ایجاد سریعترین ابررایانه جهان برای مبارزه با کرونا؛ کارایی بیش از ۲ اگزا فلاپس
شمار بالای مبتلایان به کرونا باعث انجام تحقیقات گسترده درباره آن شده. ابررایانههای زیادی مشغول فعالیت برای کشف درمان و واکسن این بیماری هستند، اما به تازگی داوطلبان موفق به ایجاد سریعترین ابررایانه برای مقابله ...
شمار بالای مبتلایان به کرونا باعث انجام تحقیقات گسترده درباره آن شده. ابررایانههای زیادی مشغول فعالیت برای کشف درمان و واکسن این بیماری هستند، اما به تازگی داوطلبان موفق به ایجاد سریعترین ابررایانه برای مقابله با این ویروس شدهاند.
این ابررایانه با استفاده از قدرت کامپیوترهایی که کاربران برای چندین ساعت نیازی به آنها ندارند، ایجاد شده و برای بررسی تاشدگی پروتئین مورد استفاده قرار میگیرد. این ابررایانه میتواند در مبارزه با این ویروس موثر واقع شود. بر اساس اعلام Folding@Home، سازمانی که قدرت محاسباتی توزیع شده را مدیریت میکند، قدرت ترکیبی شبکه در تاریخ 6 فروردین از ۱,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ عملیات در ثانیه یا یک اگزا فلاپس عبور کرده است.
این ابررایانه ۶ برابر سریعتر از سریعترین ابررایانه کنونی جهانی یعنی سامیت IBM است. قدرت ابررایانه داوطلبان روز دوشنبه بیش از دو برابر شد و به رکورد ۲.۴ اگزا فلاپس دست پیدا کرد. این قدرت بیشتر از مجموع قدرت 500 ابررایانه قدرتمند جهان است. علت دستیابی به این قدرت بالا، عضویت ۱ میلیون کاربر جدید در این شبکه است.
افزایش بالای کاربران، نشاندهنده یک موفقیت بزرگ برای پشتیبانی از پروژه Folding@Home است. افراد حاضر در این پروژه، یک نرم افزار ساده را روی کامپیوتر خانگی خود اجرا میکنند، سپس این نرم افزار وظایف کوچک را دانلود و اجرا میکند که به تشخیص ساختار فیزیکی پروتئینها کمک میکند.
تمام پروتئینهای پیچیده از یک یا چند رشته اسید آمینه ساخته شدهاند. این رشتهها در خود پیچیدهاند اما با استفاده از راههای قابل پیش بینی میتوان ساختار سه بعدی آنها را ایجاد کرد. با اعمال قوانین قابل پیش بینی، حتی یک کامپیوتر خانگی نیز میتواند محاسبات تاشدگی را انجام دهد. زمانی که یک میلیون کامپیوتر خانگی به صورت همزمان این نرم افزار را اجرا کنند، قدرت محاسباتی شبکه بسیار بیشتر از ابررایانههای سنتی میشود.
ماه گذشته میلادی، Folding@Hmoe وظایف جدیدی مرتبط با کووید-۱۹ را اعلام کرد که مشارکتکنندگان توسط آنها، میتوانند حرکاتی که باعث شکلگیری این ویروس میشوند را شبیهسازی کنند. بر اساس گفته یکی از محققان این پروژه، «گرگ بومن» یکی از اهداف این اقدامات تمرکز روی شاخک پروتئین کووید-۱۹ است که باعث حمله آن به سلولهای انسانی میشود. بومن اعلام کرده:
«این موضوع مشخص شده که شاخک نیاز به تغییر و حرکت قابل توجهی برای اشکار کردن رابط خود که باعث اتصال آن به سلول انسانی میشود، دارد. درک نحوه باز شدن شاخک میتواند بسیار مفید و کارآمد باشد. هر قدم در این راه میتواند باعث ایجاد روشهای درمانی برای مبارزه با کرونا شود. متاسفانه با توجه به تکنیکهای آزمایشگاهی کنونی، هیچ راهی برای مشاهده تغییرات شاخک در زمان انتقال ویروس وجود ندارد. اطلاعات در رابطه با وضعیت باز شدن این شاخکها، محدود هستند.»
چند هفته پس از راهاندازی این پروژه، سریعترین ابررایانه دنیا توانست در این زمینه موفق ظاهر شود. در حقیقت محققان توانستهاند اولین مرحله از باز شدن دهان این شاخک را شبیهسازی کنند. انتظار میرود در روزهای آینده با افزایش شمار داوطلبان، قدرت این شبکه بالا برود و محققان با سرعت بیشتری بتوانند درمان این ویروس کشنده را پیدا کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اصن اشک تو چشام جم شد،خوشحالم جزئی از این پروژهام،به نظرم مهندسی پروتئین آینده حیات و پزشکی رو به شدت متحول خواهد کرد و فراگیر شدن کامپیترهای کوانتومی بیشترین کمک رو به این فرایند خواهد کرد
به اینها اعتباری نیست یهو دیدی به اسم تحقیقات به جاش بیت کوین استخراج میکنن
آقای قریشی سه صفر تریلیارد اصلاح شود.
این اسباب بازی به گرد پای مک پرو اپل نخواهد رسید
سلام
نمیخوام بدبین باشم
ولی احتمال جاسوسی با این روش زیاده ...
خصوصا اگه طرف ابر قدرت باشه مثل آمریکا و روسیه
بابا جاسوسی از چی تون تو این کامپیوتر شخصی ات چی داری جز دوتا عکس و فیلم خانوادگی دوتا صورت مالی امریکا میخواد چیکار کنه با عکس خانوادگی تو فک کردی ایران و هکر نوپا که بخواد پخش کنه اخازی ن بخواد جاسوسی کنه راها بهترم هست هزچقدم احتمالات جاسوسی و ... باشه نقاط قوتش بالاتر
عزیزم تو نظرات دیجیاتو اصلا امکان جاسوسی وجود نداره?