محقق ایرانی تشخیص کرونا با گوشی را ممکن میکند
محقق ایرانی-آمریکایی میگوید امکان تشخیص ابتلا به بیماری کووید ۱۹ با عطسه یا سرفه روی گوشی به زودی میسر میشود. گروهی از محققان در ایالات متحده آمریکا در حال توسعه سنسوری هستند که پس از ...
محقق ایرانی-آمریکایی میگوید امکان تشخیص ابتلا به بیماری کووید ۱۹ با عطسه یا سرفه روی گوشی به زودی میسر میشود.
گروهی از محققان در ایالات متحده آمریکا در حال توسعه سنسوری هستند که پس از اتصال به گوشی توانایی تشخیص بیماری کووید ۱۹ در یک دقیقه را پیدا می کند. آنها امیدوارند این سنسور که حدودا ۵۵ دلار قیمت دارد، تا سه ماه دیگر به بازار عرضه شود.
«مسعود طبیب-آذر»، رهبر پروژه و استاد ایرانی-آمریکایی دانشگاه یوتا معتقد است این سنسور نقشی مهم در ردیابی همه گیری کرونا بازی خواهد کرد. او میگوید پروژه ساخت این سنسور از حدود ۱۲ ماه قبل کلید خورده و هدف اصلی آنها تولید سنسوری قابل حمل بوده که کاربران بتوانند با آن ابتلا به ویروس زیکا را تشخیص دهند. ولی پس از شیوع ویروس کرونا آنها تصمیم میگیرند با ایجاد تغییراتی در حسگر آن را برای تشخیص کووید ۱۹ آماده کنند.
نمونه اولیه این سنسور ۲.۵ سانتی متری بوسیله بلوتوث با گوشی ارتباط برقرار میکند و به گفته طبیب-آذر «زمانی که فرد روی آن تنفس، سرفه، عطسه و یا فوت کند، ابتلا به بیماری کووید ۱۹ را تشخیص میدهد.»
برای استفاده از این سنسور کافیست آن را به پورت شارژ گوشی متصل کرد و بعد ذرات میکروسکوپی آب دهان را روی آن قرار داد. سپس با اجرای اپلیکیشن اختصاصی نتایج ابتلا به بیماری روی نمایشگر گوشی نقش میبندد. برای تشخیص ابتلا به کرونا میتوان از نمونه برداشته شده از بینی یا دهان نیز استفاده کرد.
این سنسور به کمک لامپ LED مثبت یا منفی بودن نتیجه آزمایش را نمایش داده و به دلیل از بین بردن آب دهان با جریان الکتریسیته خفیف، چند بار مصرف است.
طبیب-آذر میگوید میتوان پس از تولید انبوه این سنسور آن را در اختیار همه قرار داد. او همچنین قصد دارد سنسور را به گونهای طراحی کند تا ارسال نتایج آزمایش به مراکز درمانی جهت تشخیص مناطقی که آمار مبتلایان در آن ها بالاست میسر شود.
پیش بینی میشود اپلیکیشن این سنسور برای انجام کارآزمایی بالینی چهار هفتهای در ماه ژوئیه آماده شود و تا ماه اوت برای استفاده عموم عرضه شود. طبیب-آذر میگوید این سنسور را به شکل یک وسیله مستقل نیز میتوان ساخت و پس از اتصال آن به شکل بیسیم یا از طریق درگاه شارژ، میتوان از ابتلا به ویروس کرونا مطلع شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
این آقا هر چی که هست، ایرانی نیست!
عجب !