ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تجربه ۵ ماه استفاده از آیفون ۱۱ پرو؛ حرکت بر مرز باریک عشق و نفرت

آیفون ۱۱ پرو و نسخه بزرگتر آن پرو مکس (بررسی دیجیاتو) جدیدترین و قدرتمندترین نماینده‌های کمپانی اپل در بازار به حساب می‌آیند. این دو گوشی با نمایشگرهای پیشرفته‌تر و باتری حجیم‌تر به بازار عرضه شده‌اند. ...

کورش چایچی
نوشته شده توسط کورش چایچی | ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۲۲:۳۰

آیفون ۱۱ پرو و نسخه بزرگتر آن پرو مکس (بررسی دیجیاتو) جدیدترین و قدرتمندترین نماینده‌های کمپانی اپل در بازار به حساب می‌آیند. این دو گوشی با نمایشگرهای پیشرفته‌تر و باتری حجیم‌تر به بازار عرضه شده‌اند. اما آیا این دو ویژگی آن طور که اپل انتظار می‌رفت به دست کاربران رسیده؟ در این مقاله سعی خواهم داشت تجربه استفاده ۵ ماهه از آیفون ۱۱ پرو را با خوانندگان دیجیاتو در میان‌ بگذارم و به چند مشکل اساسی در این گوشی محبوب اشاره کنم.

مروری اجمالی بر آیفون ۱۱ پرو

آیفون ۱۱ پرو

در طول استفاده از آیفون ۱۱ پرو از ابتدای آذر ۹۸، تنها به دو مشکل برخورده‌ام که در ادامه با هم مرور می‌کنیم. اما پیش از پرداختن به مشکلات، اجازه دهید با هم به بررسی برخی از ویژگی‌های مثبت این گوشی بپردازیم.

به صورت خلاصه، از توانایی پردازشی فوق‌العاده و و اجرای بی‌نقص بازی‌ها و برنامه‌های مختلف آیفون ۱۱ پرو می‌توان ساعت‌ها صحبت کرد. چیپست A13 بایونیک اپل واقعا یک غول پردازشی است و لیاقت تمامی تمجید و تعریف‌هایی که از آن می‌شود را دارد. یکی از بازی‌هایی که تقریبا به صورت روزانه اجرا می‌کنم، «Injustice 2» است که اگر با این سری از بازی‌های برادران وارنر آشنایی داشته باشید، به خوبی با گرافیک بالای آن آشنا هستید. می‌توان به جرات گفت که گوشی‌های سری آیفون ۱۱ و برادر تازه معرفی شده آن‌ها «آیفون SE»، هیچ مشکل پردازشی ندارند.

به طور کلی به عنوان کاربری که از آیفون 6S به این گوشی مهاجرت کرده، می‌گویم چیپست A13 بایونک اپل آنقدر قدرت سخت‌افزاری اضافی دارد که شاید تا چند سال آینده هیچ توسعه‌دهنده‌ای نتواند به سقف قدرت پردازشی این گوشی نزدیک شود. ویژگی دیگر، دوربین ۳ گانه آیفون ۱۱ پرو است. دوربین ۳ گانه این گوشی و به خصوص عکاسی در حالت «نایت مود» اگر بهترین نباشد، قطعا جزو یکی از بهترین‌هاست. این گوشی هیچ گاه شما را طی عکاسی در شب ناامید نمی‌کند.

آیفون ۱۱ پرو

شاید فوکوس فیکس و عدم پشتیبانی از نایت مود دوربین اولترا واید کمی در ذوق بزند، اما می‌توان بخشی از آن را با دوربین تله فوتو جبران کرد و برای بخش دیگر، از برنامه‌های متفرقه‌ای هم چون «ProCam» بهره گرفت. مورد دیگر باتری بهینه‌تر و حجیم‌‌تر آیفون ۱۱ پرو است. بر اساس گفته‌های اپل، این گوشی با ۴ ساعت افزایش شارژدهی نسبت به آیفون XS به دست کاربران می‌رسد. از نظر شارژدهی باید گفت که این گوشی واقعا مطابق تبلیغ‌هایی بوده که اپل انجام داده که بخشی از آن را نیز می‌توان به پای شارژر سریع ۱۸ واتی نوشت. در صورتی که به صورت معمولی از گوشی خود استفاده کند، به راحتی یک روز و نیم دوام می‌آورد.

اما مشکلات این گوشی اجازه نمی‌دهند آنطور که باید از این موبایل لذت ببرید و اگر یکبار متوجه آن‌ها شوید، دیگر نمی‌توانید آن‌ها را به سادگی فراموش کنید. در ادامه با دو مورد از جدی‌ترین مشکلات آیفون ۱۱ پرو آشنا خواهیم شد.

باتری آیفون ۱۱ پرو: داستان رابطه عشق و نفرت

آیفون ۱۱ پرو

مشکل از زمانی شروع می‌شود که مانند بنده وسواسی باشید و به صورت مداوم به بخش «سلامت باتری» سر بزنید. از آن جایی که به همراه یکی دیگر از دوستان تصمیم به خرید آیفون ۱۱ گرفتیم، بنده نسخه پرو و دوستم نسخه معمولی را خریداری کرد و طبعا من با شارژر سریع ۱۸ واتی و دوستم با شارژر معمولی گوشی‌های خود را شارژ می‌کردیم.

برای کنجکاوی بیشتر، برنامه سلامت باتری را روی می 9T پرو که در خانه داشتیم نیز نصب کردم تا نحوه کاهش عمر یک گوشی دیگر با شارژر سریع را با آیفون ۱۱ پرو مقایسه کنم. در حدود ۲ ماهی که از خرید آیفون ۱۱ پرو می‌گذشت، سلامت باتری به ۹۹ درصد و پس از تنها ۳ هفته به ۹۸ درصد کاهش یافت. پس از آن بود که کمی نگران شدم. در نتیجه با جستجو در اینترنت دیدم که افراد دیگری نیز از این قضیه ابراز نگرانی کرده و بعضا با درصد‌های پایین‌تری مواجه شده‌اند.

آیفون ۱۱ پرو
سلامت باتری شیائومی mi A3 پس از ۵ ماه استفاده از شارژ سریع

موضوع را با دوستم در میان گذاشتم و در کمال تعجب، سلامتی آیفون ۱۱ او همچنان روی عدد ۱۰۰ درصد باقی‌مانده بود. در نتیجه به سراغ می 9T پرو رفتم و پس از چک کردن سلامت باتری، با عدد ۹۸ درصد مواجه شدم. از آن جایی که نسبت به نحوه شارژ گوشی نیز حساس بودم، همواره گوشی را از ۲۰ درصد شارژ و چند دقیقه پس از رسیدن به ۱۰۰ درصد، از شارژر جدا می‌کردم.

آیفون ۱۱ پرو
اسکرین شات سمت چپ گوشی نگارنده متن اسکرین شات سمت راست گوشی یکی از کاربران دیجیاتو

اکنون که این مطلب را می‌نویسم، سلامت باتری آیفون ۱۱ پرو روی عدد ۹۶ ایستاده و سلامت آیفون ۱۱ به عدد ۹۹ کاهش یافته است. شیائومی می 9T پرو نیز سلامتی برابر ۹۷ درصد را نشان می‌دهد. در نتیجه به تکنولوژی شارژ سریع مشکوک شدم. می‌دانیم که سلول‌های شیمیایی هر باتری لیتیوم یونی، ظرفیتی مشخصی دارد، با پر و خالی کردن آن با سرعت زیاد، تعداد رسیدن به ماکزیمم چرخه شارژ نیز بیشتر می‌شود.

این را هم در نظر بگیرید که ظرفیت باتری بر اساس «تصاعد هندسی نزولی» کاهش پیدا می‌کند؛ یعنی برای مثال اگر با هر چرخه شارژ ۰.۱ درصد از ظرفیت باتری کم شود و سلامت آن به ۹۹.۹ برسد، سری بعدی که گوشی را شارژ می‌کنید، ۰.۱ درصد از ۹۹.۹ درصد کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه زمانی که باتری گوشی شما به ۸۰ درصد می‌رسد، شاهد افزایش سرعت کاهش عمر باتری هستید.

آیفون ۱۱ پرو
پاسخ کاربر دیجیاتو مبنی بر عدم استفاده از شارژر ۱۸ واتی

مظنون اصلی می‌تواند تکنولوژی شارژ سریع ۱۸ واتی باشد؛ در صورتی که این گونه نیست. یکی از کاربران دیجیاتو در توییتر نیز همین مشکل را داشت. او هم پس از ۵ ماه استفاده از آیفون ۱۱ پرو، متوجه شد که سرعت کاهش ظرفیت باتری بیشتر از چیزی است که به صورت معمول انتظار داریم. پس از در میان گذاشتن اطلاعات مربوط به شارژ سریع، متوجه شدم که او از شارژر ۵ واتی معمولی استفاده می‌کرده است.

در نتیجه کل بررسی‌ها و نتیجه‌گیری‌هایم با شارژ سریع مورد نقد قرار گرفت. به همین دلیل اجازه دهید که با فرض مشکل‌دار بودن باتری‌ آیفون ۱۱ پرو جلو برویم. اپل قول افزایش ۵ ساعته باتری را داده بود و برخلاف بسیاری از کمپانی‌ها نیز به قول خود وفادار ماند. البته به نظر می‌رسد در این بین کیفیت باتری را فدای شارژدهی طولانی‌‌تر کرده. با این حال همیشه می‌توان به مدیریت باتری در سیستم‌عامل iOS خرده گرفت، اما چرا این مشکل برای آیفون ۱۱ پیش نیامده؟ این سوالی است که پس از نگارش این مطلب به دنبال آن خواهم رفت.

نمایشگر سوپر رتینا XDR: کمی شانسی!

آیفون ۱۱ پرو

اکنون به سراغ دومین و آخرین مشکلی که در طول این چند ماه با آن مواجه شدم برویم؛ نمایشگر سوپر رتینا XDR اپل و شیشه محافظ آن. به صورت کلی و فارغ از کمپانی کوپرتینویی، می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های نمایشگر‌های OLED، نداشتن نور پس زمینه و در نتیجه یکپارچگی (Uniformity) آن‌هاست.

با مانور ویژه‌ای که اپل روی نمایشگر «سوپر رتینا XDR» آیفون ۱۱ داده بود، انتظار می‌رفت که با بهترین نمایشگر دنیای موبایل طرف باشیم (این عنوان اکنون در اختیار وان پلاس ۸ پرو تازه معرفی شده است).

آیفون ۱۱ پرو
منطقه‌هایی که تاریک‌تر هستند، مشکل یونیفورمیتی را نشان می‌دهند

یونیفورمیتی یا یکپارچگی نمایشگر آیفون ۱۱ پرو، دیگر مشکلی است که بسیاری از کاربران با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. برای دیدن این حالت، نیاز به یک تصویر خاکستری ۵ درصدی دارید. این مشکل بیشتر خود را در رنگ‌های تیره و شرایطی که نور محیط حداقل باشد، نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد خاکستری ۵ درصد بهترین معیار برای تست این قضیه است. با نمایش یک تصویر خاکستری ۵ درصدی در آیفون ۱۱ پرو در محیط کاملا تاریک و با روشن بودن قابلیت «True Tone»، متوجه شدم که بخشی از صفحه که بیشتر در سمت راست نمود پیدا کرده بود، تاریک‌تر از باقی قسمت‌های نمایشگر است. (البته عکس فوق مربوط به شخص دیگری است).

این موضوع بیشتر خود را در اپ «Edison Mail» نشان می‌دهد، زیرا به نظر می‌رسد توسعه‌دهندگان این برنامه، رنگ پس‌زمینه مناسب برای تشخیص مشکلات نمایشگر آیفون ۱۱ پرو را کشف کرده‌اند. البته در تصویر زیر سعی کردم در بهترین حالت از مشکل نمایشگر عکس بگیرم. اگر شما هم می‌خواهید چنین تستی را انجام دهید، با جستجوی رنگ خاکستری تیره در گوگل به حقیقت تلخ نمایشگر آیفون‌تان پی می‌برید.

آیفون ۱۱ پرو
به بخش‌های تاریک نمایشگر در سمت راست دقت کنید

با جستجوی این مشکل در اینترنت نیز دوباره به سیل عظیمی از کاربران برخورد کردم که با پنل نامتوازن مشابه گوشی من یا بعضا حادتر روبرو شده‌اند. با کمی بررسی دقیق‌تر و به کمک ساب ریدت‌های مشابه، متوجه شدم تمامی آیفون‌های ۱۱ پرو (بعضا پرو مکس) تولید شده تا قبل از هفته ۴۰، مشکل یونیفورمیتی شدید دارند. این داده را می‌توان به کمک درج شماره سریال گوشی در این وب سایت، به دست آورد.

آیفون ۱۱ پرو
تاریخ ساخت گوشی آیفون ۱۱ پرو

پس از وارد کردن شماره سریال گوشی، متوجه شدم که آیفون ۱۱ پرو که خریداری کرده‌ام در هفته ۴۳ تولید شده است. در نهایت به این نتیجه می‌رسیم که مشکلات به وجود آمده با نمایشگر آیفون ۱۱ پرو، نه تنها برطرف نشده، بلکه هنوز هم ادامه دارد. با مطالعه نظرات کاربران در این باره، می‌توان به صراحت گفت که خریداری آیفون ۱۱ پرو با نمایشگری یکپارچه، تقریبا به شانس بستگی دارد و در صورت مرجوع کردن آن به اپل استور نیز پاسخی دریافت نمی‌کنید.

اما مشکلات نمایشگر آیفون ۱۱ پرو به این جا ختم نمی‌شود. در همان هفته‌های اول پس از عرضه خانواده آیفون ۱۱ پرو به بازار، فوربز گزارش داد که ادعای آیفون ۱۱ پرو مبنی بر استفاده از «سخت‌ترین شیشه نمایشگرهای موبایل» در آیفون جدید، فاصله بسیاری با شیشه‌ای دارد که اپل در آیفون‌های ۱۱ خود به کار برده است. بسیاری از کاربران گزارش کرده‌اند که تنها پس از چند روز استفاده از آیفون ۱۱، نمایشگر‌های آن‌ها خط و خش افتاده است.

با کمی دقت به نمایشگر آیفون ۱۱ پرو، متوجه شدم که بخش از دوخت نرم داخل جیب شلوار جین روزانه‌ام، روی صفحه مانده و مانند یک ساییدگی نمایان می‌شود. در تصویر زیر سعی کردم آن را به بهترین شکل نشان دهم، ولی شاید لازم باشد کمی با دقت بیشتری به عکس نگاه کنید. کافیست داخل محدوده مشخص شده به دنبال یک رد کمان‌شکل کدر بگردید که بازتاب سقف را نیز از وضوح خارج کرده است.

آیفون ۱۱ پرو
به ساییدگی داخل محدوده مشخص شده دقت کنید
نتیجه‌گیری

از بین مشکلاتی که تاکنون پیدا کرده‌ام، می‌توان گفت که باتری آیفون ۱۱ پرو با شارژدهی عالی خود، عمر چندانی ندارد و احتمالا کاربران این گوشی باید زودتر به فکر تعویض باتری یا به کل تعویض گوشی خود بیفتند. مشکل بعدی که مربوط به نمایشگر می‌شود اما چیزی نیست که به نحوه استفاده کاربر مرتبط باشد و از کمپانی اپل با آن همه ادعا انتظار کیفیت بهتر یا حداقل نظارت دقیق‌تری داشتم.

این را هم در نظر بگیرید که شاید در کشور دیگری که اپل به صورت رسمی فعالیت می‌کند، به سادگی بتوان گوشی را تعمیر یا حتی تعویض کرد. در کشور خودمان با وجود یافتن چندین «اپل استور» در هر خیابان، نمی‌توانید انتظار خدمات متداول را داشته باشید، چه برسد به تعویض یا تعمیر گوشی. در نتیجه اگر ریسک کردید و محصولی از کمپانی کالیفرنیایی خریدید، احتمالا مدت زیادی باید با مشکلات احتمالی آن سر کنید.

با این حال با توجه به قیمت ۱۰۰۰ دلار و بیشتر این گوشی و پاسخ‌های اپل استور مبنی بر عدم تعویض گوشی‌های کاربران، چندان بی‌راه نیست که به اپل خرده گرفته و از این کمپانی دلخور شویم. اگر شما هم مشکلات اینچنینی یا نظر دیگری نسبت به موضوعات مطرح شده دارید، حتما آن‌ها را با دیجیاتو در میان بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (15 مورد)
  • esf495
    esf495 | ۳ بهمن ۱۳۹۹

    سلام . من ۷ ماهه مه این گوشیو خریدم
    موقعی که خریدم ۱۰۰ بود
    الان شده ۸۳
    واقعا نمیدونم چرا اینطوری با کله داره میاد !!!
    نه شب تا صب میزارم
    نه میزارم کم شارژ بشه
    با شارژر اصلی خودشم شارژ میکردم...

  • alimardaniiii
    alimardaniiii | ۱۴ مرداد ۱۳۹۹

    @چایچی
    شارژ سریع و بیسیم به شدت به باتری و چرخه عمر آسیب میرسونه .
    آقای چایچی امکانش هست مقاله ای راجب طول عمر باتری های موبایل که چند سال با استفاده متوسط عمر می کنند .

    لطفا مقاله ای هم درباره موضوع زیر بزنید که کمتر کسی میدونه :::::::::
    همچنین شنیده ام که باتری های آیفون پتنت دارد یعنی باتری اپل به صورت متفرقه فروخته نمی شود و فقط باید به اپ استور رسمی جهت تعویض باتری داده شود ، حال تمامی باتری های موجود در ایران برای تعویض باتری ایفون تقلبی و فیک و های کپی هستند . درباره طول عمر این ها هم مقاله بزنید تشکر

  • GHAEM
    GHAEM | ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹

    مشکل شما با نحوه استفاده از باطری کلا باطری های لیتیوم یونی رو نباید ۱۰۰شارژ کنید بهتره بین۲۰تا۸۰یا نهایت ۹۰درصد شارژ کنید من خودم بین ۴۰تا۸۰درصد شارژ میکنم بعد دوسال هنوز ۹۵درصد باطری سالمه برید درباره ی روش شارژ باطری های لیتیوم یونی بخونید متوجه میشید

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی