ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ابداع LED جدیدی که فناوری اپتیک را متحول می‌کند

محققان در دانشگاه «علم و صنعت ملک عبدالله» توانسته‌اند LED قرمز جدیدی ایجاد کنند که در مقایسه با نمونه کنونی از نظر دمایی پایداری بیشتری دارد. بر اساس گزارش Phys، پژوهشگران این دانشگاه تمام جنبه‌های ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۷ تیر ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

محققان در دانشگاه «علم و صنعت ملک عبدالله» توانسته‌اند LED قرمز جدیدی ایجاد کنند که در مقایسه با نمونه کنونی از نظر دمایی پایداری بیشتری دارد.

بر اساس گزارش Phys، پژوهشگران این دانشگاه تمام جنبه‌های طراحی، ساخت و عملکرد این دستگاه‌ها را مورد بررسی قرار دادند و موفق به ساخت LEDهای قرمز رنگ مبتنی بر نیمه‌هادی ساطع‌کننده نور آبی نیترید گالیم ایندیم شدند که پایداری یکسانی با نمونه مبتنی بر گالیم فسفید ایندیم دارند.

ال‌ای‌دی‌ها منابع نوری هستند که توسط نیمه‌هادی‌ها ساخته می‌شوند و از نظر صرفه‌جویی انرژی، اندازه کوچکتر و طول عمر بالاتر بهتر از منابع معمولی هستند. این منبع نوری می‌تواند طیف گسترده‌ای از ماورابنفش تا آبی، سبز، قرمز و مادون قرمز را ساطع کند.

آرایه‌ای از دستگاه‌های کوچک RGB که با نام «micro-LED» شناخته می‌شود، برای ساخت نسل آینده نمایشگرها مورد استفاده قرار می‌گیرد و اپل نیز قصد دارد در آینده از این فناوری بهره ببرد.

یکی از چالش‌های اصلی در زمینه توسعه این نوع پنل‌ها، ادغام نور قرمز، سبز و آبی درون یک تراشه LED واحد است. در حال حاضر ال‌ای‌دی‌های RGB از ترکیب دو نوع ماده یعنی گالیم فسفید ایندیم (InGaP) برای قرمز و نیترید گالیم ایندیم (InGaN) برای آبی و سبز ساخته می‌شوند. ادغام این دو ماده فرایندی دشوار است که راه حل آن می‌تواند ساخت LEDهای مختلف روی تراشه نیمه‌رسانا واحد باشد.

LED قرمز

از آنجایی که نیمه‌رسانا InGaP قادر به انتشار نور آبی یا سبز نیست، تنها راه برای ساخت نمایشگر micro-LED، تولید تمام آن‌ها برپایه InGaN است. پیش بینی می‌شود که ال‌ای‌دی قرمز رنگ مبتنی بر InGaN عملکرد بهتری نسبت به InGaP داشته باشد.

محققان با استفاده از آزمایشگاه دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله موفق به رشد InGaN با کیفیت و غنی از ایندیم و ساخت LED قرمز شدند. این تیم روی LED جدید در ابعاد مختلف و همچنین دماهای متفاوت مطالعه کردند تا از نحوه تاثیر تغییرات دما روی آن مطلع شوند. یکی از ضعف‌های ال‌ای‌دی قرمز مبتنی بر InGapP، عدم پایداری در دماهای بالا است که نوع جدید آن در این زمینه پایداری بالاتری دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • nexaen
    nexaen | ۱۸ تیر ۱۳۹۹

    محکم تر سینه بزن برادر داعشی

    • nexaen
      nexaen | ۱۸ تیر ۱۳۹۹

      منتظر جمعیت ماست مالی کنندگان هستم که بگن اعتقادات چه ربطی به پیشرفت های علمی داره!!!. دوست عزیز اعتقادات چیزی نیست که در پستوی خانه نگهداریش کنی. اعتقادات مرکز تفکرات انسان را هدف میگیره. تمام تصمیم های یک انسان به وسیله ی اعتقادات میتونه تغییر کنه. اعتقادات نه فقط در سرنوشت یک انسان تاثیر گذاره، که در سرنوشت جامعه هم تاثیر گذاره (همان جمله ی معروف سیاست ما عین دیانت ماست). تا زمانی که بیشتر مردم یک جامعه و کل رهبرانش به داستان های تخیلی باور دارند و دوستان تخیلی دارند، انتظار پیشرفت از اون جامعه نداشته باش. ذهنی که به پاپانویل پرنده با گوزن هاش، سفر فضایی به کمک عفیر و دادن سیب در آسمان و حوض کوثر و زندگی در بدن ماهی و نصف کردن اقیانوس و تبدیل عصای چوبی به مار و نصف کردن ماه و ..... باور داره نمیتونه یک جامعه ی سالم بسازه. به همین سادگی

    • yosof
      yosof | ۱۸ تیر ۱۳۹۹

      چه رویی دارین شما شبه روشنفکرها. سه سال پیش بعد از انتخابات، یک نفر نوشت: چه فایده،بازم دلار بالا میره
      ۴۱ دیسلایک گرفت از طرف شماها توی همین سایت
      حالا ما مقصر شدیم؟ شما کاری که کردی رو گردن نمیگیری ما کار نکرده رو گردن بگیریم؟ اگه این یعنی انسانیت پس تف به انسانیت

  • Ahmad
    Ahmad | ۱۸ تیر ۱۳۹۹

    دقت کردید ؟ دانشگاه ملک عبدالله !! ۴۰ سال درجا زدیم و گفتیم عرب های سوسمارخور ، اونا هم به ریش ما خندیدن و پیشرفت کردن و تو تمام دنیا سرمایه گذاری کردن . مبارکه دلار ۲۲۰۰۰ تومن

مطالب پیشنهادی