ناسا از کشف سیاره فراخورشیدی جدید با شباهت زیاد به زمین خبر داد
روز گذشته ناسا از کشف یک سیاره فراخورشیدی مشابه به زمین در دیتای قدیمی مخابره شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر خبر داد. همانطور که پیشتر در خبرها خواندید سوخت تلسکوپ کپلر در سال ۲۰۱۸ تمام ...
روز گذشته ناسا از کشف یک سیاره فراخورشیدی مشابه به زمین در دیتای قدیمی مخابره شده توسط تلسکوپ فضایی کپلر خبر داد. همانطور که پیشتر در خبرها خواندید سوخت تلسکوپ کپلر در سال ۲۰۱۸ تمام شد و از کار افتاد اما دانشمندان حالا مشغول بررسی دیتای مربوط به مشاهدات این تلسکوپ از سیارات فراخورشیدی هستند و در بررسی هایشان به یک سیاره فراخورشیدی جدید برخوردند.
این اگزوپلنت که کپلر 1649c نام دارد در فاصله ۳۰۰ سال نوری از زمین قرار گرفته است و به گفته مقامات ناسا در میان هزاران سیاره فراخورشیدی کشف شده توسط کپلر بیشترین شباهت را از نظر ابعاد و متوسط دما به زمین دارد. از طرف دیگر این سیاره در محدوده قابل سکونت ستاره خود قرار گرفته؛ ناحیه ای که امکان وجود آب به شکل مایع در سطح سیاره وجود دارد.
اگزوپلنت جدید اندکی از زمین بزرگ تر است و ۷۵ درصد مقدار نور دریافتی زمین از خورشید را دارد؛ این یعنی کپلر 1649c از نظر دمایی در سطحی تقریبا برابر با زمین قرار می گیرد.
این سیاره فراخورشیدی گرچه به خاطر مشخصاتش بسیار امیدبخش به نظر می آید اما کشف آن لزوما به معنای پیدا شدن زمین دوم نیست.
کپلر 1649c در مدار پیرامونی یک کوتوله سرخ قرار دارد؛ ستاره ای که به گفته ناسا به خاطر زبانه های آتشی که در سطحش وجود دارد محیط اگزوپلنت کشف شده را به فضایی چالش برانگیز برای زندگی بدل می کند. سازمان فضایی آمریکا همچنین خاطرنشان کرده که جو این اگزوپلنت همچنان ناشناخته است و این احتمال وجود دارد که محاسبات صورت گرفته در مورد ابعاد آن اشتباه از آب در بیایند.
تیم تحقیقات بین المللی که این سیاره فراخورشیدی را کشف کرده پیشتر مقاله ای را در نشریه اخترشناسی آمریکا در این رابطه منتشر کرد.
اندرو وندربرگ مولف ارشد این مقاله از دانشگاه تگزاس آستن در این باره گفت:
از آنجا که کوتوله های سرخ در هر نقطه ای پیرامون کهکشان راه شیری پیدا می شوند و به خاطر وجود سیارات کوچک و احتمالا قابل سکونت صخره ای پیرامون آنها، شانس آنکه یکی از این سیارات تفاوت چندانی با زمین نداشته باشد بسیار بالاست.
ما هنوز نمی دانیم که آیا در میان سیارات فراخورشیدی کشف شده توسط کپلر سیاره دیگری شبیه به زمین وجود دارد یا خیر اما کشف کپلر 1649c امیدها برای پیدا کردن حیات خارج از منظومه خورشیدی را تقویت می کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
%100 میلیون ها سیاره و ستاره شبیه خورشید و زمین هست. سوال اینجاست که چطور و با چه سرعتی سریع تر سفر کرد
وقتی بحث بین ستاره ایی پیش میاد هدف از سفر ما نیستیم و نوع بشر هست... سازه ها از طریق ربات ها و ماهواره ها حمل میشن و همچنین نیاز به انتقال انسان زنده نیست...