انحصار مخابرات شکسته شد؛ امکان ارائه اینترنت VDSL توسط تمام FCPها
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از شکستن «انحصار» شرکت مخابرات ایران در ارائهی خدمات اینترنت خانگی فیبر نوری و VDSL، خبر داد. «حسین فلاح جوشقانی» در توییتر خود خبر داده امروز با عقد ...
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از شکستن «انحصار» شرکت مخابرات ایران در ارائهی خدمات اینترنت خانگی فیبر نوری و VDSL، خبر داد.
«حسین فلاح جوشقانی» در توییتر خود خبر داده امروز با عقد قرارداد شرکت مخابرات ایران و آسیاتک، بر اساس مصوبهی شماره ۲۶۰ کمیسیون تنظیم مقررات، «انحصار» شرکت مخابرات ایران در ارائهی خدمات اینترنت خانگی فیبر نوری و VDSL شکسته شده است.
«محمد علی یوسفی زاده»، مدیرعامل شرکت آسیاتک ضمن ابراز خشنودی از این قرارداد که راه را برای همه FCPها برای فعالیت در این نوع خدمات باز کرده به دیجیاتو میگوید که چندین درخواست دیگر از سایر شرکتها نیز به دست رگولاتوری رسیده و او باور دارد هرچه بازیگران بیشتری در این راه باشند، شرایط اینترنت ثابت کشور بهتر خواهد شد. او در پاسخ به این سوال که هماکنون با امضای این قرارداد چه تفاوتی در سرویس اینترنت آسیاتک به وجود خواهد آمد، میگوید:
«ما قبل از این قرارداد و اجرای مصوبه، فقط سرویس در حدود ۲۰ درصد مراکز مخابراتی داشتیم و در کافوها نمیتوانستیم سرویس ارائه کنیم اما حالا در تمامی بسترهایی که شرکتهای مخابرات دارد میتوانیم سرویس دهیم. همچنین سرعت اینترنت برای کاربران اینترنت ثابت بسیار بیشتر خواهد شد و کیفیت مطلوبتری به دست مشتریان خواهد رسید.»
به گفته یوسفی زاده، آنها در هر منطقهای که کافوهای با تجهیزات VDSL وجود داشته باشد میتوانند به مشترکین آن منطقه این سرویس ارائه کنند؛ در برخی مناطق نیز کافوها در حال مجهز شدن به این تجهیزات هستند:
«یک سری از این موارد را خود مخابرات انجام میدهد و ما هم میتوانیم به کافوهای مخابرات دسترسی داشته باشیم. قراردادهای دیگری نیز در حال مذاکره است که مثلا کل استان بوشهر را ما انجام دهیم و امروز نامه ارائه این خدمات در استان اصفهان برای ما آمده است. تعداد مناطقی که سرعت واقعی VDSL را پشتیبانی کند به ۲۰ درصد و بلکه کمتر از مشترکین میرسد ولی ذره ذره به تعداد آنها افزوده میشود ضمن اینکه باید بگویم تمامی استانها دارای این کافوها هستند و برخی مناطق و شهرها از آنها بیبهره هستند که امیدواریم به زودی این مساله حل شود.»
مدیرعامل آسیاتک دلیل طول کشیدن اجرایی این مصوبه که برای حدود ۳ سال پیش است را به نگاههای مختلف و دلایل گوناگونی گره میزند: «نگاههای گوناگون در مخابرات و دیگر نهادها وجود دارد که همگی دست به دست هم داده تا این مذاکرات به طول بینجامد. دسترسی به کافو و دیگر موارد مرتبط به این مساله از جمله مسائلی بودند که باعث شد تا اجرایی شدن آن طول بکشد و عوامل خارجی نیز بیتاثیر نبودند، برفرض اگر همین امروز مخابرات تجهیزات کافوی استان اصفهان را به ما بسپارد، شهرداری و نهادهای گوناگون دیگری وجود دارند که مذاکره کردن با آنها شاید چندین ماه طول بکشد تا بتوانیم تجهیزات لازم را به مناطق برسانیم.»
اما آیا VDSL میتواند عادت کاربر ایرانی که در سالهای اخیر بیشتر به اینترنت موبایل گرایش پیدا کرده را تغییر دهد؟ مدیرعامل آسیاتک در پاسخ به این سوال به دیجیاتو میگوید که ذات سرویس اینترنت ثابت مانند ADSL و VDSL بستر اختصاصی ارتباطی شکل میدهند ولی موبایل یک ذات اشتراکی دارد و سرعت بسیار متغیری به مشترک ارائه میدهد: «در یک پاساژ خلوت شما سرعت عالی میگیرید ولی وقتی جمعیت در آنجا حاضر شوند، سرعت پایین میآید. اما اینترنت ثابت اینگونه نیست و یک بستر اختصاصی برای مشترکین پدید میآورد که هم ثبات بیشتری دارد و هم پشتیبانی قویتر و دقیقتری روی آن صورت میگیرد.»
یوسفی زاده خبر میدهد که احتمالا تا دو هفته دیگر فروش سرویس VDSL آسیاتک در تمامی کشور آغاز شود و درباره قیمت آن به دیجیاتو میگوید: «هنوز جدولی برای محصولات VDSL معین نکردیم و نمیتوانیم بگوییم دقیقا قیمتها چگونه است، به هر حال در سرویس VDSL ما باید هزینههای بیشتری به مخابرات بدهیم و قطعا قیمتها متفاوت خواهد بود. مودم VDSL برای استفاده حداکثری از سرعت این سرویس نیز برای مشترکین لازم است که ما خودمان با قراردادی که با شرکت ارگ (سازنده مودمهای یوتل) داریم قصد ارائه مودمهای لازم با تخفیف خوب را به مشترکین داریم.»
بیشتر بخوانید
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شاتل چی شد ؟
دوستان نقشه جدید برای جیب مبارک شما کشیده شده لطفا گوسفند نباشید