ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

توسعه هوش مصنوعی با قابلیت ارتقای کیفیت تصاویر تا ۶۰ برابر

محققان موفق به توسعه هوش مصنوعی شده‌اند که قادر به بهبود کیفیت تصاویر تا ۶۴ برابر است. در حالی که از آن می‌توان برای شناسایی افراد در تصاویر دوربین‌های امنیتی استفاده کرد، در دنیای پزشکی، ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۸:۰۰

محققان موفق به توسعه هوش مصنوعی شده‌اند که قادر به بهبود کیفیت تصاویر تا ۶۴ برابر است. در حالی که از آن می‌توان برای شناسایی افراد در تصاویر دوربین‌های امنیتی استفاده کرد، در دنیای پزشکی، نجوم و سایر زمینه‌ها نیز کاربرد دارد.

این هوش مصنوعی که دستاورد محققان در دانشگاه «دوک» است، می‌تواند تصاویر تار و چهره غیرقابل تشخیص افراد در تصاویر را تبدیل به یک پرتره باکیفیت کند که در آن جزئیات به خوبی قابل مشاهده هستند. روش‌های قبلی می‌توانستند کیفیت تصاویر را حداکثر تا ۸ برابر بهبود دهند، اما تیم دانشگاه دوک موفق به افزایش آن به حداکثر ۶۴ برابر شده است.

این هوش مصنوعی می‌تواند ویژگی‌های دقیق چهره مانند مژه‌ها و ته ریش را بازسازی کند که پیش از این سیستمی با چنین دقتی وجود نداشته است. «سینتیا رودین»، سرپرست این تحقیق اعلام کرده:

«تصاویر با چنین دانه‌بندی را هرگز نمی‌توانستیم در گذشته تولید کنیم.»

هوش مصنوعی

این سیستم برای شناسایی چهره افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند عدم فوکوس در تصاویر را برطرف کند و تصاویر غیرقابل شناسایی از دوربین‌های امنیتی را بهبود دهد. این سیستم قادر است چهره‌های جدیدی که هرگز وجود نداشته‌اند را تولید کند که از نظر ظاهری واقعی به نظر می‌رسند.

محققان روی چهره‌ها به عنوان اثبات مفهوم کار خود تمرکز کرده‌اند، اما این روش می‌تواند در دنیای پزشکی، میکروسکوپی، نجوم و تصاویر ماهواره‌ای نیز کاربرد داشته باشد. این روش با نام «PULSE» در کنفرانس «بینایی رایانه‌ای و تشخیص الگو» (CVPR) که در فاصله ۲۵ تا ۳۰خرداد ماه برگزار می‌شود، به نمایش گذاشته خواهد شد.

این هوش مصنوعی تصاویر با رزولوشن پایین را بررسی می‌کند و پیکسل‌های اضافی که برای تهیه تصویر نهایی لازم است را حدس می‌زد. روش‌های قبلی نمی‌توانند مناطقی از مو و پوست را که به خوبی با پیکسل‌های دیگر در یک ردیف قرار ندارند، بازیابی کنند که همین موضوع نیز اهمیت بالای سیستم جدید را نشان می‌دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۵ خرداد ۱۳۹۹

    این عکسی که به عنوان عکس اصلی مقاله گذاشتید خیلی مسخره است
    اون چهار تا پیکسل میتونست هزار مدل عکس دیگه هم خروجی بده

  • pourya
    pourya | ۲۴ خرداد ۱۳۹۹

    یا خود خدا این چه سمیه

مطالب پیشنهادی