ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کایمرا
علمی

دانشمندان آمریکایی سلول های بنیادی انسان را با موش ترکیب کردند

محققان با ایجاد یاخته ای متشکل از سلول های انسان و موش پیشرفتی عظیم را در عرصه دستکاری ژنتیکی اورگانیسم ها رقم زدند. این یاخته ترکیبی که به آن کایمرای انسان-حیوان هم گفته می شود ...

Maryam Mousavi
نوشته شده توسط Maryam Mousavi | ۵ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۰

محققان با ایجاد یاخته ای متشکل از سلول های انسان و موش پیشرفتی عظیم را در عرصه دستکاری ژنتیکی اورگانیسم ها رقم زدند.

این یاخته ترکیبی که به آن کایمرای انسان-حیوان هم گفته می شود توسط تیمی از محققان دانشگاه نیویورک در بافلو و مرکز جامع سرطان شناسی رُزوِل پارک ساخته شد.

یاخته موش مورد استفاده در این آزمایش حاوی ۴ درصد از سلول های انسانی بود که به مراتب بیشتر از ارقام ثبت شده در آزمایشات مشابه قبلی است. طبق تحقیقات قبلی استفاده از سلول های بنیادی انسان در یاخته های موش تقریبا غیر ممکن بوده و حالا این دستاورد دانشمندان را میتوان نقطه عطفی بسیار مهم در عرصه علوم پزشکی و ژنتیک قلمداد کرد.

ایجاد کایمرا های انسانی-حیوانی این امکان را در اختیار دانشمندان قرار می دهد تا برخی ویژگی های مشترک انسان یعنی سلول های بنیادی اش را درون بدن پستانداران قرار دهند که این کار میتواند مزایای متعددی از جمله تولید اندام های انسانی در بدن حیوانات و در نهایت استفاده از آنها در اعمال جراحی پیوند عضو را به دنبال داشته باشد.

کایمرا
عکس تزئینی است

در این آزمایش دانشمندان از سلول های چشم و خون انسان استفاده کردند تا اثبات کنند که تولید سلول های بالغ انسانی از طریق ترکیب کردن آنها با سلول های حیوانی به مراتب سریع تر از رشد این اندام ها در یاخته های انسانی رخ می دهد.

دانشمندان معتقدند که این تکنیک میتواند مزایای زیادی برای درمان بیماری های انسانی از قبیل کووید ۱۹ داشته باشد چراکه در آن میتوان سلول ها، بافت ها و اندام های انسانی را برای مقاصد مطالعه و تحقیق در آزمایشگاه پرورش داد.

دانشمندان در این پژوهش سلول های بنیادین انسان را به یاخته موش پیوند زدند و به آن اجازه دادند که برای مدت دو هفته در آزمایشگاه رشد کند. آنها یاخته را پس از سپری شدن این مدت مورد ارزیابی قرار دادند و متوجه شدند که سلول های انسانی در کبد، مغز، قلب، خون و مغز استخوان موش وجود دارد.

البته محققان آمریکایی اجازه رشد بیشتر را به این کایمرای انسان-حیوان ندادند هرچند که پیشتر دانشمندانی در سراسر دنیا از جمله چینی ها کایمرا های ترکیبی خود را تا مراحل بیشتر از رویان نگه داشته اند.

برای مثال در سال ۱۹۸۴ میلادی دانشمندان یک یاخته ترکیبی از گوسفند و بز ساختند که تا بزرگسالی زنده ماند. اخیرا نیز در چین دانشمندان کایمرای میمون-خوک را ساخته اند که صرفا تا چند هفته بعد از تولد زنده بوده اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • Reza12022
    Reza12022 | ۵ خرداد ۱۳۹۹

    آمریکا را شکست می دهیم....

  • Hamed
    Hamed | ۵ خرداد ۱۳۹۹

    میگم بعضی از این مردمو که میبینم از چی ساخته شدن....

مطالب پیشنهادی