ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ایلان ماسک از درمان افسردگی و اعتیاد با چیپ مغزی نورالینک خبر می‌دهد

ایلان ماسک جزئیات بیشتری درباره امکان درمان اعتیاد و افسردگی به وسیله تکنولوژی‌های استارتاپ نورالینک که چیپ‌هایی کامپیوتری را درون مغز انسان جای‌گذاری می‌‌کند، منتشر کرده است. مالک تسلا و اسپیس ایکس، در سال ۲۰۱۶ ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | ۱۸:۳۰

ایلان ماسک جزئیات بیشتری درباره امکان درمان اعتیاد و افسردگی به وسیله تکنولوژی‌های استارتاپ نورالینک که چیپ‌هایی کامپیوتری را درون مغز انسان جای‌گذاری می‌‌کند، منتشر کرده است.

مالک تسلا و اسپیس ایکس، در سال ۲۰۱۶ استارتاپ نورالینک را تاسیس کرد اما اطلاعات کمی از زمینه‌کاری و هدف نهایی‌اش در دست بود. مدتی پیش او عنوان کرد مکانیزم عملکرد چیپ‌های کامپیوتری این شرکت به گونه‌ای خواهد بود که با جای‌گذاری در مغز انسان، می‌تواند به درمان اسکیزوفرنی و اوتیسم کمک کند.

سال پیش هم از رابط انسان-ماشین پرده برداری شد که می‌تواند مغز انسان را به طور مستقیم به کامپیوترها متصل کرده و در طولانی مدت شرایط انجام محاسبات توسط هوش مصنوعی در ذهن انسان امکان‌پذیر شود.

اما در این بین مدتی پیش یکی از کاربران در توییتر از ماسک پرسید: «آیا نورالینک می‌تواند بخش‌هایی از مغز که به اعتیاد یا افسردگی ارتباط دارند را بازآموزی کند؟ خیلی فوق‌العاده خواهد بود اگر نورالینک بتواند برای درمان اعتیاد یا افسردگی به کار رود».

ایلان ماسک هم در پاسخ به این پرسش گفت: «قطعا. این دو موضوع بزرگ و البته ترسناک هستند. تمام چیزهایی که انسان حس می‌کند یا آموزش می‌بیند، نوعی سیگنال الکتریکی هستند. همه چیز در هستی ابتدا از کوارک‌ها و لپتون‌ها شکل گرفته‌اند. بنابراین چطور یک بخش کوچکی از هستی خودش را یک درک‌کننده پنداشت؟»

به طور کلی نورالینک در کوتاه مدت می‌تواند به درمان برخی بیماری‌ها مانند پارکینسون، اسکیزوفرنی و غیره کمک اثرگذاری کند، اما در طولانی مدت به تکنولوژی مهمی جهت انجام محاسبات توسط هوش مصنوعی در ذهن انسان بدل خواهد شد.

نسخه‌ای اولیه از این سیستم تاکنون روی حیوانات مورد آزمایش قرار گرفته، و تست‌های انسانی نیز طی چند ماه آینده از سال جاری آغاز خواهند شد. در نهایت ماسک امیدوار است به راهی برای همزیستی با هوش مصنوعی دست یابیم، تا جایی که دیگر زبان انسان‌ها متداول نباشد.

ماسک معتقد است این اتفاق طی پنج الی ده سال آینده رنگ واقعیت خواهد گرفت. «دیگر نیاز نیست صحبت کنید. شما قادر خواهید بود با روشی بسیار سریع‌تر و البته واضح‌تر با دیگران ارتباط برقرار نمایید». به این ترتیب  انسان‌ها می‌توانند به کمک چیپ‌های نورالینک ذهن یکدیگر را بخوانند.

در هر صورت اگر آزمایشات استارتاپ متعلق به ایلان ماسک روزی روشنایی خورشید را ببینند و به مرحله عملیاتی برسند، چه در کوتاه مدت و درمان بیماری‌هایی مثل اعتیاد و افسردگی، و چه در طولانی مدت و امکان همزیستی مغز انسان با هوش مصنوعی، تحول‌آفرین خواهد بود و آینده تکنولوژی و بشریت را دست‌خوش تغییر خواهد کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mehr Fa
    Mehr Fa | ۲۱ تیر ۱۳۹۹

    اعجوبه ها و انیشتین های زمانت را بشناس
    ..

مطالب پیشنهادی