تکنیک جدید چاپ سهبعدی برای تولید رباتهای تغییر شکل دهنده [تماشا کنید]
محققان در دانشگاه «رایس» تکنیک جدیدی را برای پرینت سه بعدی توسعه دادهاند که در آن مواد با قرارگیری در معرض جریان الکتریکی یا تغییر دما، به صورت خودکار شکل جدیدی به خود میگیرند. این ...
محققان در دانشگاه «رایس» تکنیک جدیدی را برای پرینت سه بعدی توسعه دادهاند که در آن مواد با قرارگیری در معرض جریان الکتریکی یا تغییر دما، به صورت خودکار شکل جدیدی به خود میگیرند. این تکنیک «4D» نامگذاری شده است.
با استفاده از این روش میتوان راحتتر از گذشته ربات نرمی تولید کرد که با توجه به محیط، شکل خود را تغییر میدهد. تیم این تحقیق یک جوهر پلیمر کریستالی مایع با دو پیوند مولکولی منحصر به فرد تولید کردند. یکی از آنها با ظاهر اصلی شیء پرینت شده و دیگری با دستکاری ماده ایجاد شده است.
محققان میتوانند با استفاده از جریان الکتریکی یا تغییر دما، شکل مواد را تغییر دهند. در آزمایش صورت گرفته، آنها توانسته تنها با دستکاری دمای مواد شکل آن را تغییر دهند. به گفته دانشگاه رایس، چالش اصلی در این تحقیق ایجاد ترکیب پلیمری بود که بدون تغییر شکل بتواند در حمام کاتالیزور پرینت شود.
این فناوری اگرچه امکان تغییر شکل مواد را فراهم میکند، اما چندین نقص نیز دارد. برای مثال افراد نمیتوانند هر ساختاری را پرینت کنند و در حال حاضر ساختارهای محدودی توسط این تکنیک پشتیبانی میکند. علاوه بر این موضوع تضمینی برای استفاده از آن برای تولید انبوه وجود ندارد، بنابراین هم اکنون نمیتوانیم منتظر ورود آن به دنیای واقعی باشیم.
تکنیک جدید پرینت سه بعدی چندین کاربرد دارد که برای مثال میتوان به ساخت رباتهای نرم اشاره کرد. علاوه بر این، دانشمندان میتوانند توسط آن ایمپلنتهای پزشکی تولید کنند که ظاهر آنها با توجه به بدن بیمار تغییر کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.