امارات اولین نیروگاه هستهای جهان عرب را راهاندازی کرد
امارات امروز رسما از عملیاتی شدن واحد ۱ نیروگاه هستهای «براکه» در «ابوظبی» خبر داد. با راهاندازی این نیروگاه، امارات تبدیل به اولین کشور عربی با امکان تولید انرژی هستهای شده است. انتظار میرود استفاده ...
امارات امروز رسما از عملیاتی شدن واحد ۱ نیروگاه هستهای «براکه» در «ابوظبی» خبر داد. با راهاندازی این نیروگاه، امارات تبدیل به اولین کشور عربی با امکان تولید انرژی هستهای شده است.
انتظار میرود استفاده تجاری از این رآکتور اواخر سال جاری میلادی آغاز شود و امکان تامین انرژی پاک برای کسب و کار و خانهها در سراسر این کشور را فراهم کند. واحد ۱ یا Unit 1 هم اکنون از سوخت هستهای برای تولید انرژی استفاده میکند. این رآکتور به شبکه برق متصل خواهد شد و در مرحله آزمایشی نیز الکتریسیته تولید میکند.
«محمد بن راشد آل مکتوم»، نایب رئیس امارات متحده عربی و همچنین حاکم دبی درباره راهاندازی این نیروگاه اتمی اعلام کرده:
«ما امروز موفقیت امارات متحده عربی در عملیاتی کردن صلح آمیز اولین رآکتور هستهای جهان عرب در نیروگاه هستهای براکه در ابوظبی را اعلام میکنیم. تیمها موفق به بارگیری بستههای سوخت هستهای، انجام آزمایشات جامع و شروع موفقیت آمیز عملیات شدهاند. هدف نهایی، راهاندازی چهار رآکتور هستهای برای تامین یک چهارم انرژی موردنیاز کشور است.»
به گزارش The National، زمانی که این واحد به شبکه برق متصل شود، اپراتورهای هستهای به صورت مداوم آزمایشات مختلف را انجام داده و سطح نیرو را به تدریج افزایش میدهند که با نام آزمایش «Power Ascension» شناخته میشود. پس از اتمام فرایند طی چندین ماه، این نیروگاه برای چندین دهه با ظرفیت کامل بخشی از انرژی موردنیاز امارات را تامین خواهد کرد.
مجوز عملیاتی این نیروگاه توسط «فدرال تنظیم مقررات هستهای» صادر شده و برای مدت زمان ۶۰ سال اعتبار دارد. این نیروگاه که در فاصله ۲۸۰ کیلومتری پایتخت قرار گرفته، ۲۵ درصد الکتریسیته موردنیاز کشور را تامین و سالانه از انتشار ۲۱ میلیون تن کربن جلوگیری میکند. این میزان کربن معادل حذف سالانه ۳.۲ میلیون خودرو از جادهها است.
این نیروگاه دارای ۴ واحد بوده که در مجموع ۵۶۰۰ مگاوات انرژی تولید میکند. در حال حاضر اغلب انرژی موردنیاز امارات توسط نیروگاههای گازسوز و بخشی از آن به وسیله نیروگاههای خورشیدی تامین میشود. برنامه هستهای امارات در سال ۲۰۰۸ اعلام شد و ساخت نیروگاه نزدیک به یک دهه به طول انجامید. ۹۴ درصد ساخت نیروگاه به پایان رسیده، رآکتورهای ۱ و ۲ آماده هستند و رآکتورهای ۳ و ۴ نیز به ترتیب ۹۲ و ۸۵ درصد مراحل ساخت خود را طی کردهاند. علاوه بر این نیروگاه، یک کنسرسیوم فرانسوی و چینی هم ساخت بزرگترین سیستم فتوولتاییک جهان با ظرفیت ۲ گیگاوات را در پایتخت این کشور بر عهده گرفته است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
۲۵ درصد برق مورد نیاز کشور رو تامین میکنه
به به لذت بردم
نیروگاه اتمی ما هم برق خودش و کیوسک های نگهبانی دورش رو تامین میکنه
واقعا جای تأسف داره که امارات به این راحتی نیروگاه بزنه و ما میلیارد ها دلار خرج کردیم و بخاطر تحریم ها تیلیارد ها دلار ضرر کردیم و آخرشم هیچ کاری انجام نشد و فقط بدتر از همیشه شدیم و برای ساختن دوباره حداقل ۵۰ سال زمان نیازه تا جبران این همه ضرر کنیم
وقتی با جهان در ارتباط باشی راحت میایی نیروگاه هسته ای میزنی