تحقیقات جدید از تاثیرگذاری ۲۱ داروی در دسترس بر کووید-۱۹ حکایت دارد
نتایج مطالعاتی جدید نشان میدهد ۲۱ داروی موجود در بازار جهان میتواند جلوی تکثیر ویروس کرونا در بدن مبتلا را بگیرد. طبق گزارشهای تازه متخصصین موسسه پزشکی «سنفورد» ایالات متحده مجموعه بیشماری از داروهای شناخته ...
نتایج مطالعاتی جدید نشان میدهد ۲۱ داروی موجود در بازار جهان میتواند جلوی تکثیر ویروس کرونا در بدن مبتلا را بگیرد.
طبق گزارشهای تازه متخصصین موسسه پزشکی «سنفورد» ایالات متحده مجموعه بیشماری از داروهای شناخته شده جهان را مورد بررسی قرار دادهاند تا قابلیت آنها در زمینه جلوگیری از تکثیر ویروس را بررسی کنند. از بین این تعداد، ۲۱ دارو موثر شناخته شدند و طی مطالعات به کنترل امنیت بیماران کمک قابل توجهی کردند. نکته قابل توجه ماجرا هم این است که چهار ترکیب از این داروها به خوبی میتوانند با همراهی رمدسیویر (که در حال حاضر استانداردی برای بهبود کووید-19 است) مصرف شوند.
«سامیت چاندا» پروفسور برنامه تحقیقاتی این مطالعات در این رابطه توضیح میدهد: «رمدسیویر به عنوان دارویی شناسایی شده که میتواند دوره ریکاوری بیماران در بیمارستان را کوتاه کند، اما این دارو روی همه موثر نیست. در واقع عملکرد کافی را ندارد. با افزایش تعداد مبتلایان در جهان، این الزام وجود دارد که روشهای درمانی در دسترس، موثر و البته ارزان بمانند، و بهترین راه آن همراهی دیگر داروهایی است که میتواند از نظر پیشگیرانه تاثیرپذیری را ارتقا بخشد».
در حال حاضر مجموعه آزمایشهای تیم تحقیقاتی همچنان ادامه دارد، و این موضوع ارزیابی تاثیر داروها روی بافتهای ریههای مبتلایان، ارزیابی همراهی داروهای ثانویه با رمدسیویر، و همچنین تعیین مقدار دوز کافی و برقراری تعادل بین داروهای مختلف را شامل میشود. با تحقیقات عمده روی ۲۱ داروی شناخته شده نتایج زیر حاصل شده است:
- ۱۳ نمونه از این داروها پیش از این نیز وارد فاز آزمایشهای بالینی شدهاند و میتوانند در دوزهای مشخصی با ایمنی کامل روی بیماران کووید-19 استفاده شوند.
- دو نمونه از این داروها تاییدیه سازمان غذا و دارو را دارند: آستمیزول و کلوفازامین، که علاوه بر رمدسیویر میتوانند برای موارد ضروری در درمان ویروس کرونا استفاده شوند.
- چهار نمونه از این داروها را میتوان به صورت کاملا همراه با رمدسیور استفاده کرد که تاکنون نتایج مناسبی از خود نشان دادهاند و وارد سومین مرحله از آزمایشهای بالینی خواهند شد.
چاندا در این رابطه اضافه میکند: «این مطالعات احتمالات درمانی ویروس کرونا را گسترش میدهد، به خصوص با توجه به اینکه اثرپذیری آنها از نظر ایمنی در بدن اثبات شدهاند. به این ترتیب جامعه علوم پزشکی اسلحهخانه بزرگتری در مقابل پاندمی فعلی جهان خواهد داشت».
در حال حاضر این ۲۱ دارو در حال آزمایش روی حیوانات و ششهای شبیهسازی شده انسانها هستند؛ اگر نتایج به طور کامل امیدوارکننده باشند، طرح کلی درمانی به سازمان غذا و داروی آمریکا ارائه خواهد شد تا از آنها به عنوان درمانی برای کووید-19 استفاده شود. در مرحله فعلی، کلوفازامین، هنفانگچین A، آپیلیمود و اونو 5334 بیشترین پتانسیل را به عنوان درمانی برای ویروس کرونا از خود نشان دادهاند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
جالبیش اینهکه داروی آپیلیمود تولید نشد چون در آزمایشات شکست خورد اما بعدا معلوم شد خواص صد وییروسی