هر ارتباط دیجیتالی تنها بین دو نفر صورت خواهد گرفت و این می‌تواند به برگ برنده‌ای برای کارفرمایان تبدیل شود.

به کمک همین محدودیت در ارتباط دیجیتالی، کارفرمایان می‌توانند کنترل کنند که چه شخصی تحت چه شرایطی، چه داده‌هایی را مشاهده کند. این ویژگی باعث می‌شود تامین‌کنندگان به شرکت در جنبش شفافیت دیجیتالی ترغیب شوند. همچنین کارفرمایان می‌توانند به ازای داده‌های ارزشمندی که جزو فعالیت‌های روزانه تامین‌کنندگان است، مبلغی را پرداخت کنند.

در حال حاضر این کار بین برخی از کارفرمایان و تامین‌کنندگان اصلی آن‌ها رخ می‌دهد. در صورتی که تکنولوژی بلاک چین می‌توان این ارتباط را گسترش دهد و آن را میان تامین‌کنندگان بیشتری در جریان بیندازد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی