چالش معاملات غیر رسمی در صورت فوت یکی از طرفین و تشدید خطر کلاه برداری
ماجراهای ثبتنام و شرکت در قرعهکشی خودرو همچنان ادامه دارد و حالا خبر می رسد که عواقبی فراتر از تصور، در انتظار فروشندگان امتیاز قرعه کشی خودرو است. همانطور که می دانید، تعدادی از برندگان امتیاز ...
ماجراهای ثبتنام و شرکت در قرعهکشی خودرو همچنان ادامه دارد و حالا خبر می رسد که عواقبی فراتر از تصور، در انتظار فروشندگان امتیاز قرعه کشی خودرو است.
همانطور که می دانید، تعدادی از برندگان امتیاز خرید خودرو های خود را آگهی کرده و آماده واگذاری آناند. این واگذاری غیرقانونی در حالی اتفاق میافتد که پیش از این نیز اعلام شده بود سند خودروهای مذکور تا یک سال در گرو شرکتهای خودروسازی بوده و در صورت عدم مراجعه پس از سه ماه برای شمارهگذاری این خودروها از شرایط بهرهمندی از گارانتی خارج خواهند شد.
در همین راستا ایران خودرو و سایپا با انجام قرعهکشی فروش فوقالعاده ۲۵ هزار دستگاهی خود در تاریخ ۱۷ و ۱۸ خرداد ۹۹، ضمن هشدار به خریداران امتیاز این خودروها عنوان کردند:
۱- بر اساس مصوبات کمیته خودرو که با حضور دستگاههای نظارتی از جمله «دادستانی کل کشور» و «سازمان بازرسی کل کشور» به دو خودروساز ابلاغ شده است، به هیچ عنوان امکان صلح یا فروش خودرو به صورت وکالتی تا یکسال وجود ندارد.
۲- سند خودروی واگذار شده به مدت یکسال در رهن شرکت خودروساز باقی خواهد ماند، لذا امکان فروش تا پایان دوران ترهین وجود ندارد.
۳- پلاک واگذار شده از سوی پلیس راهور به فرد مشمول، به هیچ عنوان قابل انتقال به غیر نیست و مسئولیت هرگونه کشف تخلفات بر عهده دارنده پلاک انتظامی می باشد.
۴- خودروی واگذار شده صرفاً با تطبیق مدارک هویتی به فرد ثبتنام کننده دارای مشخصات ثبت شده، تحویل داده خواهد شد.
شایان ذکر است، لوح فشرده مرتبط با اسامی افراد منتخب در این دوره از قرعهکشی فروش فوقالعاده، از سوی خودروسازان به دستگاههای نظارتی تحویل شده و امکان هیچگونه دخل و تصرف در آن وجود ندارد.
بر این اساس به تمامی هموطنان عزیز هشدار داده میشود که مراقب سودجویی کلاهبرداران باشند و از واگذاری و دریافت امتیاز خرید خودرو های قرعهکشی شده بپرهیزند.
همچنین در تازه ترین واکنش پلیس در این رابطه: فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفته است: «برخی از افراد در فضای مجازی و حقیقی اقدام به واگذاری امتیاز خودروهای قرعهکشی شده در ازای دریافت مبالغی از ۱۰ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان کردهاند که نسبت به شناسایی این افراد با شیوهها و شگردهای پلیسی اقدام شد. با ورود پلیس، افراد متخلف دستگیر شدهاند که برای آنان پروندهای تشکیل شده و در حال رسیدگی است.»
مسوولیت فروش حواله خودرو بر عهده مالک است [به روز رسانی] - خرداد 99
معاون حقوقی گروه صنعتی ایرانخودرو گفت: «در صورتی که مشتری به تعهدات خود طبق قرارداد عمل نکند، مطابق مفاد قرارداد، خودروساز میتواند نسبت به فسخ آن اقدام و خودرو را به شخص دیگری واگذار کند. مسوولیت فروش احتمالی حواله خودروهای در رهن ایرانخودرو، بر عهده مالک است.»
مصطفی مظفری با بیان اینکه محدودیتهایی در قرارداد با مشتری با هدف تضمین خرید خودرو از سوی مصرفکننده واقعی پیشبینی شده، افزود: «اعتبار قرارداد منوط به رعایت محدودیتهایی از جمله موارد تعیین شده از سوی وزارت صمت در ثبتنام است.»
وی اضافه کرد: «در این میان و با وجود این شرایط متاسفانه ممکن است برخی افراد این مسیر را به طرق دیگر و همراه با تخلف طی کنند که این موضوع با توجه به نقض شروط درج شده قابلیت پیگرد قانونی و قضایی را دارد. مظفری در خصوص عدم امکان انتقال خودرو به فرد دیگر براساس اصول و قواعد حقوقی، گفت: شرط عدم انتقال خودرو در ظرف مدت یک سال شرطی مشروع و قانونی بوده و مخالف مقتضای عقد نخواهد بود.»
خودروها فقط به شخص خریدار تحویل خواهد شد [به روز رسانی] - خرداد 99
در رابطه با معاملات و نقل و انتقال امتیاز برندگان قرعه کشی، «محمدهاشم سمتی» رئیس دفتر مرکزی حقوقی سایپا نسبت به انجام هرگونه معامله حواله خودروهای عرضه شده در طرحهای فروش فوقالعاده و پیشفروش یکساله محصولات این گروه خودروسازی هشدار داد و گفت: «طبق مصوبه کمیته خودرو هرگونه نقل و انتقال مالکیت خودروهای صفر کیلومتر عرضه شده در طرح های فروش فوقالعاده و پیشفروش محصولات گروه خودروسازی سایپا به صورت وکالتی ممنوع است و تبعات حقوقی برای خریدار و فروشنده خواهد داشت.»
همچنین سند مالکیت خودروهای عرضه شده در این طرحهای فروش، به مدت یکسال در رهن و نزد خودروساز باقی میماند و معامله این خودروها از سوی دولت و نهادهای ذیربط به رسمیت شناخته نخواهد شد.
چالش معاملات غیر رسمی در صورت فوت یکی از طرفین و تشدید خطر کلاه برداری [به روز رسانی] - خرداد 99
رئیس دفتر مرکزی حقوقی سایپا با بیان اینکه گاهی مشاهده شده که برخی مشتریان به صورت غیررسمی خودروهای مذکور را معامله می کنند، افزود: «ورود به معاملههای غیررسمی فاقد روشهای معتبر برای اثبات است و در صورت بروز اختلاف یا احیاناً فوت یکی از طرفین معامله، فرآیند انتقال قطعی سند بسیار زمانبر و مستلزم صرف هزینههای قابل توجه در محاکم دادگستری خواهد بود. بنابراین گروه خودروسازی سایپا محصولات عرضه شده در طرحهای فروش فوقالعاده و پیشفروش یکساله را فقط به شخص خریدار تحویل خواهد داد و با هدف کاهش نقش واسطه ها در بازار خودرو، از پذیرش هر نوع وکالتنامه خودداری خواهد کرد.»
به گفته این مقام سایپا: «انتقال حقوق ناشی از قرارداد پیش فروش در سامانههای فروش سایپا و هیچ مرجع دیگری قابل ثبت نیست و این امر، انتقال سوء استفاده افراد سودجو و فروش یک خودرو به چند نفر را تشدید می کند، افزود: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده برای جلوگیری از ورود واسطههای بازار به امر خرید و فروش حوالههای خودرو، ورود به این معاملات با خطرپذیری بالایی همراه است و از هموطنان میخواهیم برای جلوگیری از مشکلات عدیده، از هر گونه معامله قرارداد پیش خرید، تحت عنوان خرید حواله خودرو خودداری کنند.»
در نهایت نیز با توجه به ممنوعیت معامله حواله خودروهای عرضه شده در طرحهای اخیر خودروسازان و با هدف صیانت از حقوق مشتریان و جلوگیری از تکرار التهاب در بازار خودرو، علیه اشخاص، سایتها و صفحات مجازی تبلیغکننده آگهی فروش حواله خودرو اقدام حقوقی خواهد شد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
شیرشون نمیتونن بگیرن
باید شرط پرداخت نصف پول رو میذاشتن بمونه، با فشار دلال ها حذفش کردن که بتونن با هرچندتا کد ملی که جور کردن بدون هزینه ثبت نام کنن. الان هرکی میتونه میاد ثبت نام میکنه شده مسابقه بخت آزمایی همه ملت دلال شدن با این وضع، اونوقت اونی ماشین لازم داره پولشم جور کرده باید بره بازار از دلال بخره. کاراشون هم به نفع دلاله
همین دلالان بازار ب گند گشیدن دیگه،
اینطور آدما رو باید بگیرن اعدام کنن تا دیگه کسی جرات دلالی نداشته باشه... یه عده خودرو ندارن آرزوشونه با این شرایط یه چیزی گیرشون بیاد، یه عده از هر راهی شده ۱۰ تا گیرشون میاد به فکر فروش و جیب خودشون هستن
اینایی که نظر شما رو دیسلایک میکنن
یا همون دلال ها هستن یا توی همین کار ولی تو زمینه ای متفاوت
اینا رو هم باید اعدام کنن شرشون کم شه !
نکشیمون استالین :)