واکنش خشمگین دولت و رسانههای چین به تحریم هواوی توسط بریتانیا: بهایش را خواهید پرداخت
دولیت بریتانیا ساعاتی پیش رسما اعلام کرد استفاده از فناوریهای هواوی در شبکه 5G را کنار خواهد گذاشت و تجهیزات قبلی را هم تا سال ۲۰۲۷ حذف خواهد کرد. در همین راستا وزارت امور خارجه ...
دولیت بریتانیا ساعاتی پیش رسما اعلام کرد استفاده از فناوریهای هواوی در شبکه 5G را کنار خواهد گذاشت و تجهیزات قبلی را هم تا سال ۲۰۲۷ حذف خواهد کرد. در همین راستا وزارت امور خارجه چین و همچنین برخی از رسانههای دولتی واکنش نشان دادهاند و این اقدام را بی اساس میخوانند و مدعی هستند که بریتانیا تاوان این کار را خواهد داد.
«ژائو لیجیان» (Zhao Lijian) سخنگوی وزارت خارجه چین گفته اینکار بی هزینه نخواهد بو و دولت کاری می کند تا شرکت های بریتانیایی غرامت دهند وی همچنین بریتانیا را به قطع داد و ستدهای آتی با چین تهدید کرده است: «این اتفاق نشانهای از مسیری است که بازار بریتانیا پس از برگزیت در پیش گرفته و باید دید آیا کسب و کارهای بریتانیا در چین در محیطی آزادانه، عادلانه و بدون تبعیض پذیرفته خواهند شد یا خیر».
این بیانیه در واقع تهدیدی برای امنیت فعالیت شرکت هایی بریتانیایی مانند BP، دیاگئو، گلاکسوسمیت»، گروه هتل های InterContinenta و جگار لندروور در خاک کشور چین به شمار می آیند. «لیو شیائومینگ» سفیر چین در بریتانیا هم ضمن اشاره به واکنش وزارت امور خارجه، تصمیم گرفته شده از سوی بریتانیا را «ناامیدکننده و اشتباه» خوانده است.
گفتنی است تصمیم گرفته شده از سوی دولت بریتانیا عینا چرخشی ۱۸۰ درجهای در زمینه توسعه زیرساختهای شبکه 5G است که تحت فشارهای شدید دولت ایالات متحده صورت گرفته؛ چرا که مدتی قبل بوریس جانسون گفته بود هواوی میتواند به صورت محدود در گسترش فناوری ارتباطی 5G این کشور حضور داشته باشد.
اما بعد از مدتی «اولیور دودن» وزیر ارتباطات بریتانیا اعلام کرد «این دولت دیگر نمیتواند امنیت تجهیزات 5G هواوی را تضمین کند». در همین حین دولت چین از بریتانیا خواست که به نفرتافکنی آمریکا دامن نزند و تاکید کرد: «تحریمهای ایالات متحده به هیچ عنوان امنیت زنجیره تامین ما را زیر سوال نمیبرد». مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا ضمن تشکر از بریتانیا به خاطر تصمیم جدیدش، این اقدام را «پیشرفتی در زمینه امنیت حیطه اقیانوس اطلس در عصر 5G» نامیده است.
علاوه بر این رخداد صورت گرفته با واکنش تند رسانههای چینی نیز همراه بوده؛ در این زمینه روزنامه دولتی Global Times مینویسد: «واجب است که چین کاری کند تا بریتانیا تاوان پس بدهد. در غیر این صورت آیا ما خیلی راحت تحقیر نمیشویم؟ چنین تاوانی برای بریتانیا باید عمومی و دردناک باشد.»
البته چینیها به هیچ عنوان خواستار تقابلی مستقیم بین چین و بریتانیا نیستند، به خصوص در ادامه درگیریهای اخیر هنگ کنگ: «البته لازم نیست این موضوع به تنشی بین چین و بریتانیا تبدیل شود. بریتانیا آمریکا نیست، استرالیا یا کانادا هم نیست. این موضوع صرفا ضعف ارتباطی به شمار میآید، بنابراین در طولانی مدت هیچ دلیلی وجود ندارد که بریتانیا علیه چین موضع بگیرد». در مجموع Global Times تشریح نمیکند چه نوعی از تاوان یا انتقام را مد نظر دارد.
«شینهوا» دیگر رسانه دولتی چین اقدام بریتانیا را بی اساس نامیده و میگوید چنین رویکردی به سرمایهگذاریهای بریتانیا لطمه بزرگی وارد خواهد کرد. طبق تخمین تحلیلگران، حذف و تعویض تجهیزات و زیرساختهای مخابراتی مربوط به تکنولوژی 5G هواوی در بریتانیا، حدود ۲ میلیارد پوند ضرر روی دست این کشور میگذارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چند وقت دیگه مشخص میشه، وقتی افتادن به غلط کردن، چین همینطوریش یک ششم جهان هستش، اقتصادش هر کشوری رو مجبور میکنه باهاش کنار بیاد
شنیده بودیم اقتصاد امریکا یک چهارم دنیاست ولی اینو نشنیده بودیم
چون دوست ندارن بشنوید.
باید کل دنیا علیه چین باشه کمونیستها تاریخشون سیاه سیاهه
اون هم از نوع مائوئیست
ارباب عزیز چین بیا پیش ایران .ما دربست درخدمتت هستیم هرچقدر دستگاه شنود و پارازیت ماهواره دوربین تشخیص چهره برای ردیابی افراد هر چی داری بفرست بیاد اینجا در عوضش جنوب ایران مال شما
خود غربیا نمی دونن اقتصادشون در دست چینه حتی شارژر های موبایلشون هم از چین میاد
:)))))))))))))))))))))))) چه جوک باحالی
ینی چینی ها میتونن معادلات ریاضی رو بدون x و y حل کنند؟ نکنه میخوان با حروف چینی حل کنن؟!
تو اگه کمی اطلاعات داشتی میفهمیدی که کار چین فقط مونتاژ هست نه ساخت، کشور های غربی قطعاتشان را به چین میدند (به دلیل ارزان بودن کارگر در چین ) چین هم مونتاژ میکنه و تحویل میده
شما اگر یکمی اطلاع داشته باشید همین چین قدیم ها مونتاژ کار بوده الان داداش با مهندسی معکوس خودشون دارن طراحی میکنن و توی خیلی از زمینه ها از اروپا و امریکا هم پیشرفته تر شدن .اون زمانی که فیلیپس و توتال و اینا رو توی چین مونتاژ میکردن ماله ده سال پیشه.الان خودشون به توفیق کپی برداری دانش طراحی شو هم یاد گرفتن.کشوری که میتونه هواپیمای مسافربری ای بسازه که بوینگ بیاد بگه ما ترسمون بجای ایرباس،چین هست، مطمین باش اینا چه من خوشم بیاد چه نیاد ایندشون مشخصه.
شما یسری برو بزن چین ببین چه خبره.اینا دیگه دستگای سی ان سی و تراشی میزنن که زیمنس با بدختی میتونه باهاشون رقابت کنه.کیفیت شاید پایین تر باشه ولی اونقدر صرفه اقتصادی خوبی داره.
شماه ها فکر میکنید چونکه خودمون هیچی نشدیم چین هم هیچی نیست چونکه باج نمیده به غرب
مثلا تو چه زمینه هایی
مرسی که ما رو روشن کردی. نمیدونستم که چون قیمت تمام شده ی محصول به دلیل هزینه ی پایین برق و کارگر در چین پایینتر در میاد، در نتیجه اقتصاد کل دنیا در دست چینه. چه جالب که این موضوع رو مطرح کردی. راستی میدونستی هزینه ی پایین برق و کارگر فقط برای چین نیست و بسیاری از کشورهای آسیایی چنین شرایطی رو دارن؟ نمونه اش هند. اقتصاد چین مدیون سرمایه گذاری شرکت های بزرگ دنیاست که بیشترشون در آمریکا و اروپا هستند. این شرکت ها اگه تصمیم بگیرند از چین به کشور دیگه ای مانند هند کوچ کنند، اقتصاد چین به شدت سقوط میکنه.هیچ شرکت چینی نیست که پیشرو در زمینه ی علم باشه. تمام شرکت های چینی از محصولات غربی کپی میکنن و این کپی کردن براشون راحته چون خط تولید محصولات همین کشورهای غربی در چینه. روزی که این خط تولید از چین خارج بشه، همین روند کپی کردنشون هم کم میشه.